Νεκροταφείο στο Διάστημα για κροίσους

❱❱ Ρωσική εταιρία θα εκτοξεύσει σορούς πελατών της (και των κατοικιδίων τους) σε τροχιά γύρω από τη Γη Από την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Με την ελπίδα να ανακαλυφθεί η τεχνολογία που θα ανασταίνει τους νεκρούς, ρωσική εταιρία ετοιμάζεται να δημιουργήσει νεκροταφείο στο Διάστημα για βαθύπλουτους και τα κατοικίδιά τους.

Η KrioRus, που ειδικεύεται στην κατάψυξη των νεκρών με τη μέθοδο της κρυογονικής, σχεδιάζει να στείλει σε τροχιά γύρω από τη Γη τις κατεψυγμένες σορούς των πελατών της, δίνοντάς τους την ευκαιρία, εφόσον το επιθυμούν, να παίρνουν μαζί τους και τη σορό του αγαπημένου ζώου τους. Η εταιρία, στα εργαστήρια της οποίας φυλάσσονται ήδη 54 πτώματα ανθρώπων και 21 πτώματα ζώων απ’ όλο τον κόσμο, έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη Space Technologies, μια νέα κοινοπραξία, για να αναλάβει την εκτόξευση των κρυο-φερέτρων (μικρή φωτό).

«Δορυφόροι με κρυο-κάψουλες θα τεθούν σε τροχιά από ρωσικούς πυραύλους» εξηγεί η γενική διευθύντρια που εδρεύει στη Μόσχα Γιούλια Αρχίποβα, η οποία πρόσθεσε πως τα κατεψυγμένα πτώματα δεν θα ίπτανται απλώς γύρω από τη Γη, αλλά θα φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους. Δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα γύρω από το «απόρρητο» project.

«Κορυφαίες ρωσικές εταιρίες εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη αυτών των δορυφόρων. Οι τεχνολογίες είναι καινοτόμες και αποτελούν διαβαθμισμένες πληροφορίες» εξήγησε. Το κόστος μιας διαστημικής κηδείας εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 260.000 ευρώ και απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα νεκρανάστασης στο μέλλον.

Κρυογονική ονομάζεται η μέθοδος κατάψυξης των πτωμάτων μέσα σε υγρό άζωτο. Η διαδικασία πρέπει να αρχίσει αμέσως μετά τον θάνατο του ασθενούς, ώστε να προληφθεί η εγκεφαλική βλάβη, και επιτυγχάνεται με τη σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Στη συνέχεια γίνεται αφαίμαξη του σώματος και αντικατάσταση του αίματος με αντιψυκτικό υγρό, προς αποφυγήν δημιουργίας βλαβερών κρυστάλλων πάγου στο εσωτερικό του σώματος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ