Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Μπέσσυ Αργυράκη: Κατέκτησα την Ιαπωνία και δεν πήρα ούτε δραχμή!

❱❱ Η Μπέσσυ Αργυράκη αποκαλύπτει ότι η δισκογραφική εταιρία της δεν της έδωσε ούτε… πράσινο φύλλο για ό,τι πέτυχε στο εξωτερικό
❱❱ Η βράβευση στο Φεστιβάλ των Καννών και η ενασχόληση με τις ασφάλειες μετά τον θάνατο των γονιών της Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Μικρούλα έπαιρνε τα κουτάκια σπίρτων και τα έκανε… μικρόφωνα! Ανέβαινε στο τραπέζι της κουζίνας του πατρικού σπιτιού της στον Υμηττό και ερμήνευε με την αγγελική φωνή της σουξέ της εποχής – κυρίως τραγούδια της Βίκυς Λέανδρος και της Νάνας Μούσχουρη.

Αυτές οι δύο κυρίες του πενταγράμμου ήταν τα ινδάλματα της Μπέσσυς Αργυράκη, που από μικρό κορίτσι ονειρευόταν μουσικές, φώτα και χειροκροτήματα! Τα Χριστούγεννα ήταν η αγαπημένη γιορτή της, γιατί μαζί με την «Αγια Νύχτα» έπιανε και το… «Μαντουβάλα, γλυκιά μου αγάπη» του Μανώλη Αγγελόπουλου και το σπίτι γέμιζε τραγούδια και χαρές! Ηταν ακόμα μαθήτρια, εντεκάχρονο κορίτσι, όταν ανέβηκε στο πάλκο και κέρδισε με τη μελωδική φωνή της το κοινό, παραμένοντας επί 46 χρόνια κάτω από τα δυνατά φώτα της δημοσιότητας.

Οι διεθνείς διακρίσεις σας μετά το «Μάθημα σολφέζ» είναι τόσες, που συνάδελφοί σας, εντός και εκτός Ελλάδας, δεν έτυχαν τέτοιας αναγνώρισης και καριέρας.
«Πράγματι! Ομως, για να είμαι ειλικρινής, δεν τα εκτίμησα όσο έπρεπε στην εποχή τους! Μη σας πω ότι με είχαν κουράσει κιόλας!»

qetqrt 5

Στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1997, κατακτήσατε το ειδικό βραβείο «Πιο πολυβραβευμένη φωνή της Ευρώπης σε διεθνή φεστιβάλ»!
«Ενα βραβείο… για τα βραβεία (γέλια)! Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο. Ολόκληρη η Ευρώπη με τίμησε, η μια χώρα πίσω από την άλλη, όπως επίσης η Κορέα και η Ιαπωνία».

Τώρα είναι απλά διακοσμητικά στο σαλόνι σας;
«Οχι όλα! Ειλικρινά, τότε με ενδιέφερε να κάνω επιτυχία στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, γιατί στα όνειρά μου ήταν να κάνω οικογένεια και όχι να τρέχω με μια βαλίτσα».

Η Ιαπωνία υποκλίθηκε στη φωνή και στο ταλέντο σας. Μεγάλη επιτυχία, χωρίς τέλος. Ακόμα και σήμερα!
«Σε ηλικία 25 ετών έκανα παράλληλη καριέρα στην Απω Ανατολή! Τον Δεκέμβριο του 1980 ηχογράφησα ένα 45άρι δισκάκι με τίτλο “Toshihiko”, το οποίο έφτασε στο Νο6 στο γιαπωνέζικο top-10, με πωλήσεις σχεδόν 2.300.000 αντιτύπων. Η χαρά μου, απερίγραπτη! Εναν χρόνο αργότερα, ταξίδεψα πάλι στο Τόκιο και μέσα σε μία εβδομάδα ηχογράφησα ένα LP στα γιαπωνέζικα, που επίσης έσπασε ταμεία, και η ζήτησή μου από εκπομπές και περιοδικά ήταν τεράστια. Σκέτη φρενίτιδα! Στο αεροδρόμιο, ο κόσμος με περίμενε με τεράστιες αφίσες “Welcome Bessy” και διάσημοι της χώρας έδιναν πάρτι προς τιμήν μου με τζατζίκι και σουβλάκι».

Βγάλατε πολλά χρήματα από αυτή τη συνεργασία;
«Ούτε δραχμή! Από τη δισκογραφική εταιρία μου δεν μου έδωσαν ούτε… πράσινο φύλλο για την επιτυχία που τους χάρισα στο εξωτερικό».

qetqrt 6

Σε ποιους αναφέρεστε;
«Δεν θα αναφέρω ονόματα και λεπτομέρειες για τους δήθεν σημαντικούς συνεργάτες της εταιρίας, που έρχονταν στην Ιαπωνία για αναψυχή και όχι για δουλειά. Υπογράφονταν διμερείς συμφωνίες στο όνομά μου για να πληρώνονται άλλοι! Πρόσφατα έμαθα ότι εκείνο το LP κυκλοφόρησε πάλι στη γιαπωνέζικη αγορά σε μορφή CD».

Ανήσυχο πνεύμα, αήττητη και ασφαλίστρια!
«Ηταν ο μπαμπάς μου ασφαλιστής, οπότε το επάγγελμα ήταν γνώριμο σ’ εμένα. Οδηγήθηκα προς το κομμάτι των ασφαλίσεων αμέσως μετά τον θάνατο των γονιών μου».

Γιατί;
«Είχα ανάγκη να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου, ώστε να αποσπώ τις σκέψεις μου από το βαθύ και δύσκολο κομμάτι της απώλειάς τους. Μάλιστα, συζητώντας το θέμα με την ψυχολόγο Τένια Μακρή, μου είχε πει τότε δύο λέξεις, “Back home”, που σήμαινε ότι με αυτόν τον τρόπο ένιωθα κοντά μου όλα όσα ζούσα στο πατρικό μου ως παιδί. Εμμεσα, απάλυνε το πένθος της καρδιάς μου».

Μαζί τους «έφυγε» και η αδελφή σας.
«Από καρκίνο, την ίδια χρονιά που πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μου έλεγε η αδελφούλα μου “κρίμα η καημένη η Αλίκη” κι εγώ έκανα τον καραγκιόζη για να μην καταλάβει ότι είχαν την ίδια κακιά αρρώστια…»

qetqrt 7

Ασχολείστε με το τραγούδι, το θέατρο, είστε σύζυγος, μαμά, φιλόζωη και καλή νοικοκυρά! Τα προλαβαίνετε;
«Επίσης είμαι τελειομανής, εργασιομανής, μια γυναίκα με πολύ πάθος, που τιμά ιδιαίτερα τη φιλία. Ωστόσο, παραδέχομαι ότι πρέπει να χαμηλώσω τους τόνους, γιατί έχω τρελαθεί».

Τα χαρίσματα αυτά είναι κληρονομιά από τους γονείς σας;
«Από τους γονείς μου και τη γιαγιά Αικατερίνη, από την οποία νομίζω ότι κληρονόμησα τη φωνή. Από τη μαμά μου όλα τα ευγενή συναισθήματα και από τη συνονόματη γιαγιά μου, τη Βασιλική, τη βουλιμία. Αυτό το τελευταίο είναι και το μόνο ελάττωμα που μπορεί να μου προσάψει κάποιος!»

Με χιούμορ και λίγη… αφηρημάδα!
(Γέλια.) «Πρόσφατα, μου συνέβη το πιο τρελό. Σταματημένη σε κόκκινο φανάρι, πήρα από το κάθισμα του συνοδηγού ένα περιοδικό lifestyle για να του ρίξω μια κλεφτή ματιά. Κατά λάθος πάτησα την κόρνα και, σε κατάσταση πανικού, το πέταξα στον αέρα, έβαλα ταχύτητα κι έφυγα. Νόμιζα ότι μου κόρναρε ο πίσω οδηγός. Ευτυχώς, είχε ανάψει το πράσινο! Είμαι σίγουρη ότι έχω άγιο στο πλευρό μου με τόσα που κάνω!»

qetqrt 4

Η αλήθεια είναι ότι σας χαρακτηρίζει μια παιδικότητα.
«Νιώθω ότι δεν άλλαξα με τα χρόνια. Κυνηγούσα τους στόχους μου και πάντα με περίμενε η επιτυχία. Ηθελα να γίνω τραγουδίστρια και, όταν έδωσα εξετάσεις στη Ραδιοφωνία (έτσι γινόταν τότε!), πέρασα με την πρώτη. Η Νάνα Μούσχουρη σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι πέρασε με την τρίτη!»

Δεν νιώσατε την ανάγκη να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή σας;
(Γέλια.) «Κάνω, στο σωματικό βάρος μου! Μια χάνω κιλά, μια τα παίρνω, κι ας έχω εφαρμόσει τις πιο παράδοξες δίαιτες. Το χρώμα των μαλλιών μου δεν το αλλάζω. Αλλαξε ποτέ η Μέριλιν Μονρόε; Οχι. Οσες φορές τα σκούρυνα, γρήγορα επέστρεφα στο ξανθό και με νάζι τότε κοιταζόμουν στον καθρέφτη μονολογώντας: “Hello Bessy! Σε ξαναβρήκα”».

Η κόρη σας Εβελίνα Νικόλιζα ακολούθησε τα δικά σας καλλιτεχνικά βήματα και έγινε… μοντέλο, χάνοντας 35 κιλά.
«Ο μπαμπάς της, όμως, την έβλεπε για αρχιτέκτονα και, όταν συνειδητοποίησε τις επιλογές της, τότε τα πράγματα σοβάρεψαν. Μπορεί να την παρέσυρα κι εγώ. Η συμφωνία τους ήταν πρώτα να πάρει πτυχίο και μετά να ακολουθήσει τα όνειρά της. Εκείνη τελείωσε τις σπουδές της σε δραματική σχολή, πήρε το χαρτί κι ύστερα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συνεργαζόμαστε άψογα στην παράσταση “Το πρώτο μας πάρτι” και υποκλίνομαι στο ταλέντο και στον χαρακτήρα της, γιατί βάζει στόχους και τους κατακτά. Αλλά μέσα μου περιμένω πότε θα τη δω νυφούλα!»

qetqrt 3

Και ο Αγγελος, ο γιος σας;
«Το παιδί μου εργάζεται ως σεφ στη Λοζάνη και αμείβεται πάρα πολύ καλά. Ζει στην Ελβετία τα τελευταία επτά χρόνια, έχει τεράστιες περγαμηνές, αλλά θέλει να επιστρέψει. Του ζητώ να κάνει υπομονή και πνίγω τον καημό μου. Κι εμείς θέλουμε να έρθει, αλλά τι να κάνει σε αυτή την Ελλάδα;»

Με τον σύζυγό σας, τον γυναικολόγο Λευτέρη Νικόλιζα, δηλώνετε ακόμη ερωτευμένη.
«Από τότε που ήρθαν στη ζωή μου αυτά τα δύο μεγάλα πράσινα μάτια έγινα η πιο ευτυχισμένη γυναίκα! Μια που μας σύστησε η Εφη Σαρρή και μια που παντρευτήκαμε».

Ερωτας κεραυνοβόλος!
«Κούκλος και γοητευτικός, ήρθε στο σπίτι μου με ανθοδέσμη και με ζήτησε σε γάμο από τον πατέρα μου! Στους έξι μήνες παντρευτήκαμε και τότε ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος στον γιο μας. Εκείνος μου χάρισε τον ουρανό με τ’ άστρα κι εγώ δύο υπέροχα παιδιά. Δοξάζω τον Θεό για την οικογένειά μου».

Σήμερα το βράδυ (02/9/17), μαζί με τη Μαρία Κανελλοπούλου, θα εμφανιστούν «Στης Δήμητρας την αυλή» στο Καπανδρίτι, σε μια βραδιά με τίτλο «Από τις ντισκοτέκ στα λαϊκά πάλκα»! 

qetqrt 1

offer

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...