Ξόρκια «προφήτισσας» για να ξεφύγουν οι γυναίκες από τους προαγωγούς τους

Την κατάρα juju, που κρατά δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανές δέσμιες των σωματεμπόρων, προσπαθεί να εξορκίσει μια ψηλόλιγνη επιβλητική γυναίκα στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Την κατάρα juju, που κρατά δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανές δέσμιες των σωματεμπόρων, προσπαθεί να εξορκίσει μια ψηλόλιγνη επιβλητική γυναίκα στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Η προφήτισσα Οντασάνι (φωτό) από την Γκάνα έχει μετατρέψει ένα παλιό γκαράζ σε χώρο λατρείας για δεκάδες συντοπίτισσές της, που τον επισκέπτονται κάθε βράδυ κάνοντας την ίδια προσευχή, να καταφέρουν να ξεφύγουν από τους προαγωγούς τους.

«Ερχονται σε μένα για βοήθεια, γιατί άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν χρήματα από εκείνες έχουν βάλει μέσα τους κακά πνεύματα. Το πνεύμα τις αναγκάζει να παραμείνουν στην πορνεία. Οταν έρχονται στην Ευρώπη και συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν έτσι, έρχονται σε μένα για να τις απελευθερώσω από το juju» εξηγεί η αυτοαποκαλούμενη προφήτισσα, επισημαίνοντας ότι πολεμά την κατάρα juju εδώ και 10 χρόνια.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι, πριν εγκαταλείψουν τη χώρα τους, οι Νιγηριανές υποβάλλονται σε παραδοσιακές τελετές ορκωμοσίας, που περιλαμβάνουν περίπλοκα και τρομακτικά τελετουργικά με τούφες από τα μαλλιά, κομμάτια από τα ρούχα και σταγόνες από το αίμα τους.

Οι τελετές αυτές, γνωστές ως juju, υποτίθεται ότι «δένουν» τις γυναίκες με τους προαγωγούς τους και τους καθιστούν σαφές ότι τυχόν αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους προς αυτούς θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ