Για πάντα νέοι με τεχνική «βαμπίρ»

❱❱ Μεγαλοστελέχη της Σίλικον Βάλεϊ σταματούν τη γήρανση κάνοντας μεταγγίσεις αίματος από νεαρούςΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Το αίμα των νεοτέρων δεν διστάζουν να «πιουν» τα μεγαλοστελέχη της Σίλικον Βάλεϊ, στην προσπάθειά τους να γυρίσουν πίσω τον χρόνο και να νικήσουν τη φυσική διαδικασία της γήρανσης.

Μπορεί να ακούγεται σαν σκηνή από ταινία βαμπίρ, όμως τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας στρέφονται στο αίμα των μικρότερων, στο πλαίσιο αναζήτησης της «βιολογικής πηγής της νιότης».

Ο 73χρονος συνιδρυτής της Oracle Λάρι Ελισον είναι, σύμφωνα με τους «Times», από τους πρώτους επενδυτές σε start-ups που εργάζονται πάνω στην παραβίωση, μια τεχνική «αντιστροφής της γήρανσης», η οποία περιλαμβάνει τη μετάγγιση πλάσματος από νεαρά άτομα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Πειραματόζωα

«Οι πρώτοι πελάτες μας ήταν στελέχη εταιριών βιοτεχνολογίας» επιβεβαιώνει ο Τζέσε Καρμαζίν, ιδρυτής της start-up Ambrosia με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία προσφέρει μεταγγίσεις πλάσματος έως δύο λίτρων στην τιμή των 6.700 ευρώ σε οποιονδήποτε είναι άνω των 35. Η εταιρία αντλεί πλάσμα, το οποίο προέρχεται από άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών, από τράπεζες αίματος.

Ενα από τα πιο γνωστά στελέχη που έχουν εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον τους για την παραβίωση είναι ο Πίτερ Θίελ, επενδυτής εταιριών τεχνολογίας.

«Ψάχνω το θέμα της παραβίωσης, το οποίο θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, τονίζοντας ότι ενδιαφέρεται προσωπικά για μια τέτοια θεραπεία, η οποία ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί ότι έχει κάποιο ευεργετικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους, παρά μόνο σε πειραματόζωα.

Ο ίδιος ο Καρμαζίν επιμένει, ωστόσο, ότι το αίμα των ηλικιακά νεότερων οργανισμών είναι πλουσιότερο σε πρωτεΐνες, που βελτιώνουν την κυτταρική λειτουργία και κινητοποιούν την αύξηση των εν λόγω πρωτεϊνών και στον οργανισμό του λήπτη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ