Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μπέμπα Μπλανς: Δάκρυα για την Ελληνίδα «Μπριζίτ Μπαρντό»!

❱❱ Η συναρπαστική ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Μπέμπας Μπλανς που «έφυγε» σε ηλικία 73 ετών «Εφυγε» η θρυλική ντίβα Μπέμπα Μπλανς! Η Ελληνίδα «Μπριζίτ Μπαρντό» άφησε την τελευταία της πνοή στο Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Ελένη» το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

Στο πλευρό της 73χρονης τραγουδίστριας, που νοσηλευόταν σχεδόν για έναν χρόνο στην κλινική, ήταν η μονάκριβη κόρη της Μαργαρίτα και οι δύο επιστήθιες φίλες της από τα παλιά, η Ξανθή Περράκη και η Γιώτα Γιάννα.

Η Αγγελική Μούτσου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα –και όχι Κωνσταντοπούλου, όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο–, αγωνιζόταν από το 2009 να νικήσει τον καρκίνο. «Ναι, δεν το κρύβω, πάσχω από καρκίνο στο παχύ έντερο, την αρρώστια η οποία δυστυχώς χτυπάει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια. Αλλά είμαι παλικάρι! Πιστεύω ότι θα γίνω γρήγορα καλά. Από μικρή πολεμάω, δεν θα τα παρατήσω τώρα!» είχε παραδεχτεί τότε στην «Espresso». Εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της –την ταλαιπωρούσε, παράλληλα, βαριά αναιμία– ζήτησε βοήθεια από την Παναγία και, μόλις ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες, εκπλήρωσε το τάμα της στην Τήνο για το μεγάλο «ευχαριστώ». Είχε βγει νικήτρια. Ομως η αρρώστια επέστρεψε πριν από 10 μήνες και αυτή τη φορά δεν της άφησε επιλογή.

Στο πάλκο από 20 χρονών

Η μοιραία γυναίκα, που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας, τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνη της σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη, παρέα με τα αγαπημένα της σκυλιά. Παρά την απόφασή της να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, δεχόταν συνεχώς προσκλήσεις να επιστρέψει στο πάλκο, αλλά και προτάσεις να κατέβει στην πολιτική, τις οποίες απέρριπτε.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1944 και ο Ελληνοϊταλός μπαμπάς της τη φώναζε Αντέλα. Ανέβηκε στο πάλκο σε ηλικία 20 ετών και έγινε φίρμα με τα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλώς όρισες, βρε Γιώργη», «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι». Αλλά δεν ήταν μόνο η μαγική φωνή της. Ηταν η ομορφιά, το σεξαπίλ, η κομψότητα, η φινέτσα, το στιλ της, που την καθιέρωσαν ως το πιο εκρηκτικό θηλυκό του ελληνικού θεάματος, προκαλώντας ακόμη και τροχαία ατυχήματα στο κέντρο της Αθήνας, όταν οδηγούσε το αυτοκίνητό της, μια εντυπωσιακή Πόντιακ. Τραγούδησε με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη στη σκηνή του κέντρου Πεταλούδα, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο οποίος μάλιστα την αποκαλούσε «Μπεμπέκα-βελούδο», γιατί του άρεσε πολύ η φωνή της.

wergwer 1

Οι προκλητικές εμφανίσεις της στο πάλκο με δαντελωτά φορέματα, που άφηναν λίγα στη φαντασία, προκαλούσαν απανωτά εγκεφαλικά στους θαμώνες και μόνιμο πονοκέφαλο στις συναδέλφους της που δεν μπορούσαν να την ανταγωνιστούν. Ο αντρικός πληθυσμός υποκλίθηκε στην εκθαμβωτική γοητεία της και οι χιλιάδες θαυμαστές παραληρούσαν για ένα βλέμμα της. Είχαν φτάσει στο σημείο να κόψουν μέχρι και τις φλέβες τους, σε μια προσπάθεια να τους δώσει σημασία! «Το εργοστάσιο έβγαλε μία και μετά έκλεισε» είχε πει η ίδια χαριτολογώντας.

Οι θυελλώδεις σχέσεις της με ισχυρούς άντρες της εποχής έγραψαν ιστορία, όπως και τα δώρα που της έκαναν. Αξέχαστο θα μείνει το love story με γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος, προκειμένου να την εμποδίσει να πάει ένα διήμερο στη Μύκονο, της πρότεινε να διαλέξει για δώρο ανάμεσα σε ένα διαμέρισμα και σε ένα κρις κραφτ. Εκείνη επέλεξε το δεύτερο και δεν ταξίδεψε στο νησί.

Το 2007, σε ρόλο ηθοποιού, εμφανίστηκε στο έργο «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και έναν χρόνο αργότερα τραγούδησε στη μουσική σκηνή Χίλιες και Δύο Νύχτες στου Ψυρρή.

Το τελευταίο «αντίο» στην ερμηνεύτρια θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι σήμερα στις 10.45, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στου Ζωγράφου. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει καφές στο μαγαζί «Μαγεμένος Αυλός», προσφορά του φίλου της Δημήτρη Θεοφίλου.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...