Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Νίκος Κερκένης: Η διπλή ζωή ενός ήρωα πυροσβέστη

❱❱ Ο Νίκος Κερκένης, που πάλεψε με τις φλόγες σε Κάλαμο και Ζάκυνθο, κάνει καριέρα στο τραγούδι Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Οταν δεν βάζει… φωτιές στις πίστες με τα τραγούδια του, σβήνει πυρκαγιές με αυτοθυσία και γενναιότητα σε όλη την Ελλάδα! Ο Νίκος Κερκένης, το ταλέντο που γνωρίσαμε μέσα από το «Χ-Factor», διαθέτει τέτοιο πάθος και πείσμα, που κατάφερε το ακατόρθωτο: μια επιτυχημένη διπλή επαγγελματική ζωή και μια μεγάλη, ευτυχισμένη οικογένεια!

Τα τελευταία έξι χρόνια ανήκει στο σώμα της Πυροσβεστικής και υπηρετεί στον Α’ Πυροσβεστικό σταθμό Πειραιά. Το φετινό καλοκαίρι βρέθηκε στις μεγαλύτερες φωτιές της χώρας, σε Κάλαμο και Ζάκυνθο, και περιέγραψε στην «Espresso» τις δύσκολες ώρες που έζησε με τους συναδέλφους του στην πύρινη λαίλαπα. «Τα μέτωπα ήταν τεράστια και οι κάτοικοι της περιοχής μάς έβλεπαν ως σωτήρες. Μας έφερναν φαγητό και μπουκάλια με νερό, βοηθώντας μας όπως μπορούσαν, για να μείνουμε δυνατοί και να συνεχίσουμε το έργο της πυρόσβεσης. Τα συναισθήματα, τέτοιες στιγμές, είναι έντονα και χρόνος για σκέψη δεν υπάρχει. Κυριαρχούν η αυτοθυσία, η μάχη, η συναδελφικότητα και πάνω από όλα η ακεραιότητα των συνανθρώπων μας».

Είναι ένα επάγγελμα με μεγάλο ρίσκο, όμως το αγαπάει πολύ. «Ολοι αναρωτιούνται πώς έγινα πυροσβέστης. Πραγματικά, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά με πολύ σασπένς και κίνδυνο. Το κάθε συμβάν έχει τις δυσκολίες του, ωστόσο πρώτο μας μέλημα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Πιστεύω ακράδαντα πως όταν βοηθάς κόσμο αυτό σου επιστρέφει» λέει ο Νίκος Κερκένης, περιγράφοντας με απόλυτη ηρεμία την πιο δύσκολη αποστολή του: «Βρεθήκαμε σε ένα διαμέρισμα που καιγόταν. Μπήκαμε μέσα κι αρχίσαμε την κατάσβεση. Εγώ έσβηνα και προχωρούσα, μέχρι που μια βιβλιοθήκη υποχώρησε ξαφνικά και με καταπλάκωσε. Με έσωσε συνάδελφός μου με πολλή αυτοθυσία».

Κι αν δουλεύοντας ως πυροσβέστης η ανδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, όταν ανεβαίνει στην πίστα η καρδιά του γαληνεύει στο άκουσμα της πρώτης νότας, τα μάτια του λάμπουν, η καρδιά του χτυπάει με τον ρυθμό και η διασκέδαση ξεκινά! «Με το τραγούδι ασχολούμαι δεκαπέντε χρόνια και είναι η μεγάλη μου αγάπη. Απαιτεί, επίσης, επαγγελματισμό και πειθαρχία και μια ευχάριστη διάθεση που πραγματικά την ανακτώ μόλις σταθώ μπροστά στα φώτα κι έχω τον κόσμο μπροστά μου».

Στο «X-Factor»

Ο Νίκος Κερκένης έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στο τάλεντ σόου «X-Factor» του Σκάι, στο team της Πέγκυς Ζήνα, κι έφτασε με τη βελούδινη φωνή, το ήθος και τη σεμνότητά του μέχρι την τελευταία δεκάδα. Η επιμονή του, όμως, να εδραιωθεί στο μουσικό πεντάγραμμο τον οδήγησε και στο «The Voice», κερδίζοντας αμέσως το ενδιαφέρον του Σάκη Ρουβά, που τον πήρε στην ομάδα του!

Στο διαδίκτυο, οι κριτικές του κόσμου για τη βελούδινη φωνή του είναι διθυραμβικές και το πρώτο single με τίτλο «Αντίθετο ρεύμα» πήγε θαυμάσια. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο πυροσβέστης εμφανίζεται σε μουσικό μεζεδοπωλείο και ανάμεσα στους θαμώνες βρίσκονται πάντα συνάδελφοί του από το Σώμα.

Πρόσφατα, ο τρίτεκνος μπαμπάς και ευτυχισμένος σύζυγος κυκλοφόρησε το νέο του ξεσηκωτικό τραγούδι με τίτλο «Καλά θα κάνεις», σε μουσική του Χρήστου Σαντικάι και στίχους του Γιώργου Μαργέτη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...