Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

O παρουσιαστής Δημήτρης Βλάχος, «αιχμάλωτος» του τυφώνα Ίρμα στο Μαϊάμι

❱❱ Στα «δίχτυα» της άγριας Ιρμα 3.500 Ελληνες που ζουν στο Τάρπον Σπρινγκς, την «Κάλυμνο των ΗΠΑ» Στον προστάτη των ναυτικών άγιο Νικόλαο έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η ελληνική κοινότητα του Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα, καθώς ο τυφώνας Ιρμα κατευθύνεται προς την παραθαλάσσια περιοχή όπου κατοικούν σήμερα 3.500 Ελληνες.

«Πιστεύουμε ότι ο άγιος Νικόλαος μας προστατεύει» δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο διευθυντής του ελληνικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Νικολάου Χρήστος Παλαΐδης. «Ο τωρινός τυφώνας δεν με φοβίζει και δεν νομίζω ότι φοβίζει πολλούς εδώ στο Τάρπον Σπρινγκς. Υπάρχουν και εκείνοι που ανησυχούν, ξέροντας τι συνέβη προ ημερών με τον τυφώνα στο Τέξας» πρόσθεσε.

f1 1

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλους τους κατοίκους του Τάρπον Σπρινγκς, της πόλης που χτίστηκε στα τέλη του 1800 από Ελληνες μετανάστες, που εργάζονταν ως σφουγγαράδες. Η Ελένη Παπάνου, η οποία ζει στην «Κάλυμνο των ΗΠΑ», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την πόλη, μαζί με τις δύο κόρες της Δάφνη και Φοίβη, εγκατέλειψε την περιοχή και πήγε να μείνει σε ξενοδοχείο της πόλης Κολούμπους μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

f2 1

Την ανησυχία του για την ελληνική ομογένεια εξέφρασε σε τηλεφώνημά του στον ελληνικής καταγωγής δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομο Αλαχούζο, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος του ευχήθηκε καλή δύναμη.

f3 5

Ο τυφώνας Ιρμα, ενισχυμένος εκ νέου σε κυκλώνα κατηγορίας 4, χτύπησε χτες τις νότιες περιοχές της Φλόριντα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 215 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εκτεταμένες πλημμύρες. Περίπου 6.300.000 κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στο πλαίσιο υποχρεωτικών και προληπτικών εντολών εκκένωσης, ενώ διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 1.000.000 σπίτια. Μέχρι αργά χτες το βράδυ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών στη Φλόριντα ανερχόταν στους τρεις.

f5 0Αιχμάλωτος του τυφώνα και ο Βλάχος

«Είπε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι κι ήταν ημέρα Σάββατο!» λέει η παροιμία και στην περίπτωση του Δημήτρη Βλάχου βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της.

Ο παρουσιαστής και ηθοποιός, ο οποίος είχε να κάνει διακοπές από τον Ιούνιο του 2015, ταξίδεψε στο Μαϊάμι και πέτυχε… μπίνγκο!

Επεσε πάνω στον τυφώνα Ιρμα και, με γλαφυρό τρόπο, αφηγείται την κατάσταση που επικρατεί: «Οι διακοπές στο Μαϊάμι, αυτή τη φορά, εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη περιπέτεια λόγω του τυφώνα Ιρμα, ειδικά εδώ και 2-3 μέρες. Κλείσιμο αεροδρομίων, ακυρώσεις πτήσεων, έλλειψη καυσίμων, εκκενώσεις περιοχών, άδεια σούπερ μάρκετ, άδεια η πόλη… Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Δηλαδή να μην ξέρω πώς θα κινηθώ και τι θα κάνω από ώρα σε ώρα. Τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια… Να φύγω με αεροπλάνο από άλλη πόλη; Να πάρω τρένο; Να φύγω οδικώς μέχρι τη Νέα Υόρκη; Να μείνω τελικά σε καταφύγιο και να περιμένω να περάσει όλο αυτό; Νιώθεις πως
“κάποιος” σε κυνηγάει και ότι κάποια στιγμή δεν γλιτώνεις, θα σε πιάσει…»!

f4 2

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...