Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Που χάθηκε ο Σωκράτης Αλαφούζος

❱❱ Ο χωρισμός των γονιών του και η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, που τον έχει επηρεάσει βαθιά
❱❱ Ο γάμος με τη Γουλιελμάκη, η αδυναμία στην κόρη του Μαρίλια και οι ρόλοι που τον σημάδεψαν ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο… χολιγουντιανός Σωκράτης Αλαφούζος! Εφτά χρόνια μετά την τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του στη σειρά «Κούκλες», ο ηθοποιός ζει και εργάζεται πλέον στο Λος Αντζελες, κάνοντας μια δεύτερη, σημαντική καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο πρωταγωνιστής με τα θλιμμένα γαλανά μάτια ονειρευόταν να ανοίξει τα καλλιτεχνικά φτερά του και εκτός συνόρων, και χάρη στην πειθαρχία, στο ταλέντο, στην αφοσίωση και την τελειομανία του τα κατάφερε. Πρόσφατα κέρδισε τον πρώτο ρόλο του στη διάσημη αμερικανική σειρά «Criminal Minds: Beyond Boarders», στο πλευρό του Αμερικανού σταρ Γκάρι Σινίζ, και οι πόρτες άνοιξαν για εκείνον στη Μέκκα του κινηματογράφου. Συμμετείχε στην ταινία «The two faces of January», σε σκηνοθεσία Χοσεΐν Αμινί, με τους Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν, ενώ ετοιμάζει μια νέα κινηματογραφική δουλειά, που αναφέρεται σε έναν ομογενή του Καναδά με ιδιαίτερες ικανότητες. Προηγήθηκε μια πενταετία που τα φώτα στράφηκαν πάνω του για τις επιτυχημένες ταινίες «Ο μικρός βασιλιάς» και «Between black and white», όπου ως σκηνοθέτης κέρδισε διακρίσεις και βραβεία σε όλον τον κόσμο.

Παρόλο που η καριέρα του εκτινάχθηκε στα ύψη και έγινε μέλος του Screen Actors Guild American Federation of Television and Radio Artists, παραμένει σεμνός και χαίρεται για τα κατορθώματά του χωρίς φανφάρες και εγωκεντρισμούς: «Κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας δεν μου συνέβη ποτέ. Βέβαια, τώρα άλλαξα. Αφήνω τη φαντασία να τροφοδοτεί την πραγματικότητά μου, χωρίς να έχω πλέον αυταπάτες. Για παράδειγμα, η πράσινη κάρτα, για να έχω το δικαίωμα να εργαστώ (σ.σ.: στις ΗΠΑ), εγκρίθηκε σε τρεις μέρες. Είχα κάνει αίτηση για να διεκδικήσω την ειδική βίζα που δίνουν σε ανθρώπους με εξαιρετικές ικανότητες και, αφού είδαν το βιογραφικό μου, τις διακρίσεις, τις συστατικές επιστολές και ουσιαστικά τι μπορώ να προσφέρω στη χώρα, μου απάντησαν άμεσα θετικά» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.

Παιδικά χρόνια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο χωρισμός των γονιών του και η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του τον επηρέασαν βαθιά. «Οταν απουσιάζει ο πατέρας στα παιδικά σου χρόνια, δεν έχεις ανδρικό και πατρικό πρότυπο. Ηταν τραυματικό γεγονός. Είχα θυμό εξαιτίας της έλλειψής του… Σε μια κουβέντα που κάναμε έπειτα από χρόνια μού ζήτησε συγγνώμη για ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν. Το συζητήσαμε όταν ήμουν 40 ετών. Αποφάσισα συνειδητά να μιλήσω μαζί του και να του πω κάποια πράγματα που είχα ανάγκη πριν φύγει. Πράγματι, έπειτα από έναν χρόνο πέθανε» είχε δηλώσει παλαιότερα.

Επαιζε βόλεϊ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και τον Απόλλωνα Αθήνας. Μόλις τελείωσε το σχολείο, στο 1ο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας, φοίτησε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών, ύστερα στη Σχολή Κινηματογράφου Ευγενίας Χατζίκου και φωτογραφία στο πλευρό του Ανδρέα Σμαραγδή. Το 1987 απέσπασε βραβείο ερμηνείας από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον ρόλο του στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και τέσσερα χρόνια αργότερα πήρε υποτροφία από το Ιδρυμα Fulbright και φοίτησε στο Beverly Hills Playhouse των ΗΠΑ. Τηλεοπτικά έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 1985 στη «Ζωή του Αττίκ» στην ΕΡΤ2 και ακολούθησαν ακόμα 32 σειρές, μεταξύ των οποίων οι «Τμήμα Ηθών», «Γόβα στιλέτο», «Αέρινες σιωπές», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Κινούμενη άμμος».

Επικοινωνία

Γοητευτικός, με μια απίστευτη ηρεμία και αγάπη για τη ζωή, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη συνάδελφό του Βάσω Γουλιελμάκη και τρία χρόνια μετά τον γάμο τους απέκτησαν μία κόρη, τη 13χρονη σήμερα Μαρίλια. Η αδυναμία στην κόρη του δεν κρύβεται. «Μιλάμε καθημερινά στο skype. Εχουμε χτίσει πολύ γερά θεμέλια στη σχέση μας και η απόσταση δεν τα μειώνει. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να είμαι κοντά στο παιδί μου και να το στηρίζω σε κάθε του βήμα» δήλωσε για τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Το 2008 το ζευγάρι χώρισε και τρία χρόνια μετά, όταν βγήκε το διαζύγιό του, ήταν ήδη σε σχέση με την ηθοποιό Αριελ Κωνσταντινίδη. Χωρίς να δίνει αφορμές, η προσωπική του ζωή γινόταν συχνά πρωτοσέλιδο. Η ηθοποιός έγινε πρωταγωνίστρια στην πρώτη ταινία του με τίτλο «Ο μικρός πρίγκιπας», ωστόσο, όταν το φιλμ σάρωνε τα διεθνή βραβεία, εκείνη δεν ήταν κοντά του. Ο χωρισμός τους το 2012 ήταν οριστικός. Στις επίσημες εμφανίσεις του σε διεθνή φεστιβάλ ο Σωκράτης φωτογραφιζόταν μόνος. Ωστόσο, ο έρωτας του χτύπησε πάλι την πόρτα! Αν και γνώρισε την Αλεξ Οικονομίδου, ηθοποιό και υπεύθυνη διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων, το 2010 στην Ελλάδα, ήταν το 2016 -όταν συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στο Λος Αντζελες- που αποφάσισαν να μπουν σε σχέση, η οποία όμως διήρκεσε μόνο έναν χρόνο. Παρ’ όλα αυτά το μότο του παραμένει ένα και αισιόδοξο: «Η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν κοιτάζει ηλικίες. Αυτά είναι μόνο στο μυαλό μας. Και κυρίως είναι δικαιολογίες για να μην κάνουμε τίποτα».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...