Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Έσβησε» ο θρυλικός «Mister Quinta»!

❱❱ Ο επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο «Mr Quinta» δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Μπάμπης Μουτσάτσος «ταξίδεψε» στη γειτονιά των αγγέλων για να… συναντήσει όλους εκείνους τους Ελληνες αλλά και τους ξένους σταρ,οι οποίοι στη δεκαετία του ’60 σύχναζαν στο κοσμικό στέκι του στη Φωκίωνος Νέγρη.

Ο θρυλικός επιχειρηματίας (η υγεία του ήταν επιβαρυμένη, αλλά δεν το έβαζε κάτω) άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 χρονών σε οίκο ευγηρίας, όπου βρισκόταν το τελευταίο εικοσαήμερο. Η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί σήμερα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Καλλιθέα και θα ακολουθήσει η αποτέφρωσή του στη Βουλγαρία.

wqe5te5 2

Η «Εspresso» είχε συναντήσει τον εκλιπόντα τον Απρίλιο του 2016 στον ,Μαγεμένο Αυλό, όπου σύχναζε, και είχε κάνει μαζί του την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του. «Γεννήθηκα το 1933 στον Πειραιά και είμαι βέρος Πασαλιμανιώτης. Από την ηλικία των 10 χρόνων ασχολήθηκα με την αθλητική κολύμβηση» μας είχε πει, ξεδιπλώνοντας το νήμα του βίου του από πολύ μικρή ηλικία, για να συνεχίσει: «Το πρώτο μου κύπελλο με τα χρώματα του Ολυμπιακού ήταν στην Πάτρα, στα Μαραγκοπούλια, που το έχω ακόμη στο σπίτι μου.

wqe5te5 4

Από το 1951 ως το 1957 ήμουν πρωταθλητής στα 100 και τα 200 μέτρα πρόσθιο, αποκτώντας πολλά μετάλλια και κύπελλα. Πήρα μέρος και σε αγώνες εκτός Ελλάδας, σε χώρες όπως η Ιταλία, το Ισραήλ και η Γιουγκοσλαβία. Στο ατομικό αγώνισμα ασχολήθηκα μέχρι το 1964, ενώ συμμετείχα και στην ομάδα πόλο…» ανέφερε και, φυσικά, η κουβέντα μας τον οδήγησε στη δημιουργία της θρυλικής Quinta:

wqe5te5 6

«Εκανα παρέα με τους ποδοσφαιριστές Μίμη Στεφανάκο και Κώστα Μουρούζη. Και οι τρεις, που, εκτός από φίλοι, ήμασταν και αθλητές, κάθε βράδυ στις εξόδους μας τραβούσαμε γύρω μας ένα λεφούσι από κόσμο που ήθελε την παρέα μας. Ετσι, είπαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας στέκι, για να μην πηγαίνουμε σε άλλους, να έρχονται οι άλλοι σε εμάς. Ομως, ενώ αρχικά συμφωνήσαμε, στο τέλος ούτε ο Μίμης ούτε ο Κώστας ήθελαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα κι έτσι έφτιαξα μόνος μου το μαγαζί…»

Μπαρ που έμοιαζε με καράβι

Από το 1959, όταν άνοιξε η Quinta, και για περίπου 10 χρόνια στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της -μπαίνοντας υπήρχαν κουρτίνες σαν αυτές της σκηνής των θεάτρων, ενώ το μπαρ της έμοιαζε με καράβι- χτυπούσε η καρδιά της αθηναϊκής νυχτερινής ζωής και αποτελούσε «καταφύγιο» των stars της εποχής.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η Ζωή Λάσκαρη, η Τζένη Καρέζη, αλλά και ξένοι καλλιτέχνες, όπως η Τζούντι Γκάρλαντ και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, διάβηκαν το κατώφλι της με πόλο έλξης τη μουσική, τον χορό και -γιατί όχι;- το χαρισματικό αφεντικό της.

wqe5te5 5

«Θυμάμαι ότι, ενώ φτιαχνόταν ακόμη το μαγαζί, έρχονταν κάθε βράδυ η Μάρθα Καραγιάννη και άλλοι φίλοι και καθόμασταν. Με τη Μάρθα ήμασταν φιλαράκια, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό» είχε ξεκαθαρίσει ο ίδιος στην τελευταία συνέντευξή του, συμπληρώνοντας ότι η σχέση τους ήταν απολύτως αγνή.

Εκεί, κατά καιρούς, έκαναν live εμφανίσεις διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως ο Σέρτζιο Εντρίγκο, ο Λούτσιο Ντάλα, αλλά και το θρυλικό συγκρότημα Aphrodite’s Child, με τους Βαγγέλη Παπαθανασίου και Ντέμη Ρούσσο. Οσο για τους θαμώνες, κυριολεκτικά ένιωθαν σαν στο σπίτι τους και γλεντούσαν με την ψυχή τους. Απόδειξη, ότι ένα βράδυ μια κοσμική κοπέλα της εποχής, που την κυνηγούσε ο πατέρας της, βρήκε… καταφύγιο σε ένα ψυγείο του μαγαζιού, ενώ κάποιος άλλος εκκεντρικός έκανε την εμφάνισή του στον χώρο μέσα σε φέρετρο, επειδή είχε δηλώσει πως μόνο νεκρός θα ξαναπατούσε στην Quinta!

wqe5te5 1

Επίσης, στο διάσημο μαγαζί γυρίστηκαν σκηνές από αρκετές ελληνικές ταινίες, κυρίως του παραγωγού Ντίμη Δαδήρα, ανάμεσά τους το «Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη» και το «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα».

Τέσσερις γάμοι, άλλες τόσες κόρες και μία… Κάντιλακ 

Ο Μπάμπης Μουτσάτσος παντρεύτηκε τέσσερις φορές και απέκτησε τέσσερις κόρες.

«Προς τα τέλη της δεκαετίας του ’50 γνωρίστηκα με τη Βιβή και απέκτησα μαζί της την πρωτότοκη κόρη μου. Τη λένε Αντιγόνη και πήρε το όνομα της μάνας μου. Ακολούθησαν η Ρίτα Κάντιλακ και η κόρη μας Ανούκ, και στη συνέχεια, με τον ερχομό της χούντας, όταν έφυγα από την Ελλάδα και πήγα να μείνω για αρκετά χρόνια στη Γαλλία, όπου άνοιξα διάφορα μαγαζιά με επίσης μεγάλη επιτυχία, έκανα άλλους δύο γάμους και απέκτησα άλλες δύο κόρες. Αρχικά με τη Μισέλ, από την οποία ήρθε στον κόσμο η Αλεξάνδρα, και στη συνέχεια με τη Σιλβί, η οποία μου χάρισε την Ιωάννα και από την οποία χώρισα το 1992» είχε εξομολογηθεί στην «Εspresso».

«Διάλεξε εμένα»

Βέβαια, ο γάμος του με τη διεθνούς φήμης ιέρεια του στριπτίζ Ρίτα Κάντιλακ, που ήταν η βασίλισσα του Crazy Horse στο Παρίσι, ήταν αυτός που τον ανέδειξε σε μεγάλο γόη και playboy της εποχής! «Η αλήθεια είναι πως τη Ρίτα Κάντιλακ την κυνηγούσαν λεφούσια αντρών, αλλά εκείνη διάλεξε εμένα, κι αυτό -δεν το κρύβω- μου άρεσε πολύ. Είχε έρθει στην Ελλάδα για να πάρει μέρος στην ταινία “Αυτό το κάτι άλλο” και μεταξύ μας δημιουργήθηκε ένας κεραυνοβόλος έρωτας, ο οποίος μας οδήγησε στο Παρίσι, όπου το 1963 έγινε ο γάμος μας. Με τη Ρίτα κάναμε μία κόρη, την Ανούκ, αλλά σύντομα ο γάμος μας διαλύθηκε. Μείναμε φίλοι έως το τέλος της ζωής της, το 1995, όταν πέθανε από καρκίνο, και στη συνέχεια έφυγε από τη ζωή και η κόρη μας».

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...