Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Που χάθηκε η Λίνα Μαρκάκη

❱❱ Η «εκλεκτή» της Βουγιουκλάκη, ο ρόλος στη «Λάμψη» του Φώσκολου και  το παιδικό θέατρο
❱❱ Εκανε σπάνιες εμφανίσεις σε κοσμικά πάρτι, ακόμη και την εποχή που το «αστέρι» της μεσουρανούσεΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ
[email protected]

Η εντυπωσιακή Λίνα Μαρκάκη επιστρέφει στη σκηνή! Η ταλαντούχα ηθοποιός με τα πράσινα εκφραστικά μάτια και τα σαρκώδη χείλη, έπειτα από απουσία αρκετών ετών από το θέαμα, φέτος θα ανέβει πάλι στο σανίδι αναλαμβάνοντας έναν δύσκολο ρόλο στο θεατρικό έργο της Αννας Παντζέλη (επίσης πρωταγωνιστεί) με τίτλο «Ο ένοικος».

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα με τις καθημερινές τριβές αλλά και τις πικρές αλήθειες που κρύβει συνήθως μια συγγενική σχέση. Θα ανέβει στο θέατρο Αλκμήνη την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή έως τις 17 Δεκεμβρίου.
Η Ευαγγελία Τσουκνίδα, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, μονοπωλούσε για αρκετά χρόνια τα εξώφυλλα των περιοδικών με την εντυπωσιακή εικόνα της, τους δυνατούς τηλεοπτικούς ρόλους της και τις σημαντικές θεατρικές συνεργασίες της. Μια γυναίκα με τη δική της εμφάνιση δεν μπορούσε παρά να είναι η πρώτη επιλογή σκηνοθετών, που της εμπιστεύονταν χαρακτήρες γεμάτους πάθη και έντονα συναισθήματα.

Δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή της από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», όπου υπήρξε συμμαθήτρια με τον Πασχάλη Τσαρούχα, η Λίνα Μαρκάκη συστήθηκε στο κοινό με τον πρώτο μεγάλο ρόλο της στη «Λάμψη». Ηταν το 1991 όταν υποδύθηκε τη Λίλλυ Αγραφιώτη, πρώτη σύζυγο του Αλέξη Δράκου (Κώστας Σπυρόπουλος), καταφέρνοντας με το ταλέντο και την πειστική ερμηνεία της να ξεχωρίσει μέσα από το πολυάριθμο καστ των συναδέλφων της που συμμετείχαν στη θρυλική σαπουνόπερα του Νίκου Φώσκολου. Με μια τηλεοπτική «στάση» το 1992 στην αστυνομική σειρά «Τμήμα Ηθών», το 1993 ο Νίκος Φώσκολος την επανέφερε στη δεύτερη επιτυχημένη καθημερινή σειρά του, το «Καλημέρα ζωή», όπου η ωραία Λίνα ντύθηκε αστυνομικός αναλαμβάνοντας τον ρόλο της Στάσας.

Οι συντελεστές

Στο βιογραφικό της περιλαμβάνονται συμμετοχές στην «Ανατομία ενός εγκλήματος», ενώ οι «Αέρινες σιωπές» ήταν που την επανέφεραν στη δημοσιότητα. Ακολούθησαν οι σειρές «Κάτω από την Ακρόπολη» και «Το καφέ της Χαράς». Η καριέρα της στη μικρή οθόνη έκλεισε σχετικά γρήγορα, σχεδόν 10 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της. Μάλιστα, τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ της δεκαετίας του 2000 ανέφεραν πως είχε την τύχη των περισσότερων συντελεστών που μεσουράνησαν στα δύο σίριαλ του Φώσκολου, αλλά μετά η καριέρα τους καταστράφηκε.

Η πρωταγωνίστρια στράφηκε στο θέατρο, σημειώνοντας κι εκεί όμως μεγάλα διαστήματα απουσίας. Ωστόσο, είχε την τύχη να είναι προσωπική επιλογή της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην παράσταση «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Το έργο παρουσιάστηκε τη χειμερινή περίοδο 1990-91 και η όμορφη Λίνα όργωνε τη σκηνή, με το κοινό εκστασιασμένο να της χαρίζει παρατεταμένα χειροκροτήματα. Η ηθοποιός «έλαμπε» στο πλευρό της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ αλλά και του Κώστα Σπυρόπουλου, του Αλέξανδρου Ρήγα και του Τίμου Περλέγκα.

dgfgsd

Εκπληκτικό μιούζικαλ

Το 1994 έπαιξε στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη στο «Ημέρωμα της στρίγκλας», το 1996 στο Εθνικό Θέατρο στο έργο «Βολπόνε» με τον Σταύρο Παράβα, το 2002 στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στην «Κωμωδία των παρεξηγήσεων», το 2003 με τον Δάνη Κατρανίδη στο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» ενώ το 2004 συμμετείχε στη μικρή μήκους ταινία του Στέλιου Χρηστάκη με τίτλο «Χρόνια πολλά» και συμπρωταγωνιστές τον Τάσο Παλατζίδη και τον Παναγιώτη Καποδίστρια.

Το 2007 οι πόρτες της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Τέχνης άνοιξαν διάπλατα, προκειμένου να υποδεχτούν τη «Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, με την ηθοποιό να κρατά τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, αλλά κι εκείνον της Μάγισσας. Ηταν ένα εκπληκτικό μιούζικαλ, με μουσική ειδικά γραμμένη για την παράσταση και τα τραγούδια live επί σκηνής. Δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στην κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά». Το καστ, γεμάτο ωραίες γυναίκες, μεταξύ των οποίων οι Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Τζένη Σκαρλάτου και Αϊλήν Κέι.

Η ηθοποιός δεν αγάπησε ποτέ τα λαμπερά φώτα της showbiz. Σπάνια εμφανιζόταν σε κοσμικά πάρτι, ακόμα κι όταν το «αστέρι» της μεσουρανούσε. Μάλιστα, ούτε στις προσωπικές της σελίδες στα social media φιλοξενεί πολλές φωτογραφίες της από την εποχή της μεγάλης δόξας της. Οσο για την προσωπική της ζωή; Ηταν και παραμένει καλά προφυλαγμένη από τα φλας της δημοσιότητας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...