Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Στα Οσκαρ η κόρη του Ζανό

❱❱ Η Ξένια Ντάνια, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Amerika square», μιλάει στην «Espresso»ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Μια Ελληνίδα φλερτάρει με τα Οσκαρ! Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ξένια Ντάνια, κόρη του ηθοποιού Ζανό Ντάνια, κρατάει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα ταινία «Amerika square» του Γιάννη Σακαρίδη, που αποτελεί την ελληνική πρόταση για τα αμερικανικά κινηματογραφικά βραβεία του 2018 στην κατηγορία της Ξενόγλωσσης Ταινίας. «Οπως είναι φυσικό, είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που συμμετέχω σε μια ταινία που προτάθηκε από τη χώρα μας για τα Οσκαρ. Τι να πω… Ελπίζω και εύχομαι τα καλύτερα!» λέει στην «Espresso» με τη σεμνότητα που τη διακρίνει η 24χρονη κόρη του Ζανό Ντάνια, την οποία απέκτησε από τον γάμο του με την Τζαμαϊκανή Μαρία Φλορίς Νόρμαν.

f3 223

Στην ταινία στην οποία κάνει και το κινηματογραφικό ντεμπούτο της η εξωτικής ομορφιάς Ξένια υποδύεται την Τερέζα, μια Αφρικανή μετανάστρια στην Ελλάδα, η οποία ασχολείται με το τραγούδι και πέφτει θύμα ενός γκάνγκστερ που την εξωθεί στην πορνεία. «Είναι η ιστορία τρομερής εκμετάλλευσης μιας κοπέλας που βρίσκεται στην Ελλάδα και μπορώ να πω ότι σαν την Τερέζα υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που σήμερα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και, όπως εκείνη, έχουν πέσει θύματα κάθε είδους εκμετάλλευσης και απλά δεν το γνωρίζουμε» υποστηρίζει η νεαρή καλλιτέχνις και διευκρινίζει ότι η ίδια δεν βίωσε ρατσισμό στη χώρα μας εξαιτίας του χρώματός της.

Η ενασχόλησή της με το τραγούδι ξεκινάει από την παιδική ηλικία της, όταν μάζευε τους συγγενείς της για να τους κάνει σόου και, μάλιστα, ζητώντας τους να πληρώσουν και εισιτήριο. Από τότε ο πατέρας της την προέτρεπε να δει μιούζικαλ που έχουν γράψει ιστορία και να ακούει σημαντικούς καλλιτέχνες του τραγουδιού και όχι μόνο. Σήμερα η 24χρονη Ξένια είναι φοιτήτρια στο Ωδείο Αθηνών και συμμετέχει στο κουαρτέτο Sera Bello’s, το οποίο παίζει τζαζ και σόουλ μουσική. «Γράφω στίχους και θα ήθελα να δημιουργήσω τα δικά μου κομμάτια.

Πάντα στα αγγλικά, για να απευθύνονται σε όλο τον κόσμο. Λατρεύω τη Νίνα Σιμόν, η οποία, εκτός από τη σπουδαία φωνή της, ξεχώρισε και για τον ακτιβισμό της μέσα από τα τραγούδια της» μας λέει και προσθέτει πως, αν άγραφε ένα τραγούδι με αφορμή την οικολογική καταστροφή με τη διαρροή πετρελαίου στον Σαρωνικό, θα καυτηρίαζε κυρίως τον ρόλο της Πολιτείας «που επιτρέπει στον καθένα να κάνει ό,τι θέλει».

Σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, η Ξένια θα ήθελε ύστερα από 20 χρόνια να έχει κάνει τη δική της οικογένεια και, ως πολίτης του κόσμου, να ταξιδεύει τραγουδώντας σε διάφορα φεστιβάλ.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....