Μπλεξίματα για τον πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

❱❱ Δικαστική διαμάχη του πατέρα του Παπακαλιάτη με τον συνέταιρό του για την πώληση του ξενοδοχείου τους Στα… χαρακώματα βρίσκονται ο πατέρας του ηθοποιού Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Μανώλης, και ο συνεταίρος του στον χώρο του τουρισμού, επιχειρηματίας Μιχάλης Βαμιεδάκης, μετά τη δημοσιοποίηση της πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Zorbas Village», στον Ανισσαρά Χερσονήσου, στον γερμανικών συμφερόντων tour operator Alltours, Allsun.

Ο κ. Παπακαλιάτης, ο οποίος είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του συγκροτήματος, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του δεύτερου κ. Βαμιεδάκη για αθέτηση της συμφωνίας που είχαν υπογράψει μεταξύ τους.

«Σήμερα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα ανήκει κατά 65% στην οικογένεια Παπακαλιάτη και κατά 35% στην εταιρία FRYDA A.E., συμφερόντων Μ. Βαμιεδάκη, που ίσως να έχει πουλήσει στη γερμανική εταιρία Allsun. Υπάρχει συμφωνία να μεταβιβαστεί το 65% στη FRYDA το έτος 2023, με την προϋπόθεση να τηρηθεί η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει συγκεκριμένο οικονομικό τίμημα αλλά και κάποιους όρους. Μεταξύ αυτών, είναι να μην μπορεί η εταιρία του κ. Βαμιεδάκη να παίρνει αποφάσεις που σχετίζονται με το ξενοδοχείο (για παράδειγμα, ενοικίαση, πώληση κ.λπ.), χωρίς την έγκριση της δικής μας εταιρίας», δήλωσε στην «Πατρίς» ο Μανώλης Παπακαλιάτης.

Παράβαση όρων της συμφωνίας

Η οικογένεια Παπακαλιάτη υποστηρίζει ότι η FRYDA έχει παραβεί ορισμένους όρους της συμφωνίας και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να της επιστραφεί το 35% των μετοχών. Η δίκη έχει οριστεί για τον Νοέμβριο και η οικογένεια ζήτησε από το δικαστήριο να οριστεί νέο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, πράγμα που έγινε αποδεκτό.

Ετσι, την περασμένη Τρίτη το δικαστήριο αποφάσισε να ορίσει διοικητικό συμβούλιο χωρίς τη συμμετοχή του κ. Βαμιεδάκη, αποτελούμενο από τους Εμμανουήλ και Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Κωνσταντίνο Φραντζή, Μιχαήλ Σαμιωτάκη και Σταύρο Θεοδοσούλη. Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και ψήφισε τον κ. Θεοδοσούλη ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Πάντως, τη συγκεκριμένη επιχειρηματική συμφωνία για την πώληση του 35% του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που ανήκει στην εταιρία FRYDA Α.Ε., ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανικός tour operator: «Και τα δύο ξενοδοχεία θα ανακαινιστούν εκτενώς τον ερχόμενο χειμώνα και θα προσαρμοστούν στις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας Αllsun».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ