Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Στο φως η απίστευτη περιπέτεια υγείας της εξαδέλφης της Λάσκαρη

❱❱ Η 80χρονη τραγουδίστρια και ξαδέρφη της Λάσκαρη, ήταν πεταμένη στο ράντσο της αναμονής για 12 ώρες με σπασμένο γοφό Δύσκολες ώρες για τη Ζωή Κουρούκλη. Σαράντα μέρες μετά τον αδόκητο χαμό της πρώτης εξαδέλφης της Ζωής Λάσκαρη, η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια -η οποία τον τελευταίο χρόνο ταλαιπωρείται από σοβαρότατο πρόβλημα υγείας- νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου σήμερα αναμένεται να χειρουργηθεί στο ισχίο. 

Στο πλευρό της οι δύο κόρες της Κατερίνα και Ιρις, οι οποίες από την Παρασκευή το βράδυ, όταν συνέβη το ατύχημα της μητέρας τους, ζουν τον παραλογισμό του συστήματος! Υστερα από τέσσερις ώρες στα Επείγοντα η 80χρονη Ζωίτσα πήγε για ακτινογραφία, ενώ για 12 ολόκληρες ώρες παρέμενε ξαπλωμένη με σπασμένο γοφό σε κάποιο φορείο στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών.

Την επομένη η κόρη της Κατερίνα Κουρούκλη-Καλφοπούλου, με κείμενό της στο facebook, το οποίο είχε τον τίτλο «Ελληνικό Grey’s Αnatomy», περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την… οδύσσεια ενός αρρώστου εν έτει 2017! «Ευαγγελισμός, Σάββατο 2 τα ξημερώματα. Οι άνθρωποι του ασθενοφόρου, οι τραυματιοφορείς, οι νοσοκόμες και οι γιατροί, νέοι και παλιοί, εξαιρετικά ευγενικοί, τρυφεροί και ανθρώπινοι, να βοηθήσουν όπου μπορούν. Μάθαμε από τον οδηγό του ασθενοφόρου ότι η Λάτση δώρισε 180 καινούργια ασθενοφόρα για όλη την Ελλάδα, σταγόνα στον ωκεανό, αλλά οι άνθρωποι αυτοί τα wertgerg 2περιμένουν πώς και πώς» αναφέρει η Κατερίνα, η μία από τις δύο κόρες της 80χρονης Ζωίτσας και συνεχίζει: «Οι εγκαταστάσεις άθλιες, οι ουρές τεράστιες, το προσωπικό δεν επαρκεί. Φτάσαμε στις 2 τα ξημερώματα και κάναμε τελικά εισαγωγή στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής. Δώδεκα ώρες αναμονή για τα πάντα, όλα τα φορεία σε μια αίθουσα… Στην αίθουσα αναμονής για τους συνοδούς οι θέσεις ελάχιστες γιατί κοιμόντουσαν 5-6 άστεγοι με την πραμάτεια τους. Γύρω μας ιστορίες καθημερινής δυστυχίας. Τραυματίες από ατυχήματα με μηχανάκια, μεθυσμένα 16χρονα με αλλόφρονες γονείς, νεαροί με σπασμένες μύτες και μαυρισμένα μάτια από καβγάδες, ασθενείς που είχαν μαζί τους όλη την οικογένεια, ηλικιωμένοι που δεν είχαν κανέναν, άτυχοι τουρίστες που προσπαθούσαν να συνεννοηθούν».

Βάρδιες

Οι περιγραφές ανατριχιάζουν και μόνο όσοι έχουν ζήσει την εμπειρία μιας εφημερίας σε δημόσιο νοσοκομείο μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς εννοεί… Στη συνέχεια αναφέρεται και στον άθλο των γιατρών που υπερβάλλουν εαυτούς. «Οι γιατροί σε 12ωρες βάρδιες, εξαντλημένοι αλλά, εκεί, να εξυπηρετήσουν. Κάποιοι το πρωί πια έτρεχαν μεταξύ χειρουργείων και επειγόντων περιστατικών, όταν τελικά ανεβήκαμε στο δωμάτιο, τίποτα δεν λειτουργούσε, τα μπουτόν για τις νοσοκόμες, τα κρεβάτια… Αν δεν έχεις αποκλειστική και είσαι μόνος σου βασίζεσαι στον συγγενή του απέναντι ή στην τύχη σου. Μας είπαν να κλείνουμε την πόρτα γιατί μέσα στους ορόφους κυκλοφορούν… περιστέρια και μπαίνουν μέσα στα δωμάτια. Μάλιστα! Περιστέρια! Ενα μάλιστα με τρόμαξε φτερουγίζοντας πάνω από το κεφάλι μου. Ελλάδα 2017. Φαντάζομαι ότι ο Ευαγγελισμός είναι πολυτέλεια μπροστά σε περιφερειακά νοσοκομεία… Τι να πει κανείς…»

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...