Ο Βαγγέλης που θέλει να γίνει Ανδρομέδα

❱❱ 30χρονος κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης και ζητά να διορθωθεί το φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ» ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης έφτασε η υπόθεση του Βαγγέλη που θέλει να λέγεται Ανδρομέδα δίχως εγχείρηση αλλαγής φύλου! Συγκεκριμένα, η Μυτιληνιά Ανδρομέδα Ψαρού, που γεννήθηκε ως Ευάγγελος Ψαρός, ζητά να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάφτισης.

Οπως σημείωσε στο δικαστήριο η 30χρονη, ζητά να διορθωθεί το αναγραφόμενο φύλο από «άρρεν» σε «θήλυ», το κύριο όνομα να γίνει «Ανδρομέδα» αντί του «Ευάγγελος» και το επώνυμο να διορθωθεί ως προς την κατάληξή του και αντί του «Ψαρός» να γίνει «Ψαρού».

Η 30χρονη βρέθηκε στο δικαστήριο μαζί με φίλες και φίλους για να υπερασπιστεί το αίτημά της. Βασικός μάρτυρας υπεράσπισής της ήταν η Μυτιληνιά στιχουργός Ντέπη Χατζηκαμπάνη. «Είσαι βέβαιη ότι θες να είσαι γυναίκα;» ρώτησε το δικαστήριο την Ανδρομέδα κι εκείνη απάντησε: «Δεν θα είχα μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία αν δεν το ήθελα».

Προβλήματα

Η Ανδρομέδα, όπως ξεκαθαρίζει, δεν θέλει να κάνει επέμβαση για να αλλάξει το φύλο της, δηλαδή να αφαιρέσει τα ανδρικά γεννητικά όργανά της, παρά μόνο να αλλάξει την ταυτότητά της.

Οπως λέει, αντιμετωπίζει πολλές φορές προβλήματα ταυτοπροσωπίας, αφού η ταυτότητά της δεν συνάδει με τη φυσική της παρουσία.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τέσσερις μήνες. Μιλώντας στην «Espresso», η δικηγόρος της 30χρονης Ανδρομέδας, Δήμητρα Χατζηλεωνίδα, ανέφερε πως «πρόκειται από τις πρώτες υποθέσεις πανελλαδικά που αφορούν την αλλαγή ταυτότητας χωρίς να έχει προηγηθεί επέμβαση με χειρουργείο.

Εμείς επικαλούμαστε μια νομολογία η οποία έχει να κάνει με τα δικαιώματα του ανθρώπου και του δικαιώματος του αυτοκαθορισμού. Αυτό σημαίνει να δηλώνω ό,τι αισθάνομαι, ανεξάρτητα από το πώς γεννιέμαι. Και, με βάση αυτά, γίνεται η προσφυγή στο δικαστήριο, για να επιλυθούν κυρίως πρακτικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, αυτή η κοπέλα ήθελε να κάνει μια ανάληψη στην τράπεζα και δεν μπορούσε, ήθελε να ταξιδέψει αεροπορικώς και ήταν αδύνατον, γιατί τα στοιχεία της ταυτότητάς της δεν συνάδουν με την εξωτερική εμφάνιση».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Spoiler: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση από το Βιg Brother (video)

Μεγάλες ανατροπές φαίνεται ότι θα γίνουν sτο Big Brother και συγκεκριμένα...

Κατερίνα Βρανά: «Μετά από όσα έζησα έμαθα να μη με νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εμένα» (video)

Η stand up comedian, Κατερίνα Βρανά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του...

«Σεληνιασμενη» η Δήμητρα Αλεξανδρακη: «Ρε ζώα, δεν είμαι εγώ σε ροζ βίντεο»! (video)

Η «επιδημία» των ροζ βίντεο που χτυπά παίκτριες reality έχει και......

Η άλλη πλευρά της… low profile Ραφαέλας του «Bachelor»! Τα πέταξε σε… σουπερ μαρκετ! (video)

Σιγανοπαπαδιά η Ραφαέλα Γεωργίου, που μπήκε στο «Bachelor» με low profile,...