Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αντώνης Φωκάς: Δύναμη και παρηγοριά μου η μουσική

❱❱ Η συμμετοχή στο «X-Factor», το έμφραγμα σε νυχτερινό κέντρο και τα δάκρυα της γιαγιάς του  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Χίο, την οποία αγαπώ πολύ. Από τα έξι μου έως τα 15 έζησα στη Χαλκίδα. Οταν έχω χρόνο, μου αρέσει να επιστρέφω στη Χίο – είναι το ησυχαστήριό μου.

■ Οι σπουδές που έχω κάνει δεν έχουν σχέση με τη μουσική. Αν και πέρασα σε κάποια σχολή μέσω πανελλήνιων εξετάσεων, δεν τη συνέχισα, γιατί η αγάπη μου για το τραγούδι ήταν ανέκαθεν μεγαλύτερη.

 Η πρώτη επαφή μου με τον χώρο ήταν στα 13 μου, τραγουδώντας σε μια σχολική εκδήλωση! Παρότι τραγουδούσα και παλαιότερα μόνος στο σπίτι, τότε ήταν η ευκαιρία μου να με ακούσει και ο κόσμος.

1 Οι άνθρωποι που με ενέπνευσαν σε έναν βαθμό είναι η μητέρα μου και οι παππούδες μου. Βέβαια, είναι σύνηθες να εμπνέεσαι από ανθρώπους. Στη δική μου περίπτωση, αυτό που με ώθησε και με ενέπνευσε είναι κάποιες δύσκολες καταστάσεις, και εκεί η μουσική ήρθε και έγινε η δύναμη και η παρηγοριά μου!

■ Το όνομά μου ακούστηκε όταν έλαβα μέρος στο μουσικό σόου ταλέντων «X-Factor», το 2016, κι έπειτα μέσα από κάποιες συνεργασίες που ακολούθησαν.

■ Η πιο πρόσφατη δουλειά μου είναι και το πρώτο δισκογραφικό βήμα μου. Σε συνεργασία με την εταιρία Spicy κυκλοφόρησα το single με τίτλο «Τι κι αν μου λέγανε», το οποίο έχω τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζω αυτή την περίοδο στον Βοτανικό.

■ Τρόμαξα όταν, ενώ τραγουδούσα σ’ ένα νυχτερινό μαγαζί στην Κατερίνη, ήρθε ξαφνικά μια γυναίκα και μου είπε να καλέσω έναν γιατρό από το μικρόφωνο, διότι κάποιος έπαθε έμφραγμα. Πραγματικά, ήταν σοκαριστικό…

 Συγκινήθηκα όταν είχαν έρθει να με ακούσουν η γιαγιά μου και ο παππούς μου, με τους οποίους είμαι πολύ δεμένος. Μάλιστα, ενώ τραγουδούσα, σε κάποια φάση έπιασα τη γιαγιά μου να δακρύζει και διέκρινα στο βλέμμα της μια τεράστια χαρά και υπερηφάνεια. Κρατήθηκα τότε για να μη δακρύσω κι εγώ…

■ Το χειρότερο σχόλιο σε κριτική που άκουσα για μένα ήταν στο ξεκίνημά μου, όταν διάφορα πρόσωπα, κοντά στην ηλικία μου, προσπάθησαν να με αποθαρρύνουν και να με μειώσουν. Δεν τα κατάφεραν, βέβαια, διότι μέσω αυτής της κατάστασης έγινα πιο δυνατός και αγάπησα περισσότερο αυτό που κάνω!

 Στη δουλειά μου με «φτιάχνει» να βλέπω την ικανοποίηση στα μάτια των ανθρώπων και στο χαμόγελό τους! Να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει και να χορεύει – ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αυτό είναι το σημαντικό! Ο κόσμος είναι αυτός που μας δίνει τη δύναμη και μας ωθεί στο κάτι παραπάνω. Από την άλλη μεριά, με «χαλάει» το γεγονός ότι πολύς κόσμος, που παλαιότερα δεν μου μιλούσε καν, τώρα με πλησιάζει για τη δουλειά μου και όχι για μένα, σαν άνθρωπο! Υπάρχουν, εννοείται, και εξαιρέσεις.

■ Το επόμενο project στο οποίο δουλεύω είναι το δεύτερο τραγούδι μου, το οποίο ετοιμάζουμε με την εταιρία μου, τη Spicy, και θα το ανακοινώσω και επίσημα σε λίγο καιρό!

■ Χαλαρώνω όταν περνάω ώρες με αγαπημένα μου πρόσωπα και φίλους, είτε μένοντας στο σπίτι είτε βγαίνοντας για έναν χαλαρό καφέ ή για φαγητό σε μια ήσυχη ταβέρνα!

 Η θέση του έρωτα στη ζωή μου αυτή τη στιγμή είναι δευτερεύουσα, καθώς έχουν προτεραιότητα η δουλειά μου και όλα όσα ετοιμάζω.

Το μεγάλο όνειρό μου από μικρός ήταν να γίνω αγαπητός στον κόσμο και να μπορώ να εμπνέω μέσω της δουλειάς μου, καθώς και να μπορώ να ζω από αυτήν. Αυτό για μένα θα ήταν η πραγματική ευλογία.

*Ο Αντώνης Φωκάς είναι τραγουδιστής

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...