Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ στη στροφή του θανάτου

❱❱ Στο αρχείο η δικογραφία για το τροχαίο, αφού ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτουν ευθύνες για την Κυριάκου και την Αρναούτη Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Στα χέρια του Παντελή Παντελίδη βρισκόταν το τιμόνι τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, όταν το μοιραίο μαύρο τζιπ καρφώθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη στροφή της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Είκοσι μήνες μετά τον τραγικό χαμό του τραγουδιστή, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θέτει στο αρχείο τη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τη Φρόσω Κυριάκου και τη Μίνα Αρναούτη, οι οποίες βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Η εισαγγελική έρευνα, η οποία είχε αρχίσει ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της οικογένειας Παντελίδη και εξέταζε εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της ψευδορκίας από τις δύο συνεπιβάτιδες του τραγουδιστή, ολοκληρώθηκε, βάζοντας τέλος στο θρίλερ και στα σενάρια για το ποιος οδηγούσε το τζιπ τη μοιραία νύχτα. Ο εισαγγελέας, μελετώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, απέρριψε τις καταγγελίες της οικογένειας του εκλιπόντος καλλιτέχνη ότι οδηγός ήταν μία από τις γυναίκες που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο. Καθοριστικό ρόλο στην εισαγγελική κρίση φέρεται ότι είχε το πόρισμα του πραγματογνώμονα, σύμφωνα με το οποίο τα χτυπήματα που έφερε στο σώμα του ο Παντελής Παντελίδης ήταν συμβατά με τη θέση του οδηγού. Η επίμαχη πραγματογνωμοσύνη επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των δύο κοριτσιών, ότι η Φρόσω Κυριάκου καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ η Μίνα Αρναούτη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πρόσκρουση, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, η υπόθεση για το τροχαίο, που έκοψε το νήμα της ζωής του 32χρονου τραγουδιστή, περνά στο αρχείο, ενώ ήδη ο φάκελος της δικογραφίας έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να επικυρωθεί ή όχι η διάταξη αρχειοθέτησης από ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό. Μέχρι στιγμής, πάντως, άγνωστη παραμένει και η στάση που προτίθεται να κρατήσει η οικογένεια Παντελίδη, η οποία έχει προθεσμία τριών μηνών για να προσφύγει κατά της επίμαχης διάταξης ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών. Ο τελευταίος ή θα συμφωνήσει με τον συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών ή θα ζητήσει περαιτέρω έρευνα, ενώ δύναται ακόμη και να ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων.

Στο άκουσμα της είδησης -η οποία «απαλλάσσει» τα δύο κορίτσια, τα οποία επέβαιναν στο τζιπ μαζί με τον τραγουδιστή- η Μίνα Αρναούτη ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook γράφοντας: «Στο αρχείο μπήκε και επίσημα η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη. Σπίτια σας τώρα…!» Η «Espresso» επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Φρόσως Κυριάκου Χρήστο Ασπρο, ο οποίος επιβεβαίωσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος του εισαγγελέα η μητέρα του τραγουδιστή Αθηνά έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook τη φράση: «Οδηγός ο Παντελίδης… για γέλια είστε».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...