Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

Η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη έγινε καλόγρια στην Κένυα

❱❱ Ξυπόλητη, με μαλλιά ως τους μηρούς, η όμορφη πρώην ηθοποιός από απλή ρασοφόρος πέρασε πλέον στην τάξη της σταυροφόρουΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

«Και το όνομα αυτής, μοναχή Φεβρωνία». Με αυτά τα λόγια εκάρη στη δεύτερη βαθμίδα του μοναχισμού η όμορφη πρώην ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα, σε μια τελετή με έντονη κατάνυξη και συγκίνηση.

Η αποκάλυψη για την κουρά της έγινε μέσω ενός βίντεο που κυκλοφόρησε από τη σελίδα ORTHODOX CHURCH DIOCESE OF KISUMU AND WESTERN KENYA στο facebook, στο οποίο φαίνεται καθαρά μέρος του τελετουργικού.

Αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά κουρά της εντυπωσιακής πάλαι ποτέ ηθοποιού, καθώς παραμένει άγνωστο πότε και πού είχε γίνει η πρώτη μοναχική κουρά, κατά την οποία ομολόγησε την εγκατάλειψη των εγκοσμίων και ενδύθηκε το εσώρασο και το καλυμμαύκι.

Ονειρο

Σύμφωνα με το τελετουργικό, η Ναταλία Λιονάκη από απλή ρασοφόρος πέρασε πλέον στην τάξη της σταυροφόρου και της μικρόσχημης μοναχής. Στα πλάνα, το άλλοτε λαμπερό κορίτσι δεν θυμίζει σε τίποτα την κοκκινομάλλα καλλονή των σίριαλ, που είδε έπειτα από επτά χρόνια επίπονων προσπαθειών και μοναστικής ζωής το όνειρό της να γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Ξυπόλητη, με μαλλιά μακριά που έφταναν ως τους μηρούς της και φορώντας έναν λευκό χιτώνα με κεντημένο στην πλάτη έναν κόκκινο σταυρό, η 40χρονη Ναταλία στάθηκε με ευλάβεια μπροστά στον επίσκοπο Αθανάσιο Ακούντα της δυτικής Κένυας, που την έχρισε μοναχή με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αφρικής Θεόδωρου Β’.

esr 1210 011 cmyk 0

Κατά την κουρά της, όπως προβλέπεται, ο ανάδοχος και πνευματικός της πατέρας Απόστολος, που τον γνώρισε το 2009 στην Κρήτη, στο πρώτο μοναστήρι όπου κλείστηκε, της Παναγίας της Κεράς στον Μοχό του Ηρακλείου, της χάρισε και το νέο όνομά της, «μοναχή Φεβρωνία». Οπως αναφέρεται και στο τελετουργικό, η αλλαγή ονοματοδοσίας γίνεται για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί έτσι ο μοναχός απαρνιέται ολοκληρωτικά την προηγούμενη ζωή του και, δεύτερον, γιατί με το καινούργιο όνομά του οφείλει στο εξής να έχει, για παράδειγμα, τη ζωή και το έργο του αγίου ή της αγίας του οποίου τη χάρη θα πάρει.
Βάσει του ονόματος που της δόθηκε, η Ναταλία Λιονάκη φαίνεται να έχει αρκετά χαρακτηριστικά με αυτά της αγίας Φεβρωνίας, η οποία ήταν νύφη περιζήτητη για την ομορφιά της. Ηταν τόσο ωραία, που λέγεται πως ούτε ζωγράφος δεν μπορούσε να περιγράψει το κάλλος του προσώπου της, κάτι που ισχύει και για την άλλοτε λαμπερή ηθοποιό.

e 14

Κατά την κουρά ο πνευματικός της, πατέρας Απόστολος, πήρε τούφες από τα μαλλιά της, προκειμένου να τις κόψει με ψαλίδι ο επίσκοπος, ο οποίος «διάβασε» και τα ρούχα που φόρεσαν οι μοναχές στη 40χρονη, όπως είναι το εσώρασο, στη ζώνη, το εξώρασο, τα σανδάλια, το καλυμμαύκι και ο μανδύας. Για την ολοκλήρωση του τελετουργικού, η Ναταλία Λιονάκη, ως μοναχή Φεβρωνία πια, χρειάστηκε να παραμείνει ξάγρυπνη τρεις μέρες μέσα στον Ναό του Αγίου Μάρκου της κοινότητας Κισούμα της δυτικής Κένυας, διαβάζοντας ύμνους και προσευχές.

Τι οδήγησε την καλλονή στην αγκαλιά της Εκκλησίας

dgfgsdf

Στην Κένυα βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη έναν μήνα πριν από την κουρά της, μαζί με τον πατέρα Απόστολο και ακόμα δύο μοναχές. Συγκεκριμένα, ήταν εκεί από τις 7 Ιουλίου, προκειμένου η όμορφη 40χρονη πρώην ηθοποιός να προετοιμαστεί καλύτερα για τη μεγάλη στιγμή στη ζωή της.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πνευματικούς ανθρώπους, να δει τις ομορφιές του τόπου, αλλά και να έρθει πιο κοντά με το έργο του επισκόπου Αθανασίου Ακούντα. Ετσι, το άλλοτε αγαπημένο πρόσωπο των φωτογράφων, με τη λευκή επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά χολιγουντιανής σταρ, ανήκει για τα καλά πλέον στο παρελθόν, αφού απαρνήθηκε για πάντα την εικόνα που λάτρεψαν οι θαυμαστές της. Η Ναταλία Λιονάκη, την οποία γνωρίσαμε στον ρόλο της Θάλειας Ιωαννίδου στο σίριαλ «Φιλοδοξίες» και αγαπήσαμε λίγο αργότερα ως Δανάη στο «Η ώρα η καλή» και ως Ελίνα στα «Σαράντα κύματα», έχει πλέον ξεχωριστή θέση στην αγκαλιά του Χριστού, τον οποίο επέλεξε να υπηρετήσει στενά από εδώ και στο εξής. Τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή μπορεί να μην τους μάθουμε ποτέ, ωστόσο πολλά έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια για εκείνη και τη ζωή της πριν από τον μοναχισμό.

Σπουδές

Λέγεται πως ένας από τους λόγους που οδήγησαν εκεί την πρώην ηθοποιό, η οποία έχει σπουδάσει Φιλοσοφική με ειδικότητα στη Γλωσσολογία, ήταν ο χωρισμός της από τον επίσης ηθοποιό Μάριο Ιορδάνου (μικρή φωτό), έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης. Σε παλαιότερες δηλώσεις του, μάλιστα, σχετικά με την απόφαση αυτή της πρώην συντρόφου του, ο Ιορδάνου είχε σχολιάσει: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τον δρόμο που ακολουθεί. Καθένας μόνος του διαγράφει την πορεία του. Αυτό το θέμα, όμως, ανήκει στο παρελθόν και τώρα ζω κάτι πραγματικά όμορφο, το οποίο τιμώ και σέβομαι».

Από την άλλη, όμως, ήταν σημαντικά και όλα αυτά που περιέγραψε για τη Ναταλία Λιονάκη ο πνευματικός πατέρας της, σε επιστολή του προς την «Espresso» το 2009, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως είναι έτοιμη να μονάσει: «Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε» τόνιζε τότε και αναφερόταν στην πρώτη γνωριμία τους, όταν είχε επισκεφτεί με συναδέλφους της τη Μονή Ανωπόλεως, όπου ήταν τότε ηγούμενος. Ακόμη, στην επιστολή του είχε υποστηρίξει πως η Ναταλία ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη μετά την απόφασή της αυτή, ενώ είχε χαρίσει σε φίλες της όλη τη λαμπερή γκαρνταρόμπα της και τα υπόλοιπα υπάρχοντά της.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...