«Η Αιμιλία είναι η Ελλάδα μας»

❱❱ Η Μαρία Φιλίππου μιλάει για τον ρόλο της στη σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου»Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Η Μαρία Φιλίππου ως Αιμιλία Σοφοκλέους, στη σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου», προσπαθεί να σώσει την εταιρία της. Η Ναταλία Δραγούμη, ως Μένη Σουλτς, από την άλλη, προσπαθεί να της την πάρει.
Φυσικά, οι δύο ρόλοι δεν είναι τυχαίοι, αλλά ταυτίζονται κατά κάποιον τρόπο με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Τι συμβολίζει άραγε η Αιμιλία Σοφοκλέους για τη Μαρία Φιλίππου;

«Θα έλεγα ότι η Αιμιλία είναι ολόκληρη η Ελλάδα. Η ηρωίδα μου θεωρώ πως θέλει να δώσει κουράγιο σε όλους τους Ελληνες και να τους αποδείξει πως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» λέει η δημοφιλής ηθοποιός στην «Espresso». Και συνεχίζει: «Η Αιμιλία προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τους δύο θησαυρούς της, τα δύο παιδιά της. Θα ξαναπάρει, λοιπόν, την εταιρία που εκείνη έφτιαξε για χάρη τους. Θα αμυνθεί και θα περάσει στην αντεπίθεση. Θα περιμένει, μάλιστα, να συμπράξουν στον αγώνα της και τα ανίψια της, τα οποία πήραν τον κακό τον δρόμο, καθώς τους δελέασε ο εχθρός, δηλαδή η Γερμανίδα Μένη Σουλτς. Αλλωστε, μια σωστή μάνα κάνει υπομονή μέχρι η οικογένειά της να συνέλθει. Είναι για όλα τα μέλη της μια μεγάλη αγκαλιά. Πιστεύω, εξάλλου, πως η ελληνική οικογένεια είναι μητριαρχική».

Η Μαρία Φιλίππου δηλώνει αισιόδοξος άνθρωπος από τη φύση της. «Θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!» λέει και εκφράζει την άποψή της για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας: «Για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα έχουμε ευθύνη όλοι μας, αλλά τη μεγαλύτερη έχουν οι κυβερνώντες. Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι με όσα αποφάσισαν για τη χώρα μας χάθηκαν το χαμόγελο και η χαρά από τους Ελληνες. Ενας μεσογειακός λαός με τον ήλιο πάνω από το κεφάλι του, να γίνει απαισιόδοξος και καταθλιπτικός; Αν η οικογένεια, ως θεσμός, δεν είχε τόσο σταθερές βάσεις στην Ελλάδα και το ένα μέλος της δεν βοηθούσε τόσο πολύ το άλλο, τότε θα βλέπαμε μεγάλες τραγωδίες, ειδικά στα παιδιά και στους ηλικιωμένους».

Λουκέτο στις επιχειρήσεις

Για την πρωταγωνίστρια του «Ελα στη θέση μου», η ευτυχία βρίσκεται στα απλά, καθημερινά πράγματα, αλλά -όπως σχολιάζει- ούτε κι αυτά τα χαιρόμαστε πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης.
«Η Αιμιλία Σοφοκλέους καθρεφτίζει τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, που τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια αυτά τα χρόνια του Μνημονίου κι έφτασαν στο σημείο να βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και να χάνουν από τους κόπους μιας ζωής λόγω της υπερφορολόγησης» σημειώνει. Η Μαρία Φιλίππου, μετά τα δωδεκάωρα καθημερινά τηλεοπτικά γυρίσματα της σειράς του Alpha, δίνει τη μάχη της και στο σανίδι: «Το θέατρο είναι η ελευθερία μου. Η επικοινωνία μου με τον κόσμο. Για ακόμη μια σεζόν ανεβάζουμε στο θέατρο Λαμπέτη τη φοβερή κωμωδία “Βάφ’ τα μαύρα” των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου και υποσχόμαστε γέλιο μέχρι δακρύων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ