Σούπερ άνθρωποι με εμφυτεύματα τεχνητής νοημοσύνης που θα γιατρεύονται μόνοι τους

❱❱ Με τη σκέψη θα μπορούν να χειρίζονται τις συσκευές του «έξυπνου» σπιτιού τους οι άνθρωποι την επόμενη 20ετία. Οι σχεδόν υπερφυσικές δυνάμεις που θα αποκτήσουν θα καταστούν δυνατές χάρη σε εμφυτεύματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως αποκάλυψε ειδικός στη Βουλή των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για ευφυείς νανοσυσκευές, οι οποίες θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα του ανθρώπινου σώματος, όπως οι μύες και τα οστά, εξήγησε ο επικεφαλής των εφευρετών του Hursley Innovation Centre της IBM Τζον ΜακΝαμάρα στην επιτροπή για την τεχνητή νοημοσύνη της Βουλής των Λόρδων. Εντός της επόμενης 20ετίας θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ανθρώπων, η οποία θα είναι εντυπωσιακά εξελιγμένη σε σχέση με τη σημερινή, σύμφωνα με την «Telegraph».

Από τη συγχώνευση ανθρώπου και εμφυτεύματος με τεχνητή νοημοσύνη θα προκύπτουν άτομα με υπερβολικά μεγάλη σωματική δύναμη, αλλά και με ικανότητα να γιατρεύουν μόνοι τους διάφορες παθήσεις των κυττάρων, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το προσδόκιμο ζωής. Κυρίως όμως, υποστήριξε ο ΜακΝαμάρα, οι νανοσυσκευές θα αναπτύξουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε τέτοιον βαθμό, που θα μπορεί να ελέγχει τον χώρο που τον περιβάλλει, όπως τα gadgets του σπιτιού του, με μια απλή κίνηση των χεριών ή, ακόμη περισσότερο, με τη δύναμη της σκέψης του.

Ο ΜακΝαμάρα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν θα έχουν όλοι πρόσβαση στη νέα τεχνολογία, αλλά μόνο οι πλούσιοι, καθώς το κόστος της είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κοινωνικής ελίτ, τα μέλη της οποίας θα είναι πολύ πιο δυνατά, πιο έξυπνα, πιο υγιή από τους υπόλοιπους ανθρώπους και παράλληλα θα ζουν πολύ περισσότερο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Αλλάζει χέρια το «παλάτι» της Λιάνας Μαυρομμάτη

Η ζωή, τα σχέδια και οι φήμες στο νησί των ανέμων...

Ρένα Κουμιώτη για Γιάννη Πουλόπουλο: «Με τον θάνατό του έφυγε το άλλο μου μισό…»

Η πρώτη συνάντηση στο σπίτι του Πλέσσα και η κοινή πορεία...

Μάγδα Τσέγκου: Ο ιός της TV, τα «μαχαιρώματα» και ο fake γάμος

Η Μάγδα Τσέγκου είναι μία από τις πλέον ταλαντούχες παρουσιάστριες και...

«Ορατότης… μηδέν» με φουρτούνες στην τηλεθέαση

Προβληματισμός για πολυδιαφημισμένες παραγωγές που κάνουν μονοψήφια νούμερα! Διπλή απογοήτευση στον...

Αγωνία για τον «θρύλο» Μίμη Στεφανάκο – θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί πόδι

Δύσκολες ώρες για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και πρώην σύζυγο...