Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Η «εκδίκηση» του Αρζόγλου

❱❱ Ορθιος στη σκηνή ο δημοφιλής ηθοποιός μετά την έξωση που έκανε στο θέατρό του ξένο fund, παίζοντας τον ρόλο ενός αδίστακτου μεγαλοτραπεζίτηΟ δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου, που λύγισε πρόσφατα όταν του έγινε έξωση από τον πολυχώρο Underground, το θεατρικό «παιδί» του που κατασχέθηκε από ξένο fund λόγω χρεών, ανέβηκε ξανά στο σανίδι κάνοντας πρεμιέρα με την παράσταση «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη», στο θέατρο Αλκμήνη. 

Στις αρχές του μήνα όπως είχε αποκαλύψει στο πρωτοσέλιδό της η «Espresso», ο κ. Αρζόγλου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το θέατρό του, στην πλατεία Κοραή 4, το οποίο με πολύ ιδρώτα και με τις οικονομίες του είχε δημιουργήσει, θυμίζοντας σωστό ράκος.

mg 6955

Η αδιαφορία του υπουργείου Πολιτισμού για το θεατρικό στέκι του, που φιλοξενούσε «ψαγμένες» δουλειές, ανάγκασε τον καλλιτέχνη να ζήσει την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Ομως, η προχθεσινή πρεμιέρα του στο θέατρο Αλκμήνη τού έδωσε και πάλι δημιουργική πνοή και, κατά τραγική ειρωνεία, ένα… βήμα να στηλιτεύσει τους τραπεζίτες και τα ξένα funds που του στέρησαν το θέατρό του, με έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο για την περίσταση, σαν να παίρνει την «εκδίκησή» του!

Ο σημαντικός θεατράνθρωπος ηγείται ενός εξαιρετικού θιάσου, σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα του ευρωπαϊκού δραματολογίου των τελευταίων χρόνων, το πορτογαλικό δράμα του Armando Nascimento Rosa «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη». Το έργο είναι γνωστό και με τον τίτλο «Τα λύτρα» ή «Ο Αγιος Βασίλης των off-shore», τίτλοι με τους οποίους παρουσιάζεται αυτή την περίοδο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

mg 6155

Στην παράσταση, που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη και έχει σαφείς αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα, ο Κώστας Αρζόγλου σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον ρόλο του αδίστακτου μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα στην Πορτογαλία, τον οποίο απάγουν δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα, εξαιτίας της αυστηρότητας του πορτογαλικού μνημονίου. Μέσα από την απαγωγή του τραπεζίτη και της δικηγόρου του, η οποία παίζει ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του δράματος, ξεγυμνώνεται όλος ο βρόμικος ρόλος του τραπεζικού συστήματος και πολλών μεγαλοστελεχών του, τα οποία λειτουργούν ως η πραγματική εξουσία κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης των χωρών της Μεσογείου.

Εκτός του Κώστα Αρζόγλου, στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....