Με… στάμπα για τη χάρη του αφέντη!

❱❱ Η ηθοποιός Σάρα Eντμοντσον αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη μύηση των μελών στη μυστική αδελφότητα στην οποία ανήκεΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Μυστική αδελφότητα, η οποία σημάδευε τα μέλη της με πυρακτωμένο σίδερο, στο πλαίσιο τελετουργικού μύησης, δρα στους κόλπους της αμερικανικής υψηλής κοινωνίας και σοουμπίζ.

Η αυτοαποκαλούμενη «οργάνωση αυτοβελτίωσης» Nxivm, η οποία λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και αριθμεί 16.000 γυναίκες ως μέλη, υποστηρίζει ότι ενθαρρύνει την αυτοπραγμάτωση μέσω της κατάρριψης συναισθηματικών και ψυχικών φραγμών. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όπως αποκάλυψε στους «New York Times» η ηθοποιός Σάρα Εντμοντσον, η οποία υπήρξε μέλος της για 10 χρόνια, αποτελεί ένα είδος αίρεσης.

Κάθε νέο μέλος οφείλει να περάσει από την τελετή μύησης, κατά την οποία μαρκάρονται στο σώμα του τα αρχικά του ονόματος του ιδρυτή της αδελφότητας Κέβιν Ρανιέ (μικρή φωτό) με πυρακτωμένο σίδερο. Στη διάρκεια του τελετουργικού, το οποίο υποτίθεται ότι ενδυναμώνει τον χαρακτήρα, τα μέλη επαναλαμβάνουν τη φράση «Αφέντη, σε παρακαλώ, σημάδεψέ με, είναι τιμή μου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αδελφότητα, η οποία έχει παραρτήματα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, έχει τη δομή πυραμίδας. Κάθε γυναίκα «αφέντρα» πρέπει να στρατολογήσει έξι «σκλάβες», οι οποίες μπορούν με τη σειρά τους να γίνουν «αφέντρες», αν στρατολογήσουν δικές τους «σκλάβες». Ολα τα μέλη υποχρεούνται να υποβάλουν στην αδελφότητα φωτογραφίες ή άλλου είδους «ταπεινωτικό» υλικό που να τις αφορά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους, σε περίπτωση που αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τη δράση της στα media, ενώ οι «σκλάβες» οφείλουν να απαντούν στα γραπτά μηνύματα της «αφέντρας» τους εντός 60 δευτερολέπτων.

Αν αποτύχουν, εξαναγκάζονται σε νηστεία και άλλες τιμωρίες σωματικής φύσης. Στα «θύματα» της αδελφότητας ανήκει και η Ιντια Οξενμπεργκ, κόρη της ηθοποιού της «Δυναστείας» Κάθριν.

Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα, ωστόσο οι Αρχές κατέληξαν ότι δεν μπορούν να ασκηθούν διώξεις, επειδή το «σημάδεμα» γινόταν οικειοθελώς.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ