Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Νίκος Γιαννάτος: Ο Χριστός ήταν πολύ ροκ

❱❱ Ο Νίκος Γιαννάτος, που συνεργάζεται με τους Πυξ Λαξ, θεωρεί ότι πίστη και αμφισβήτηση συγκοινωνούν Ο ροκ τρόπος ζωής και οι αξίες της Ορθοδοξίας μπορούν να συμβαδίσουν; Ναι, απαντά ο Νίκος Γιαννάτος, που συνδέθηκε το 1997 με τους διάσημους Πυξ Λαξ, οι οποίοι τόσο αγαπήθηκαν από την ελληνική νεολαία. 

«Ο Χριστός δεν φοβήθηκε ποτέ τα λόγια του ούτε τις συνέπειες από τις πράξεις του. Μπήκε στον ναό και έκανε λίμπα όλα εκεί τα πράγματα των εμπόρων. Αυτό είναι πολύ “ροκ”! f3 13Επειδή το ροκ έχει μια έννοια μη προσαρμογής και μη αφομοίωσης κοινωνικής, είναι μια μορφή αντίστασης: Να μη σε ρουφήξει αυτό το πράγμα που λέγεται κοινωνία και σε κάνει ένα τίποτα, ένα μηδέν!» λέει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Οταν ήταν μικρός πήγαινε στον στολισμό του Επιταφίου, στον Αγιο Ανδρέα Νέας Σμύρνης, καθώς η μητέρα και η γιαγιά του ήταν θρησκευόμενες και ο πατέρας του κουβαλούσε τον Σταυρό στην περιφορά του Επιταφίου. «Υπήρχε μέσα μου και μια τάση αμφισβήτησης. Η πίστη και η αμφισβήτηση συγκοινωνούν μεταξύ τους! Εάν δεν αμφισβητήσεις, πώς μπορείς να πιστέψεις; Το θεωρώ απαραίτητο. Αλλιώς, τι; Τρως έτοιμο “φαγητό”;» αναρωτιέται. Ταξίδεψε στην Ινδία και γνώρισε την κουλτούρα της, αλλά δεν κάλυψε το κενό που είχε. Ετσι, στις αρχές του ’90 επισκέφθηκε τη Μονή Γρηγορίου στο Αγιον Ορος, όπου είναι ο πνευματικός του, γέροντας Αρτέμιος. «Το κλίμα που βρήκα εκεί ήταν κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο. Στο Αγιον Ορος συναντάς όλες τις τάσεις παγκοσμίως της Ορθοδοξίας, αλλά και όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Ηταν πολύ συγκινητικό αυτό»!

Ο πνευματικός του Νίκου Γιαννάτου, γέροντας Αρτέμιος, είναι συνομήλικός του, απόφοιτος πανεπιστημίου, παίζει κιθάρα και τραγουδάει ρεμπέτικα σε μια κομπανία στη Θεσσαλονίκη! «Μου δίνει σωστές συμβουλές και μου χαρίζει ηρεμία! Από τότε που ήρθα πιο κοντά και σε επαφή με το Ορος έχω αλλάξει ως άνθρωπος! Εχω υπομονή και μεγαλύτερη κατανόηση» λέει. Η προσευχή τον βοηθάει να βρίσκει δύναμη και αισιοδοξία στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει με τη γυναίκα του.

«Οι εκκλησίες είναι γεμάτες κόσμο»

«Στην εποχή των “παχέων αγελάδων”, οι άνθρωποι είχαν στραφεί αλλού, αλλά τώρα, στην κρίση που περνάμε, πας στις εκκλησίες και τις βλέπεις γεμάτες από κόσμο! Ο κόσμος αντιδρά από μόνος του, δεν τον καθοδηγεί κάποιος». Την αλλαγή που επιχειρείται στο μάθημα των Θρησκευτικών την αποδίδει στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, που συνεπάγονται αλλαγές στην κουλτούρα μας. «Πού πας εάν δεν έχεις κατεύθυνση πνευματική; Ποιος είναι ο οδηγός σου; Το κάθε πολιτικό σύστημα; Αυτά είναι κουραφέξαλα! Ολοι είναι καλοπερασάκηδες, έχουν ανέβει στην εξουσία για να φάνε» δηλώνει και καταλήγει ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πατέρα Αντώνιο από την Κιβωτό του Κόσμου.

f2 17

Μέσα στο 2018 ο Νίκος Γιαννάτος θα ηχογραφήσει με τους Πυξ Λαξ έναν καινούργιο δίσκο, ενώ ετοιμάζουν συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 12 Ιουλίου για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του συγκροτήματος. Και ο ίδιος, όμως, ετοιμάζει έναν δεύτερο προσωπικό δίσκο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...