Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Ντίμης Κρίτσας: Δοκίμασα ναρκωτικά αλλά «έφυγα»!

❱❱ Ο σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας, που έγινε πασίγνωστος στον χώρο της παγκόσμιας showbiz, αποκαλύπτεται!
❱❱ Τα παιδικά χρόνια με τη στριμμένη Ελβετίδα κουβερνάντα και οι σπουδές στη Γαλλία Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η ζωή του μοιάζει με παραμύθι, γεμάτη δόξα, πλούτη και λάμψη πολλών καρατίων! Με το ταλέντο του κατάφερε να γίνει ο αγαπημένος των διασημότερων, ομορφότερων και πλουσιότερων γυναικών του κόσμου, χαράζοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στον χώρο της παγκόσμιας showbiz.

Ο Ντίμης Κρίτσας, ένας από τους σχεδιαστές μόδας που διέγραψαν μεγάλη καριέρα στην Αμερική, όπου έμεινε για σχεδόν 30 χρόνια, έραβε το παλάτι και σίγουρα τις εμπειρίες που έχει ζήσει δύσκολα θα μπορέσει να τις βιώσει κάποιος σε μια ζωή.

Ο Ελληνας μετρ της μόδας, ο οποίος δεν δίνει εύκολα συνεντεύξεις, κάνει σπάνια δηλώσεις στα μίντια και απέχει από τις κάμερες και τα φλας, αποκαλύπτεται στην «Espresso»

qwrtqrt 3

Πώς ήταν τα παιδικά σας χρόνια;
Ηταν πάρα πολύ ωραία. Με την οικογένειά μου τρώγαμε πάντα το μεσημέρι και το βράδυ όλοι μαζί στο τραπέζι. Είχα και μια πολύ στριμμένη Ελβετίδα κουβερνάντα και μιλούσα ελληνικά και γαλλικά μαζί.

Πώς βρεθήκατε στον κόσμο της μόδας;
Η οικογένειά μου ήθελε να κάνω σπουδές στη Σορβόνη. Εγώ συναίνεσα για να μου δώσουν τα χρήματα και να πάω στο Παρίσι. Οταν έφτασα εκεί, συνάντησα έναν πολύ πλούσιο φίλο μου, ο οποίος θα πήγαινε στις Κάννες για το φεστιβάλ. Πήγαμε μαζί κι εκεί γνώρισα τον Ζακ Φαθ, έναν από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές της εποχής μου, ο οποίος με μύησε στη μόδα.

Και η εξέλιξη ήταν η καλύτερη δυνατή…
Πάντα ήθελα να ξεχωρίζω στον χώρο μου, κάτι που φρόντιζα να φαίνεται μέσα από τα σχέδιά μου, που είχαν τη δική τους ταυτότητα. Οσοι με παρακολουθούσαν από δουλειές μου στο θέατρο, στον παγκόσμιο κινηματογράφο είτε ακόμη και ως τον σχεδιαστή μόδας υψηλών προσώπων γνώριζαν όταν έβλεπαν ένα ρούχο μου πως το είχα ράψει εγώ. Αυτό σημαίνει επιτυχία για μένα, κάτι που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει, αφού ο ένας εμπνέεται από τον άλλον. Θα τολμήσω, όμως, να πω ότι στην Ελλάδα μού αρέσει η δουλειά της Λουκίας. Είναι ξεχωριστή!

qwrtqrt 4

Από μικρός ονειρευόσασταν μια καριέρα στον χώρο της μόδας;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ονειρευόμουν τη ζωή που ήθελα να ζήσω. Τελικά, κατάφερα ύστερα από σκληρή δουλειά, επιμονή και τύχη -κάποιες φορές- να εργαστώ αρχικά για τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας, όπως είναι ο Μπαλενσιάγκα και ο Ζακ Φαθ, να γνωριστώ με την Κοκό Σανέλ και να ντύσω αποκλειστικά σπουδαίες γυναίκες, που εμπιστεύτηκαν το ταλέντο μου σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Αληθεύει ότι δεν δεχτήκατε την πρόταση του Φίνου να μπαίνει το όνομά σας στους τίτλους ταινιών;
Ο Φίνος με παρακαλούσε, αλλά δεν ήθελα, γιατί δεν ήταν καθόλου σωστό για έναν σχεδιαστή του δικού μου βεληνεκούς. Προτιμούσα μόνο στο θέατρο να αναφέρεται το όνομά μου. Δεν γινόταν να ντύνεις την πρώτη κυρία της Ελλάδας και παράλληλα να δουλεύεις και για τον κινηματογράφο. Σκεφτείτε ότι τότε ο κινηματογράφος ήταν δεύτερης κατηγορίας ψυχαγωγία. Εμείς πηγαίναμε μόνο θέατρο, λυρική σκηνή και το πολύ πολύ έναν κινηματογράφο για τον Δημήτρη Χορν και την Ελλη Λαμπέτη. Τίποτε άλλο!

Ησαστε ιδρυτικό μέλος του φημισμένου club 54 της Νέας Υόρκης! Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;
Τότε υπήρχαν το club 54 και το club A, όπου σύχναζαν όλοι οι σταρ. Μάλιστα, στο δεύτερο είχαν ένα ματάκι από όπου έβλεπαν αν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να μπει μέσα. Θυμάμαι είχαν έρθει ο Κώστας Βουτσάς και η Μάρθα Καραγιάννη και δεν τους άφηναν να περάσουν. Εγώ δεν ήμουν εκεί και μέχρι να φτάσω μου είπαν: «Ελα, βρε Ντίμη, κοντέψαμε να φάμε όλο το βράδυ έξω από την πόρτα».

qwrtqrt 5

Εκεί δοκιμάσατε τα ναρκωτικά για πρώτη φορά;
Ναρκωτικά έχουν δοκιμάσει όλοι! Υστερα τα ναρκωτικά είναι θέμα προσωπικότητας. Αν είσαι έξυπνος, δεν προχωράς. Ολοι είχαμε δοκιμάσει και αυτοί που θα πουν ότι δεν έχουν δοκιμάσει θα πουν ψέματα. Απλώς δοκιμάζεις και φεύγεις. Εγώ δοκίμασα, έφυγα και δεν θέλω να συζητώ για τέτοια.

Πρόσφατα κάνατε και μια δουλειά στην αμερικανική τηλεόραση…
Μου την πρότεινε πέρυσι ο ατζέντης μου. Ηταν μια αμερικανοκινεζική άρτια συμπαραγωγή. Ετσι βρέθηκα για δυο μήνες στην Αμερική. Είχα και φέτος μια πρόταση, αλλά δεν τη δέχτηκα γιατί έχω φτάσει σε μια ηλικία που δεν θέλω να κουράζομαι.

Γιατί δεν σας βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση;
Δεν πηγαίνω. Να πω τι; Ποιες έντυσα; Ποιες έγδυσα; Στην Ελλάδα, επειδή δεν μπορούν να… ανέβουν, προσπαθούν να σε… κατεβάσουν. Εγώ τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Τώρα είμαι μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας.

qwrtqrt 1

Η κρίση σάς έχει αγγίξει;
Δεν με άγγιξε γιατί ποτέ δεν δούλευα στην Ελλάδα και ό,τι έκανα το έκανα στην Αμερική και στο εξωτερικό. Την πολυτέλεια την έχω βάλει στην άκρη, γιατί έχει βγει από μόνη της από τη ζωή μας.

Είστε από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που μίλησαν για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Αυτό σας κόστισε επαγγελματικά;
Πότε δεν μου στοίχισε κάτι επαγγελματικά, γιατί ό,τι κι αν έκανα το έκανα με πάρα πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια.

Ζήσατε κάποιον παράφορο έρωτα με Ελληνα ή ξένο σταρ;
Γιατί λέτε «με Ελληνα ή ξένο»; Με Ελληνες ή ξένους σταρ. Ναι, όπως όλοι, κι εγώ.

Ποια είναι η γνώμη σας για το σύμφωνο συμβίωσης;
Δεν με αφορά καθόλου! Ο καθένας ας κινηθεί στα δικά του μονοπάτια. Δεν μπορώ να μπαίνω στη ζωή του άλλου.

qwrtqrt 2

Το καλοκαίρι ο οίκος Dior ζήτησε τον Παρθενώνα για να κάνει επίδειξη και του αρνήθηκαν. Εσείς ήσασταν ο πρώτος Ελληνας που έκανε φωτογράφιση στο Σούνιο.
Αυτό δεν το είπε κανείς. Σε ό,τι αφορά τον Dior, έγινα θηρίο γιατί δεν ξέρουν τι θα πει να κάνεις μια επίδειξη. Ξέρεις τι γίνεται; Ο χαμός! Οι πασαρέλες, τα χαλιά, οι καρέκλες, τα ρούχα… Η Ακρόπολη θα γινόταν… δεν θέλω να πω τη λέξη. Ευτυχώς που είπαν «όχι». Αν δεν έλεγαν «όχι», θα έβγαινα οπωσδήποτε να μιλήσω.

Εσείς είχατε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα στο Σούνιο;
Εγώ δεν ήθελα. Βαριόμουν. Τότε ήμουν στα πολύ επάνω μου, αλλά επειδή φωτογράφος ήταν ο Σλιμ Αϊρον, δέχτηκαν να ποζάρουν η πριγκίπισσα Πινοτέλη, η πριγκίπισσα Μάνου, η Αλεξία Μερκούρη -η γυναίκα του Σπύρου Μερκούρη- και η Φωφώ Μαυριδόγλου. Τέσσερις κυρίες της υψηλής κοινωνίας, που δέχτηκαν να βάλουν τα φορέματα που είχαν αγοράσει από μένα και πήγαμε και βγάλαμε τη φωτογραφία. Επειδή ο Σλιμ ήταν φίλος μου και είχε φωτογραφίσει τη Μελίνα και τον Τσαρούχη, δέχτηκα και η φωτογραφία έκανε πάταγο.

Δεν θα μπορούσα να μη σας ρωτήσω και για τις εκπομπές μόδας που προβάλλονται τώρα στην ελληνική τηλεόραση…
Ναι, υπάρχει μια εκπομπή, το «My style rocks». Τι εκπομπή είναι αυτή; Πώς είναι εκπομπή μόδας; Πώς εμείς που είμαστε στη μόδα δεν έχουμε ιδέα για τέτοια πράγματα; Είδα κορίτσια που η μία έκρινε την άλλη και πολλές φορές ήταν πολύ καλύτερες όπως ήταν πριν παρά όπως τις έκριναν μετά. Είδα τρεις κριτές που δεν τους ξέρω. Πώς ένας φωτογράφος κρίνει τη μόδα; Ο σχεδιαστής εκεί ξέρει να κρίνει αν το φόρεμα, τα παπούτσια, τα σκουλαρίκια ταιριάζουν; Οσο για την κυρία της επιτροπής, δεν μπορεί να κρίνεις μόδα κάνοντας στιλ. Να κρίνεις μια ωραία βιτρίνα, ναι, όχι όμως αν κάποιος είναι σωστά ντυμένος… Κατά τύχη το είδα και αναρωτήθηκα: «Τι είναι τούτο δω;» Αν έβλεπα τη Λουκία, θα σεβόμουν περισσότερο. Αυτοί οι κύριοι κάνουν άλλα επαγγέλματα και κάνουν και μια αρπαχτή ως κριτικοί μόδας.

offer

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...