Σοκαριστικές τελετές μύησης

❱❱ Προσομοίωση sex, ρίψη περιττωμάτων και χαστούκια στο πρόσωπο με πέη οι δοκιμασίες που περνούν φοιτητές στη Γαλλία Τρίψιμο τσουκνίδας στα γεννητικά όργανα, προσομοίωση σεξ σε δοκιμαστήριο καταστήματος και πόλεμος ρίψης περιττωμάτων είναι μερικά από τα στάδια της τελετουργίας μύησης στις πανεπιστημιακές σχολές της Γαλλίας, η αγριότητα των οποίων βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο των γαλλικών μέσων ενημέρωσης. 

Οι μαρτυρίες πρωτοετών φοιτητών που έχουν υποστεί το λεγόμενο bizutage -όρος που περιγράφει το σύνολο των πρακτικών και δοκιμασιών τελετουργικού χαρακτήρα- είναι σοκαριστικές.

Φοιτητής αναγκάστηκε να φάει από τα γυμνά οπίσθια συμφοιτητή του, ενώ ένας άλλος να πλησιάσει μια παρέα αγνώστων στον δρόμο και να τους ρωτήσει αν ξέρουν από εγκεφάλους πιθήκων και στη συνέχεια να τους δείξει τους όρχεις του.

Αυτά συμβαίνουν κατά κανόνα σε πρωτοετείς των ιατρικών σχολών και όχι μόνο στα αγόρια. Φοιτήτρια περιέγραψε σε γαλλικό μέσο ότι αναγκάστηκε να υπομένει για πολλή ώρα άνδρες να της χαστουκίζουν το πρόσωπο με τα πέη τους!

Ολα αυτά γίνονται υπό την επήρεια μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, με την πρόθεση οι παλιότεροι φοιτητές να δείξουν στους καινούργιους ποιος έχει το πάνω χέρι. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις οι πρωτοετείς συγκεντρώνουν πόντους ανάλογα με το ποιες δοκιμασίες καταφέρνουν να περάσουν.

Φυλάκιση

Το bizutage είναι παράνομο στη Γαλλία από το 1998, αλλά ζει μέρες δόξας στα πανεπιστήμια, παρά τον κίνδυνο ποινής έξι μηνών φυλάκισης και προστίμου 7.500 ευρώ που μπορεί να επιβληθούν σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να διαπράττει τέτοιες πράξεις.

Στην Καέν της Νορμανδίας κατά καιρούς φοιτήτριες φέρεται ότι αναγκάστηκαν να βγάλουν φωτοτυπία το στήθος τους και να γυρίσουν σκηνές πορνό. Φέτος όμως οι φοιτητές Ιατρικής του πανεπιστημίου της πόλης απαγορεύτηκε να συμμετέχουν στο πατροπαράδοτο Σαββατοκύριακο των πρωτοετών, ακριβώς για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Η απαγόρευση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης δύο φοιτητικών οργανώσεων σχετικά με την έκταση του bizutage από το 2016 και μετά. Αυτή η έκθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια του εισαγγελέα της Καέν, που έχει αρχίσει έρευνα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ