Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

Γνώριζαν (;) για τον φόνο του JFK

❱❱ Ανάμεσα σε χιλιάδες έγγραφα βρέθηκε κλήση σε βρετανική εφημερίδα που προαναγγέλλει το χτύπημα στο ΤέξαςΕνα μυστηριώδες τηλεφώνημα σε βρετανική εφημερίδα, που προανήγγειλε λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία του JFK «μεγάλη είδηση» από το Τέξας, η λειτουργία της Μαφίας ως εθελοντή δολοφόνου στις διαταγές της CIA και ο τρόπος με τον οποίο όλος ο αμερικανικός κρατικός μηχανισμός ήταν στις υπηρεσίες της προστασίας της φήμης των Κένεντι ξεδιπλώνονται μέσα από τα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που σχετίζονταν με τη δολοφονία του JFK και αποχαρακτηρίστηκαν με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ. 

Σύμφωνα λοιπόν με ένα από τα 2.800 έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, το οποίο φέρει την ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 1963 και είναι υπόμνημα της CIA με παραλήπτη τον τότε διευθυντή του FBI Τζ. Εντγκαρ Χούβερ, γίνεται λόγος για ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Cambridge News» στις 22 Νοεμβρίου, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Κένεντι στο Τέξας. Αυτός που τηλεφώνησε 25 λεπτά πριν από τη δολοφονία είπε σε ρεπόρτερ της εφημερίδας να τηλεφωνήσει στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο για μια «μεγάλη είδηση» και το έκλεισε.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι ένα καλοπληρωμένο call girl είχε πει το 1960 στο FBI ότι ιδιωτικός ντετέκτιβ με έδρα το Λος Αντζελες, που έψαχνε για «άπλυτα», της είχε ζητήσει να φορέσει «κοριό», καθώς ήθελε να βγάλει λαβράκι για τα σεξουαλικά πάρτι που ακουγόταν τότε ότι διοργάνωνε ο JFK με τον Φρανκ Σινάτρα, τον Σάμι Ντέιβις τζούνιορ κ.ά.

Βιβλίο για τη Μονρόε

Επίσης, το FBI είχε αναλάβει να ενημερώσει τον Ρόμπερτ Κένεντι την περίοδο που ήταν γενικός εισαγγελέας, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 1964, ότι θα κυκλοφορούσε βιβλίο που θα αφορούσε τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε και την πολύ προσωπική σχέση του μαζί της.
Ο κρατικός μηχανισμός, εκτός από το να ασχολείται με τα της οικογένειας Κένεντι, προσέφερε αμοιβή για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο.

Εγγραφο του 1975 δείχνει ότι η CIA έδινε 150.000 δολάρια, ωστόσο η Μαφία επέμενε να το κάνει δωρεάν. Το «συμβόλαιο» παρουσιάστηκε με λεπτομέρεια τον Μάιο του 1962, σε ενημέρωση από τη CIA για τον τότε γενικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Κένεντι, και ενώ όλες οι προηγούμενες απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του Κάστρο είχαν αποτύχει. Ο Κένεντι, ωστόσο, τους επέπληξε, λέγοντας ότι την επόμενη φορά που θα ήθελαν να εμπλέξουν τη Μαφία θα έπρεπε να τον ρωτήσουν.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...