Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κώστας Παπασπήλιος: Μου… έκλεψαν τον τίτλο

❱❱ Το παράπονο του συγγραφέα Κώστα Παπασπήλιου για το όνομα της παράστασης «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα», που προέρχεται από το βιβλίο του! Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, ο οποίος έχει γράψει βιογραφίες γνωστών καλλιτεχνών, όπως το «Μάλιστα, κύριε… Ζαμπέτα» για τον αείμνηστο Γιώργο Ζαμπέτα, εκφράζει το παράπονό του μέσα από την q35tw5t«Espresso» ότι του έκλεψε τον τίτλο ο Πέτρος Ζούλιας, σκηνοθέτης του ομώνυμου θεατρικού έργου με τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Τάσο Χαλκιά, που παίζεται στο θέατρο Αλίκη.

«Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί τρεις βιογραφίες του Ζαμπέτα: της Ιωάννας Κλειάσιου, η δική μου και της κόρης του αείμνηστου συνθέτη, της Κατερίνας Ζαμπέτα. Ομως, μόνο η δική μου έχει τον τίτλο “Μάλιστα, κύριε… Ζαμπέτα”, τον οποίο χρησιμοποίησαν ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας και οι συντελεστές της εν λόγω παράστασης, χωρίς να με ρωτήσουν» δηλώνει αποκλειστικά στην εφημερίδα μας ο συγγραφέας και τονίζει πως το πρόβλημά του δεν είναι οικονομικό, ούτε θέμα προβολής, αλλά ηθικό: «Δεν διεκδικώ κάτι, ούτε θα κινηθώ δικαστικά. Το θέμα είναι ηθικό» αναφέρει και συνεχίζει: «Επρεπε ο κ. Ζούλιας να με είχε πάρει τυπικά τηλέφωνο και να μου αναφέρει ότι πρόκειται να δώσει στην παράστασή του τον τίτλο του βιβλίου μου. Διότι έτσι φαίνεται ξεκάθαρα πως μου πήρε τον τίτλο κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και πολύς κόσμος, ο οποίος έχει διαβάσει τη δουλειά μου, και μάλιστα νομίζει πως η παράσταση βασίζεται στο δικό μου βιβλίο και όχι στο βιβλίο της κόρης του Ζαμπέτα, Κατερίνας, με τίτλο “Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω”. Γιατί, λοιπόν, ο κύριος Ζούλιας δεν ονόμασε έτσι το έργο του και έβαλε τον δικό μου τίτλο;». Ο συγγραφέας νιώθει πως οι συντελεστές της παράστασης «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα!…» τον υποτιμούν με την αδιαφορία που του έδειξαν και ξεκαθαρίζει: «Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι που άλλη μια φορά κάποιοι δημιουργοί μέσα από ένα θεατρικό έργο προσπαθούν να αναδείξουν τη σπουδαία καλλιτεχνική προσωπικότητα του Γιώργου Ζαμπέτα. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μου αρέσει που με αυτή την αδιαφορία τους σνόμπαραν το βιβλίο μου, το οποίο έγινε με πολύ μεράκι μέσα από 25 συνεντεύξεις κορυφαίων συνεργατών του, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Δούκισσα, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Μπέμπα Μπλανς, ο Πάνος Τζανετής και άλλοι. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη βιογραφία του κορυφαίου συνθέτη, η οποία κυκλοφόρησε το 2009, έγινε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία και τιμήθηκε με επαινετικές κριτικές».

Ο Κώστας Παπασπήλιος έχει γράψει 16 βιβλία, όπως είναι οι βιογραφίες της Πόλυς Πάνου, του Φώτη Μεταξόπουλου, του Τώνη Μαρούδα, του Ζακ Ιακωβίδη, του Χρόνη Αηδονίδη, αλλά και βιβλία για την αστική wthwtλαογραφία… Η νέα δουλειά που ετοιμάζει είναι για τις μπουάτ της Πλάκας.

H «Espresso» προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον Πέτρο Ζούλια για να «φιλοξενήσουμε» και το δικό του σχόλιο σχετικά με τους ισχυρισμούς του συγγραφέα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ελπίζουμε να έχουμε την απάντησή του σε επόμενο φύλλο μας…

Ο γιος του συνθέτη έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη βιογραφία του πατέρα του

Ο Κώστας Παπασπήλιος μάς αποκάλυψε πως η βιογραφία του με τον τίτλο «Μάλιστα, κύριε… Ζαμπέτα» άρχισε να γράφεται με την προτροπή και τη συγκατάθεση του αείμνηστου γιου του συνθέτη, Μιχάλη Ζαμπέτα, ο οποίος μάλιστα είχε την επιθυμία το βιβλίο να γίνει και τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη: «Το βιβλίο άρχισα να το γράφω ύστερα από επιθυμία του Μιχάλη Ζαμπέτα, που επί έναν χρόνο ανέβαινε στο σπίτι μου στα Βριλήσσια, όπου μένω, για να με πείσει να κάνω τη βιογραφία του πατέρα του» μας είπε και συνέχισε: «Ο Μιχάλης μού έδωσε κασέτες με συνεντεύξεις και πολλά στοιχεία από τη ζωή και την καριέρα του συνθέτη. Μάλιστα, τρεις μέρες πριν φύγει από τη ζωή με κάλεσε στο Σισμανόγλειο, όπου νοσηλευόταν, και με την παρουσία των δύο παιδιών του, αλλά και του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, μου ζήτησε να δίνω όλα τα στοιχεία που συλλέγω στον Γιώργο Αρμένη, με σκοπό εκείνος να ετοιμάσει σίριαλ με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό. Δυστυχώς, υπήρξαν κάποιες αντιξοότητες και το σίριαλ δεν έγινε».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...