Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Espresso: Η τελευταία εξομολόγηση του Στάθη Ψάλτη

❱❱ Η αποκάλυψη-ντοκουμέντο στον Γιάννη Σμαραγδή για τον ρόλο του στον «Καζαντζάκη» ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ηταν ο τελευταίος ρόλος του και ένας από τους σπουδαιότερους που είχε ερμηνεύσει στη μεγάλη καριέρα του! Ο Στάθης Ψάλτης, μέσα από ένα σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο που ο Γιάννης Σμαραγδής παραχώρησε αποκλειστικά στην «Espresso», μιλούσε για το κύκνειο άσμα του, την ταινία «Καζαντζάκης».

f4 16

Λίγες μέρες μετά μπήκε στο νοσοκομείο για να δώσει τη μάχη του με τον καρκίνο, που δεν κατάφερε όμως να κερδίσει. Ηταν τέτοια η λαχτάρα του για ζωή, που, παρότι γνώριζε για την αρρώστια του, ευχήθηκε στην επόμενη ταινία του δημιουργού, τον «Καποδίστρια», να ενσαρκώσει το δεξί χέρι του μεγάλου πολιτικού. Στο συγκεκριμένο βίντεο -το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για το making-of της ταινίας- ο σπουδαίος ηθοποιός δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τον ρόλο του ηγουμένου του Ορους Σινά, που τόσο ξεχωριστά ερμήνευσε. «Οταν μου έφερε το σενάριο ο κ. Σμαραγδής, δεν ήξερα ποιο ρόλο να διαλέξω» αναφέρει, και με το χαρακτηριστικό του γέλιο συνεχίζει: «Αστεία λέω. Ο κ. Σμαραγδής μού έδωσε έναν ρόλο εκπληκτικό. Τον ηγούμενο. Τώρα τι είναι αυτός ο ηγούμενος; Ο ηγούμενος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πνεύμα».

Σάρκα και οστά

Και εξηγεί γιατί… «Ενα πνεύμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και καθοδηγεί τη ζωή του Καζαντζάκη. Του λέει: “Ηρθες να παλέψεις με τον Θεό. Μη σταματάς να παλεύεις τον Θεό. Τώρα, ποιος θα νικήσει, αυτή είναι δική του δουλειά”. Αυτές οι φράσεις δείχνουν το μεγαλείο του συγγραφέα» εξομολογείται στην κάμερα και με μια καθηλωτική αφήγηση πλέκει το εγκώμιο του ρόλου που έμελλε να είναι και ο τελευταίος του, αλλά και αυτό του σκηνοθέτη.

«Αυτός ο ρόλος είναι πολύ ιδιόμορφος, γιατί κάθε πρόταση και κάθε λέξη έχει το δικό της χρώμα και το δικό της άρωμα… Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος, δεν είναι εύκολος. Βέβαια, με τη βοήθεια του κ. Σμαραγδή, που δεν παύει να είναι ένα πνεύμα ανήσυχο, με ψυχή και ταλέντο, όλα ήταν πιο απλά. Αυτά τα τρία στοιχεία συνθέτουν τον σπουδαίο καλλιτέχνη» λέει ο ηθοποιός στην τελευταία συνέντευξή του. Ο κωμικός μας, ο οποίος ωστόσο διέπρεψε στους λίγους δραματικούς ρόλους που ερμήνευσε στην καριέρα του, προβλέπει και την επιτυχία αυτής της ομολογουμένως υπέροχης δουλειάς. «Η ταινία του κ. Σμαραγδή θα κάνει τις καλύτερες και πιο ουσιαστικές εντυπώσεις παγκοσμίως! Εύχομαι και στην επόμενη ταινία του, τον “Καποδίστρια”, να με φωνάξει να κάνω το δεξί χέρι του πολιτικού».

f1 16

Χρειάστηκαν έξι ώρες για τη μεταμόρφωση

Οσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο Μοναστήρι της Καισαριανής, στον τόπο όπου έγιναν τα γυρίσματα, πέρασαν τον Στάθη Ψάλτη για αληθινό καλόγερο!

«Είναι τέτοια η μεταμόρφωσή του, που στα γυρίσματα οι άνθρωποι που ήταν εκεί δεν τον γνώριζαν και πίστευαν ότι είναι ένας κανονικός ηγούμενος. Η γενειάδα του φτιάχτηκε πολύ καιρό πριν, πάνω στο πρόσωπο του Στάθη, και για τη μεταμόρφωση χρειάστηκαν έξι ώρες!» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην «Espresso» ο Γιάννης Σμαραγδής.

Εκτός από τον σπουδαίο Ψάλτη, τον ομώνυμο χαρακτήρα στην ταινία υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ενώ η Μαρίνα Καλογήρου τη σύντροφό του Ελένη. Το φιλμ θα βγει στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα θα γίνει η avant premiere στο Παλλάς. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης αναμένεται να αφιερώσει την ταινία του στον Στάθη Ψάλτη, στον αδελφό του Νίκο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την ημέρα που άρχιζαν τα γυρίσματα, και στον συνάδελφο και φίλο του Νίκο Κούνδουρο, ο οποίος επίσης ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων τον περασμένο Φεβρουάριο.

f3 20

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...