Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Εκλεισαν σε ψυχιατρείο τον Διονύση Ζάχο!

❱❱ Στο ψυχιατρείο με ζουρλομανδύα ο Διονύσης Ζάχος! Ή, μάλλον, η διεμφυλική ηρωίδα ονόματι Φαίη, την οποία θα ενσαρκώσει σε μια παράσταση σοκ με τίτλο «Δωμάτιο Μηδέν», που αναμένεται να ταράξει τα εγχώρια θεατρικά ύδατα. 

Η θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις Στέβη Μπουζιάνη εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά τον ταλαντούχο ηθοποιό, ρίχνοντάς τον στα… βαθιά της υποκριτικής τέχνης με έναν ρόλο πρόκληση.

Για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, παρουσιάζεται στη χώρα μας ένα θεατρικό πρότζεκτ με ηρωίδα μια διεμφυλική που σκοτώνει τον εραστή της και καταλήγει στο ψυχιατρείο. Πρόκειται για έναν μονόλογο που εντάσσεται στο μοντέρνο θεατρικό είδος blue comedy, το οποίο κάνει θραύση στις θεατρικές σκηνές της Ευρώπης.

Ο μύθος της Σαπφώς

Το «Δωμάτιο Μηδέν», που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο, βασίζεται στον μύθο της ποιήτριας Σαπφώς και του Φάωνα, ενός καλόκαρδου ηλικιωμένου βαρκάρη από τη Λέσβο, που τον «μεταμόρφωσε» σε νέο και όμορφο η θεά Αφροδίτη για να τον επιβραβεύσει για την καλοσύνη του.

1 0

Τότε τον ερωτεύτηκαν όλες οι γυναίκες του νησιού, συμπεριλαμβανομένης και της Σαπφώς. Ωστόσο, το τέλος του υπήρξε τραγικό, καθώς βρέθηκε σφαγμένος, όπως εικάζεται, λόγω μοιχείας.

Στο «Δωμάτιο Μηδέν» η υπόθεση είναι σαφώς πιο σκοτεινή από τον μύθο, με τη διεμφυλική Φαίη να βρίσκεται κλεισμένη σε ένα δωμάτιο ψυχιατρείου ξετυλίγοντας την ιστορία της ίδιας και του εραστή της, του Ιβάν.

Μέσα από τα λεγόμενά της αναδεικνύεται μια ισχυρή μορφή βίας που συνήθως δεν αναγνωρίζεται ούτε και αποδεικνύεται. Πρόκειται για τη συναισθηματική βία, η οποία βιώνεται όταν ένας άνθρωπος χειρίζεται τα συναισθήματα του άλλου. Αυτή η βία μπορεί, λοιπόν, να οδηγήσει ακόμη και στο έγκλημα.

8 0

Οσο για τον Διονύση Ζάχο; Μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει να κάνει σάτιρα και μιμήσεις στα πολύ επιτυχημένα σόου του, ωστόσο ο περφόρμερ και ηθοποιός έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στο δράμα.

Παράδειγμα; Ο σπαρακτικός μονόλογος «Μνήμες Αφυλου», πάλι με τη δημιουργική υπογραφή της Στέβης Μπουζιάνη, στον οποίο άφησε τις καλύτερες καλλιτεχνικές εντυπώσεις πριν από δύο χρόνια. Για τις ανάγκες της παράστασης «Δωμάτιο Μηδέν», που σημειωτέον είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών, ο Διονύσης Ζάχος «μεταμορφώθηκε» στη διεμφυλική Φαίη και φόρεσε μέχρι και ζουρλομανδύα. Η συνέχεια επί σκηνής.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...