Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Ο ονειρικός πλανήτης του Τριβιζά

❱❱ Οι δημιουργοί του πάρκου που είναι εμπνευσμένο από τα έργα του μεγάλου παραμυθά μιλούν στην «Espresso»ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Οταν το ονειρικό ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας και των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά συναντήθηκε με τη δημιουργικότητα, τότε γεννήθηκε το μεγαλύτερο και πιο διαδραστικό θεματικό πάρκο με την υπογραφή των Dream Workers.

Η ομάδα που το 2016 απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο στα Event Awards με το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και βραβείο στην κατηγορία καλύτερη δημιουργική ομάδα στα Tourism Awards την ίδια χρονιά βρίσκεται πίσω από τη γιορτή του παραμυθιού που έχει στηθεί εδώ και λίγες ημέρες στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο Γρηγόρης Αβανίδης, που μαζί με τη Βίκυ Βουρνά και τον Δημήτρη Συμεωνίδη έχουν δημιουργήσει τα πιο πρωτοποριακά θεματικά πάρκα στην Ελλάδα, με πρώτο το 2004 την «Ονειρούπολη της Δράμας», η συνεργασία με τον «εθνικό» παραμυθά ήταν για όλους ένα όνειρο ζωής, που μόλις πραγματοποιήθηκε.

«Η χαρά μας δεν περιγράφεται γιατί καταφέραμε με αγάπη και σεβασμό στο σπουδαίο και σημαντικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά να εμπνευστούμε αρχικά ένα θεματικό πάρκο, το οποίο λατρέψαμε όλοι μαζί από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν κάτι εύκολο και απλό, γιατί έπρεπε να γίνει με τις συμβουλές του Ευγένιου Τριβιζά η σωστή επιλογή των παραμυθιών εκείνων στα οποία θα δίναμε λίγο περισσότερο χώρο μέσα στο πάρκο». Ετσι εκτός από τους πρωταγωνιστές των παραμυθιών που αγαπήθηκαν περισσότερο από μικρούς και μεγάλους, οι Dream Workers κατάφεραν να εντάξουν στον χώρο, αφού δημιούργησαν με έναν έξυπνο τρόπο δύο τεράστιες βιβλιοθήκες, όλες τις ιστορίες του Ευγένιου Τριβιζά. «Δεν έπρεπε να μείνει κανένα παραμύθι του Ελληνα Αντερσεν, όπως τον χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα “Independent”, παραπονεμένο» εξηγεί ο Δημήτρης Συμεωνίδης και προσθέτει: «Στο πάρκο οι παραμυθένιοι ήρωες έχουν ο καθένας τον δικό του κόσμο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μαγεύονται. Σε αυτό συμβάλλει σημαντικά και μια ενθουσιώδης παρέα εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και εμψυχωτών, που αναλαμβάνουν τον ρόλο των ξεναγών και ζωντανεύουν τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά. Μέσα από παιχνίδια, δράσεις, γρίφους, χορό, δώρα, τραγούδι και περιπέτεια καταφέρνουν και προσφέρουν μια απόλυτα διαδραστική εμπειρία υψηλής αισθητικής».

f4 1

Ετσι μέσα στο θεματικό πάρκο «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» η καλλιτεχνική ομάδα Dream Workers κατάφερε να ζωντανέψει από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που με το μυστικό όπλο του αφαιρεί το «μανά» από τους μανάβηδες και τους μεταμορφώνει σε βίδες, μέχρι το ευωδιαστό αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια! Το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας, που κλέβει φωνές παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα και τις φυλακίζει σε μπαλόνια, μέχρι το μυθικό ζαχαροπλαστείο του Λιχουδιστάν, όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της προσφέρει ένα μπακλαβαδάκι με μέλι από χρυσάνθεμα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...