Νέο gay σκάνδαλο στο Βατικανό

❱❱ Βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα αποκαλύπτει ότι καθηγητής ιερέας επισκεπτόταν ανήλικο στον κοιτώνα του και του έκανε στοματικό sexΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εξελίσσεται ο Ιταλός συγγραφέας Τζανλουίτζι Νούτσι, που δικάστηκε πέρυσι από το Βατικανό για τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων, καθώς επέστρεψε στις επάλξεις με νέο αποκαλυπτικό βιβλίο για τα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα του αξιωματούχων του.

Το «Προπατορικό Αμάρτημα» («Peccato Originale»), το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία, παραδόθηκε προσωπικά από τους δικηγόρους του Τζανλουίτζι Νούτσι και στον εισαγγελέα του Βατικανού, αφού, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με γκέι, που έλαβε χώρα σε σεμινάριο νεότητας του Βατικανού, με τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός ανηλίκου. Οι ισχυρισμοί του αφορούν το σεμινάριο του πανεπιστημιακού ιδρύματος του Βατικανού, St Pius X, για φοιτητές που εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπηρετήσουν τον κλήρο.

Ο Νούτσι δημοσιεύει στις σελίδες του βιβλίου του τη μαρτυρία του Πολωνού Καμίλ Ταντέους Τζαζεμπόφσκι, ενός γκέι συμμετέχοντα στο σεμινάριο, ο οποίος αναφέρει πως ένας καθηγητής ιερέας συνήθιζε να επισκέπτεται τον κοιτώνα του και να κάνει στοματικό σεξ στον συγκάτοικό του.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Νούτσι στη συνέντευξη Τύπου για την προώθηση του βιβλίου του, ο συγκάτοικος του Τζαζεμπόφσκι ήταν κάτω των 18 ετών όταν άρχισαν οι συνευρέσεις, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει κανέναν από τους εμπλεκομένους. Ο Τζαζεμπόφσκι με τη σειρά του αναγκάστηκε να φύγει από τους κοιτώνες, όταν επιχείρησε να ενημερώσει τη διεύθυνση.

Στις σελίδες του «Peccato Originale» περιλαμβάνονται επίσης έγγραφα της Τράπεζας του Βατικανού, που αποδεικνύουν την ύπαρξη λογαριασμών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στα ονόματα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, του Πάπα Παύλου ΣΤ’ και των γραμματέων τους.
Ο συγγραφέας του βιβλίου και ο συνάδελφός του, Εμανουέλε Φιτιπάλντι, δικάστηκαν το 2015 από το Βατικανό για την έκδοση βιβλίων βασισμένων σε απόρρητα έγγραφα, που εξέθεταν την κακοδιαχείριση και τη διαφθορά στα ανώτερα κλιμάκια της Καθολικής Εκκλησίας. Τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από οκτώ μήνες, το δικαστήριο του Βατικανού αποφάνθηκε ότι η προσαγωγή τους δεν ήταν στη δικαιοδοσία του.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ