Μίνι δορυφόρος της Ασγκάρντια βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία του «βασιλείου του Διαστήματος»

❱❱ Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του «βασιλείου του Διαστήματος» έκαναν οι οραματιστές της Ασγκάρντια, με επικεφαλής τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ιγκόρ Ασουρμπεϊλί. Εκτόξευσαν δορυφόρο, η παρουσία του οποίου στο Διάστημα τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν τον απαραίτητο χώρο για να δημιουργήσουν το πρώτο ανεξάρτητο κράτος του Διαστήματος και να το καταγράψουν στον ΟΗΕ.

Πρόκειται για τον δορυφόρο Asgardia-1, ο οποίος δεν είναι μεγαλύτερος από μια φρατζόλα ψωμί και εκτοξεύτηκε από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια στις 12 Νοεμβρίου, ύστερα από αίτημα του Διεθνούς Κέντρου Αεροδιαστημικών Ερευνών της Βιένης, που ίδρυσε και χρηματοδοτεί ο Ασουρμπεϊλί. Σε πρώτη φάση ο δορυφόρος προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να ανεφοδιαστεί και στη συνέχεια θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη. Φέρει ανιχνευτές σωματιδίων, οι οποίοι θα μετρήσουν τις ακτινοβολίες που φτάνουν στον δορυφόρο, ώστε να εκτιμήσουν πώς αυτές επηρεάζουν τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο εσωτερικό του.

Αναγνώριση από τον ΟΗΕ

Η παρουσία του δορυφόρου στο Διάστημα ικανοποιεί την τελευταία προϋπόθεση για να γίνει αποδεκτή η Ασγκάρντια από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος. Ηδη διαθέτει το δικό της νόμισμα, το Solar (Ηλιακό), το οποίο είναι καταγεγραμμένο στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημαία και το δικό του Σύνταγμα, που έχει λάβει την έγκριση των 110.000 ανθρώπων που εγγράφηκαν στο διαδίκτυο και έλαβαν την υπηκοότητα της Ασγκάρντια.

Σύμφωνα με τον 54χρονο Ασουρμπεϊλί, το πολίτευμα θα είναι «συνταγματική μοναρχία», με βασιλιά τον ίδιο για χρονικό διάστημα πέντε ετών. Ο Ασουρμπεϊλί οραματίζεται επίσης τη δημιουργία μιας γιγάντιας ασπίδας προηγμένης τεχνολογίας, η οποία θα προστατεύει τη Γη από την πτώση μετεωριτών και διαστημικών σκουπιδιών.

Β. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ