Ανακάλυψαν (;) σε κοινότητα των Αμις την «πηγή» της αιώνιας νεότητας

❱❱ Στους κόλπους κοινότητας Αμις που ζει στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής ανακάλυψαν επιστήμονες την «πηγή» της αιώνιας νεότητας. Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα της εν λόγω κοινότητας, στο Μπερν της Ιντιάνα, είναι φορείς γενετικής μετάλλαξης που τους επιτρέπει να ζουν δέκα χρόνια περισσότερο. «Οχι μόνο ζουν περισσότερο, αλλά είναι και πιο υγιείς» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Ντάγκλας Βόγκαν, καθηγητής Ιατρικής του Northwestern University, προσθέτοντας ότι ο συνδυασμός αυτός αποτελεί «επιθυμητή μορφή μακροζωίας».

Ερευνητές εξέτασαν 177 μέλη της αμφιλεγόμενης υπερσυντηρητικής χριστιανικής κοινότητας της Ιντιάνα και διαπίστωσαν ότι 43 εξ αυτών έφεραν μετάλλαξη του γονιδίου Serpine 1. Οι φορείς αυτοί έζησαν κατά μέσο όρο έως τα 85 έτη, τη στιγμή που το προσδόκιμο ζωής των υπόλοιπων μελών της κοινότητας ήταν τα 75 έτη.

Επιπλέον, είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη και κατά 10% μακρύτερα τελομερή, όπως ονομάζονται τα τμήματα των χρωμοσωμάτων που αποτελούν βιολογικούς δείκτες γήρανσης.

Οι ερευνητές του Northwestern University σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Tohoku University της Ιαπωνίας ανέπτυξαν ένα πειραματικό φάρμακο με την προσωρινή ονομασία TM5614, το οποίο φέρεται ότι μιμείται το αποτέλεσμα της γονιδιακής μετάλλαξης των Αμις. Το σκεύασμα έχει περάσει ήδη τους ελέγχους ασφαλείας και βρίσκεται τώρα στη δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ