Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Ο Καραμανλής συγκινήθηκε με τον «Καζαντζάκη»

❱❱ Ο Γιάννης Σμαραγδής αποκάλυψε στην «Εspresso» ότι ο πρώην πρωθυπουργός καθηλώθηκε από την ταινία. Ποιοι βρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή συγκίνησε και καθήλωσε τον Κώστα Καραμανλή.

Σε μια από τις σπάνιες κοσμικές εξόδους του, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια σχέση φιλίας με τον βραβευμένο σκηνοθέτη, εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Παλλάς για να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας για την εμβληματική φιγούρα της Κρήτης, με πρωταγωνιστές τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκο Κορδώνη, Θοδωρή Αθερίδη, Στέφανο Ληναίο, Αμαλία Αρσένη και φυσικά τον αξέχαστο Στάθη Ψάλτη.

Ντυμένος κομψά, όπως συνηθίζει, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν συνοδευόταν από τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, ενώ ο Γιάννης Σμαραγδής τον υποδέχτηκε προσωπικά στο φουαγέ του θεάτρου. Οι δύο άνδρες κάθισαν σε διπλανές θέσεις και -όπως εξομολογήθηκε ο σκηνοθέτης στην «Espresso»– ο πρώην πρωθυπουργός φαινόταν καθηλωμένος και αρκετά συγκινημένος κατά τη διάρκεια της προβολής.

«Η φιλία μας με τον Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία, την εποχή που ετοίμαζα την ταινία ‟“El Greco”, και εκείνος με είχε βοηθήσει στην πραγματοποίησή της. Μάλιστα, είχε έρθει και στην πρεμιέρα εκείνης της ταινίας και είχαμε καθίσει πάλι σε διπλανές θέσεις» μας είπε ο κ. Σμαραγδής και συνέχισε περιγράφοντας τις αντιδράσεις του πολιτικού την ώρα που έβλεπε τον «Καζαντζάκη». «Μου είπε ότι του άρεσε πολύ. Τον είδα καθηλωμένο κατά την προβολή και, σε αρκετά σημεία της ιστορίας, αρκετά συγκινημένο» πρόσθεσε. Τα λεγόμενά του μας επιβεβαίωσαν και άνθρωποι που βρέθηκαν στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας ότι ο πρώην πολιτικός φάνηκε κάποια στιγμή ακόμη και βουρκωμένος.

Τα ευτράπελα

Πάντως, το συγκινητικό κλίμα ελάφρυνε μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους, καθώς ο Κώστας Καραμανλής έκανε άθελά του… photobombing στη Ζέτα Δούκα, περνώντας από μπροστά της την ώρα που εκείνη έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ο κ. Καραμανλής μάς διακόπτει… Δεν πειράζει, του το συγχωρούμε. Δεν ξέρει ο κ. Καραμανλής ότι δεν περνάμε μπροστά από τις κάμερες; Δεν υπάρχει! Αστειεύομαι, έτσι;» σχολίασε η ηθοποιός στους δημοσιογράφους.

Στην επίσημη πρεμιέρα του «Καζαντζάκη» έδωσαν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, η Λούκα και η Νόρα Κατσέλη, ο Μίμης Πλέσσας οικογενειακώς, η σύζυγος του Γιάννη Σμαραγδή, Ελένη, αλλά και η Νίκη Σταύρου, βαφτισιμιά και «εγγονή» του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, η οποία κάνει ένα πέρασμα από την ταινία.

ΒΟΥΡΚΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΨΑΛΤΗ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Το φιλμ «Καζαντζάκης» είναι αφιερωμένο από τον Γιάννη Σμαραγδή στη μνήμη τριών ανθρώπων, του αδελφού του Νίκου Σμαραγδή, του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου και, φυσικά, του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος υποδύεται στην ταινία τον ηγούμενο του όρους Σινά.

Συγκινημένες παρακολούθησαν το κύκνειο άσμα του αλησμόνητου ηθοποιού η πρώτη σύζυγός του Κάτια Κυβέλου και η κόρη τους Μαρία Ψάλτη, η οποία ξέσπασε σε δάκρυα λίγο μετά το τέλος της ταινίας, δίνοντας συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη.

Οπως του είπαν, μάλιστα, μάνα και κόρη, «ήταν τιμή μας που έπαιξε στην ταινία ο Ψάλτης». Στην πρεμιέρα παραβρέθηκε φυσικά και η χήρα του Στάθη, Χριστίνα Φιτσάκη – Ψάλτη, η οποία φάνηκε επίσης να βουρκώνει κατά τη διάρκεια της ταινίας. Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή έχει λάβει ήδη θετικές κριτικές και υπάρχει μεγάλη αναμονή για την προβολή της στους κινηματογράφους. Οι Ελληνες θεατές διαισθάνονται ότι η ταινία τούς αφορά, γιατί είναι έργο θετικής ενέργειας, αγάπης, πίστης και αισιοδοξίας.

Ο οικουμενικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης έλεγε ότι η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία, και, ύστερα από ένα συναρπαστικό ταξίδι γυρισμάτων, διάρκειας έξι μηνών, στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Αίγινα, στη νότια Γαλλία, στο Βερολίνο και στη Βιένη, θα αρχίσει η προβολή της στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα