Ο θησαυρός του τσάρου!

❱❱ Εγγραφα της KGB αποκαλύπτουν μαρτυρία στρατιώτη, που έθαψε το 1919 26 κουτιά με χρυσό του Νικολάου Β΄Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της KGB φέρεται ότι αποκαλύπτουν πού είναι θαμμένος εδώ και 100 χρόνια ο θησαυρός των Ρομανόφ! 

Η άνοδος των μπολσεβίκων στο παλάτι των Ρομανόφ, η κατάληψη της εξουσίας και ο τρόπος με τον οποίο ξεκληρίστηκε σύσσωμη η οικογένεια του τελευταίου τσάρου Νικολάου Β΄ γέννησε μύθους σχετικά με την επιβίωση κάποιων εκ των μελών της, αλλά κυρίως θρύλους για την κατάληξη των αμύθητων θησαυρών που κατείχε, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ούτε όταν οι μπολσεβίκοι έκαναν φύλλο και φτερό το παλάτι ούτε στις αναζητήσεις του Ιωσήφ Στάλιν ή του Χίτλερ.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα έγγραφο που βρέθηκε στα αρχεία της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας και στο οποίο αναφέρεται η μαρτυρία ενός στρατιώτη που υποστηρίζει ότι προσδιορίζει ένα από τα πέντε σημεία όπου είναι θαμμένο μεγάλο κομμάτι του θησαυρού.
Ο Καρλ Πούροκ, Εσθονός στρατιώτης, καταθέτει πως έκρυψε ο ίδιος μαζί με έναν συνάδελφό του 26 κουτιά με χρυσό του Νικολάου Β΄ τον Οκτώβριο του 1919, σχεδόν 5 χλμ. μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ταϊγκά του Υπερσιβηρικού.

Ο χρυσός ήταν μέρος των αποθεμάτων της αυτοκρατορικής Ρωσίας που μεταφέρθηκαν στο Καζάν, ανατολικά της Μόσχας, για φύλαξη, τον οποίο στη συνέχεια έθαψαν κατά μήκος της σιδηροδρομικής διαδρομής σε βάθος 2,5 μ., δύο ημέρες πριν από την κατάληψη της περιοχής από τον Κόκκινο Στρατό.

stemmata 4691387c00000578 5103369 image m 8 1511261158070

Ο Πούροκ υποστηρίζει ότι επέστρεψε μόνος λίγο καιρό αργότερα για να βρει τον θησαυρό, δεν τα κατάφερε και ανέφερε τις πληροφορίες στις Αρχές του Στάλιν, που επίσης δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον θησαυρό, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ.

Κοσμήματα

Οπως αναφέρει στο βιβλίο του ο 67χρονος συνταξιούχος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντερ Πετρούσκιν, ένα μέρος του θησαυρού των Ρομανόφ, όπως οι τιάρες που φορούσαν οι δολοφονημένες πριγκίπισσες Ρομανόφ και η αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα, διαμαντένια κοσμήματα αμύθητης αξίας, βρέθηκε από τους μπολσεβίκους το 1933.

Αφαντα παραμένουν, όμως, πολλά άλλα κοσμήματα και κάποια σπαθιά διακοσμημένα με διαμάντια του τσάρου Νικόλαου και του 13χρονου γιου του Αλεξέι, που μάλλον βρίσκονται θαμμένα στο Τομπόλσκ ή στο Ομσκ και κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ