Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Στο πλευρό των γυναικών

❱❱ Ιατροδικαστές θα βοηθούν για μία  εβδομάδα (δωρεάν) θύματα βίαςΗ Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις ιατροδικαστικές δομές στις κακοποιημένες γυναίκες, που αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, που έχει ανακηρυχθεί η 25η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι ιατροδικαστικές δομές που συμμετέχουν στη δράση θα παρέχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για μία ολόκληρη εβδομάδα, από 25 Νοεμβρίου έως και 2 Δεκεμβρίου 2017, σε γυναίκες που έχουν βρεθεί αβοήθητες απέναντι σε βίαιες συμπεριφορές, ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ή στον εργασιακό χώρο τους.

Φέτος, για πρώτη φορά συμμετέχουν και οι ιατροδικαστικές δομές των νοσοκομείων που διαθέτουν την ειδικότητα του ιατροδικαστή, ενώ, όπως κάθε χρόνο, στη δράση συμμετέχουν και ιδιωτικές ιατροδικαστικές δομές. Οι δομές καλύπτουν μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, το Ηράκλειο Κρήτης, η Λάρισα, η Κέρκυρα, η Αρτα, η Σπάρτη και η Σάμος.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας (ΕΙΕ) www.hsfm.gr, και να ακολουθήσουν τον ειδικό σύνδεσμο που έχει δημιουργηθεί, με τίτλο «Συνεργαζόμενες ιατροδικαστικές δομές για κακοποιημένες».
Οι Ελληνες ιατροδικαστές υπενθυμίζουν ότι ο μόνος γιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, στην εκτίμηση και την πιστοποίηση των σωματικών βλαβών ή στην πιστοποίηση της σεξουαλικής βίας είναι ο ιατροδικαστής.

Ενα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι μισοί τουλάχιστον νομοί της χώρας μας δεν διαθέτουν ούτε έναν ιατροδικαστή. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι, ενώ τα περιστατικά βιασμών εκτιμώνται σε 5.000 ετησίως, μόνο 150 από αυτά πιστοποιούνται και ακολουθούν τη νομική οδό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΕ Γρηγόρη Λέων: «Εκτιμάται ότι πάνω από τρεις στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως έχουν υποστεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους σωματική ή σεξουαλική βία, είτε από τον σύντροφό τους είτε από έναν άγνωστό άνδρα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν όταν πέφτουν θύματα κακοποίησης».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...