Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Που χάθηκε η Γκαλένα Βελίκοβα

❱❱ Τα εγκαίνια της νέας Ακαδημίας Χορού στη Λευκωσία και τα σχέδια να ανεβάσει ένα μιούζικαλ
❱❱ Oι σπουδές Νομικής,η πλούσια τηλεοπτική καριέρα, τα βραβεία και τα δύο παιδιά από τον γάμο της με τον Κώστα ΧαϊνάΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η… διπλανή του Γιάννη Λάτσιου στην κριτική επιτροπή του «Dancing with the stars» και πολυβραβευμένη χορογράφος Γκαλένα Βελίκοβα ήρθε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα κυνηγώντας το όνειρό της. 

Με δικές της σχολές σε όλη την Ελλάδα, πρόσφατα εγκαινίασε ακόμα μία Ακαδημία Χορού στη Λευκωσία, ενώ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, θα είναι στην επιτροπή και του «DWTS 6», το οποίο βρίσκεται στα σκαριά από τους ανθρώπους του ΑΝΤ1. Στα επαγγελματικά της σχέδια είναι να ανεβάσει κι ένα μιούζικαλ. Ηδη, μάλιστα, έχει αρχίσει να εργάζεται παράλληλα και πάνω σε αυτό το πρότζεκτ.

H όμορφη Γκαλένα σπούδασε Νομική, πήρε το δίπλωμά της, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική έκφραση και όχι με τη δικηγορία για έναν και μοναδικό λόγο. «Γιατί ο χορός τα συνδυάζει όλα, την υγεία, την ψυχαγωγία και τη γνώση στο μάξιμουμ. Ολοι μας τον έχουμε ανάγκη. Ο χορός για μένα είναι μαγικός, έχει το χάρισμα να σε μεταφέρει ως διά μαγείας σε άλλα μέρη μακρινά και να σε επαναφέρει πίσω. Νομίζω γι’ αυτό τον αγάπησα» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Χορεύει από οκτώ χρονών και είναι πρωταθλήτρια στους λάτιν χορούς στη Βουλγαρία, αλλά και στην Ελλάδα για πέντε συνεχόμενα έτη (1996-2000). Υπήρξε χορογράφος και προπονήτρια των Πρωταθλητών Βουλγαρίας (1997-2006), των Πρωταθλητών Τουρκίας (2002-2009) και των Πρωταθλητών Ελλάδας (2003-2009). Από το 2001 έως σήμερα είναι Διεθνής Κριτής Χορού με πιστοποίηση από το World Dance Council (Παγκόσμιος Οργανισμός Χορού) και τα βραβεία της είναι αμέτρητα.

γεννήθηκε στη Σόφια

Γι’ αυτή την τεράστια καριέρα και τις επιτυχίες οφείλει σε δύο ανθρώπους ένα μεγάλο ευχαριστώ: «Καταρχάς στη μητέρα μου, γιατί αρχικά ήταν εκείνη που με παρότρυνε να αρχίσω μαθήματα χορού. Από εκεί και πέρα τα τελευταία χρόνια χρωστάω πολλά στον σύζυγό μου που με στήριξε και συνεχίζει να με στηρίζει σε κάθε μου βήμα, και ειδικά όταν χρειάστηκε να βρεθώ στο εξωτερικό».

Η Γκαλένα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια και έχει μία αδελφή που εργάζεται ως εισαγγελέας. Οι γονείς των δύο κοριτσιών τις πίεζαν από μικρές να σπουδάσουν ώστε να έχουν εφόδια στη ζωή τους. «Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου που με πίεσαν μέχρι τέλους να μην αφήσω τις σπουδές μου. Τελείωσα τη Νομική, έκανα μάστερ. Εγώ δεν έβρισκα κανέναν λόγο να τις συνεχίσω, κι όμως τώρα πια νιώθω πολύ χαρούμενη που το έκανα.

Ενας άνθρωπος χωρίς μόρφωση είναι τυρόπιτα χωρίς τυρί» είχε αναφέρει η προπονήτρια στο παρελθόν. Το διάστημα που ο αθλητικός χορός ξεκίνησε να ανθεί στην Ελλάδα, η πρωταθλήτρια Γκαλένα άρπαξε την ευκαιρία και ήρθε στην Αθήνα. Στην αρχή πηγαινοερχόταν γιατί ήταν στο τρίτο έτος της Νομικής. Οταν όμως πήρε το πτυχίο της, επέστρεψε πλέον μόνιμα.

Η τηλεοπτική καριέρα της άρχισε το 2008, συμμετέχοντας στην κριτική επιτροπή του ελληνικού «Baby Dance», και συνεχίστηκε στη βουλγαρική NOVA TV, στα επιτυχημένα shows «VIP Brother» και «VIP Dance». Εναν χρόνο αργότερα βραβεύτηκε ως «Καλύτερη Τηλεοπτική Κριτής», αλλά και ως «Most Elegant Woman» στην πατρίδα της. Από το 2010 κατείχε μόνιμη θέση στο «DWTS» στο πλευρό του διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 και αυστηρού κριτή Γιάννη Λάτσιου.

Νιώθει πλήρης

Η γνωριμία της με τον Κώστα Χαϊνά και συνιδιοκτήτη των σχολών χορού Galena’s Dance Studios έμελλε να αλλάξει τη ζωή της προς το καλύτερο. Υστερα από 15 χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν το 2015 με θρησκευτικό γάμο -είχε προηγηθεί πολιτικός- και βάφτισαν την τεσσεράμισι ετών σήμερα Κασσιανή. Το ζευγάρι απέκτησε ακόμη ένα κοριτσάκι, τη Ζωή, που είναι πλέον δυόμισι ετών. Το μυστήριο έγινε στο Κορωπί, σε ιδιαίτερα στενό οικογενειακό κύκλο. «Ηθελα πάρα πολύ να γίνω μαμά. Το μεγαλύτερό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα και πλέον νιώθω πλήρης» έχει ομολογήσει δημοσίως η Γκαλένα Βελίκοβα. Η ίδια, άλλωστε, είχε εκφράσει την επιθυμία της να αποκτήσει παιδιά πολύ νωρίτερα, ωστόσο η φύση της δουλειάς της και οι αγώνες δεν της το επέτρεπαν.

Ζώντας πλέον την απόλυτη αρμονία και την οικογενειακή ευτυχία, διαβάζει πολύ ώστε να γίνει μια καλή μητέρα: «Προσπαθώ να είμαι αυστηρή, αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα. Το ψάχνω και το μελετάω πολύ το θέμα γιατί δεν είχα πριν κάποια επαφή. Ενημερώνομαι όσο πρέπει, μαθαίνω για το πού φτάνουν τα όρια και πού η ελευθερία» έχει πει η Γκαλένα.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...