Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Αγγελος Χατζής: «Ο χορός είναι θρησκεία»

❱❱ Ο Aγγελος Χατζής, που έγραψε ιστορία στη Λυρική Σκηνή, μιλά για το βιβλίο που ετοιμάζει με τις εμπειρίες του από τον χώρο του θεάματοςΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ 

«Μια ζωή χορός. Χόρευε, αυτό μου ’λεγαν πάντα. Καλύτερα να χορεύεις παρά να μιλάς. Χόρεψα τα πάντα. Κι έτσι αποφάσισα τις εμπειρίες μου να τις γράψω σε ένα βιβλίο, τώρα που δεν μπορώ πια να χορέψω, μπας και σταματήσω να μιλάω» λέει στην «Espresso» ο διάσημος χορευτής και χορογράφος της Λυρικής Σκηνής Αγγελος Χατζής, ο οποίος αυτό το διάστημα ετοιμάζει το βιβλίο του.

Πρόκειται για μια καταγραφή προσωπικών εμπειριών από τον χώρο του θεάματος, με εκπλήξεις, αλλά και σκάνδαλα, όπως και γεγονότα που κατέγραψε με την κάμερά του, τα οποία μπορεί κάποιους να ενοχλήσουν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά! Ολα αυτά συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και DVD από τα έργα που χόρεψε και χορογράφησε ο καλλιτέχνης.

f3 0

«Στη ζωή μου γνώρισα τους μεγαλύτερους χορευτές. Με τους πιο πολλούς κάναμε παρέα και γίναμε φίλοι. Τόσο στο κλασικό μπαλέτο όσο και στον ελεύθερο χώρο. Χόρεψα πάρα πολλά μπαλέτα και χορογράφησα άλλα τόσα. Οπερα, θέατρο, σινεμά, τηλεόραση, μπουζούκια, ακόμη και στον δρόμο, όταν περπατούσα, χόρευα. Αξιολογούσα τους ανθρώπους μέσα από την κίνηση, ενώ ήξερα ότι αυτό πολλές φορές ήταν λάθος. Ομως μου άρεσε. Οι εμπειρίες μου, ατελείωτες. Μέσα στον υπέροχο κόσμο του χορού, εκτός από λουλούδια, είχε και αγκάθια. Με τρύπαγαν. Αιμορραγούσα. Ομως είχα τη δύναμη να τα σπάσω. Και συνέχιζα να χορεύω και να χορογραφώ» λέει ο Αγγελος Χατζής, δίνοντάς μας ένα μικρό δείγμα για το πόσα είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει στις σελίδες του βιβλίου του!

Μάλιστα, μας επέτρεψε να ρίξουμε μια ματιά στα γραπτά του. «Ο χορός δεν είναι επάγγελμα. Είναι θρησκεία. Είναι μοιραίο να πληγώσεις και να πληγωθείς. Πρέπει να είσαι σταθερός. Δυνατός σαν τον άνεμο, να παρασύρεις χωρίς να παρασύρεσαι. Να στέκεσαι στη σκηνή κάθε βράδυ μπροστά σε χίλια άτομα. Να νιώθεις και ν’ ακούς το χειροκρότημα, αλλά και την απόρριψη» γράφει.

f2 5

«Χόρευα από ένστικτο και ανάγκη. Το καλλιτεχνικό ηλιοβασίλεμα. Τη δύναμη να το αντέξεις. Να σε θυμούνται όλοι στο Ηρώδειο να χορεύεις διεθνές ρεπερτόριο. Την άλλη μέρα σε έχουν ξεχάσει όλοι. Η δύναμη τού δεν υπάρχω. Να συνεχίζεις όμως να χορεύεις έστω και με το μυαλό. Τα κρυφά μυστικά της δουλειάς» καταθέτει σε άλλο σημείο του βιβλίου του, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2018.

Σ’ αυτό ο Αγγελος Χατζής αναφέρεται, επίσης, σε σπουδαία καλλιτεχνικά ονόματα, με τα οποία συνεργάστηκε εκτός Λυρικής, στο ελεύθερο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση, όπως ο λατρεμένος του φίλος Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος του έμαθε πολλά μυστικά της τέχνης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου. Μέσα από αυτή τη δουλειά γνώρισε τον μαέστρο Δημήτρη Χωραφά, τον Τζον Μοδινό, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τη Μελίνα Μερκούρη και καταγράφει την ιστορία του χορού, πώς ξεκίνησε στην Ελλάδα με τον Αγγελο Γριμάνη.

Διάσημα ονόματα

Ειδική μνεία κάνει στον πρώτο χορευτή των Μπεζάρ, τον Ζορζ Ντον, στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, στον χορογράφο Γιόχαν Ούλριχ, που τον βοήθησε να κάνει καριέρα στη Γερμανία, και στον Λεωνίδα ντε Πιαν. Βεβαίως δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην οικογένειά του, που τον πίεσε να γίνει χορευτής -κάτι που δεν συνηθίζεται για Ελληνες γονείς- και δικαιώθηκε!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....