Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ενας Ελληνας στο «άντρο» της μαφίας

❱❱ Το μπριζολάδικο που λάτρεψαν μαφιόζοι και stars έχει αποκτήσει εκ νέου την αίγλη του, χάρη στον ομογενή Ντιν ΠολΥπήρξε αγαπημένος τόπος συνάντησης των γκάνγκστερ με σταρ του Μπρόντγουεϊ, στέκι αστέρων του Χόλιγουντ και τραγουδιστών όπως ο Μάικλ Τζάκσον, αλλά έφτασε ένα βήμα πριν από το κλείσιμο. Χάρη στον ελληνικής καταγωγής Ντιν Πολ, όμως, το μπριζολάδικο Gallaghers στη Νέα Υόρκη έχει αποκτήσει εκ νέου την αίγλη του, σε σημείο που η εφημερίδα «New York Times» του έκανε αφιέρωμα.

Ο Πολ ονειρευόταν να αγοράσει το μπριζολάδικο που βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν από την εποχή που ήταν παιδί. Οπως εκμυστηρεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα, τη δεκαετία του ’70 ο πατέρας του είχε εστιατόριο κοντά στο Gallaghers και ο Πολ συνήθιζε να περνάει απέξω για να το χαζεύει.

Το 2013, όταν το αγόρασε ύστερα από προσπάθειες τριών ετών, ουσιαστικά το έσωσε από το κλείσιμο, καθώς ο τότε ιδιοκτήτης του είχε ήδη αρχίσει τη διαδικασία απόλυσης των υπαλλήλων του. Ο Πολ επένδυσε στη συνέχεια 4.230.000 ευρώ για να το ανακαινίσει.

gallaghers meat locker

Από την πρώτη στιγμή, αναφέρει η «New York Times», ο Πολ θέλησε να ανακαλύψει την ιστορία του Gallaghers. Αρχισε από τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο του μπριζολάδικου, οι οποίοι «έμοιαζαν με στοιχειωμένο σπίτι της Disneyland», όπως λέει χαρακτηριστικά ο 60χρονος.

Ανακάλυψε παλιά μενού, τασάκια, σπιρτόκουτα και χαρτοπετσέτες για το σερβίρισμα κοκτέιλ από διάφορες εποχές της ιστορίας του Gallaghers.

Συνεχίζοντας την έρευνα, ανακάλυψε ότι το κατάστημα ξεκίνησε ως κλαμπ που σέρβιρε και μπριζόλες στις αρχές του 20ού αιώνα. Το όνομά του, Club Evelyn, ήταν εμπνευσμένο από την Εβελιν Νέσμπιτ, το πρώτο διάσημο μοντέλο στην ιστορία, η βιογραφία της οποίας έγινε ταινία το 1955, με τίτλο «The Girl in the Red Velvet Swing» και πρωταγωνίστρια την Τζόαν Κόλινς.

25f300 0

Αλλαξε όνομα σε Gallaghers το 1927 και μετατράπηκε σε στέκι γκάνγκστερ που ήταν ερωτευμένοι με σταρ του Μπρόντγουεϊ, ενώ πολλοί από τους τελευταίους χρωστούσαν αρκετά χρήματα στους πρώτους.

Αργότερα έγινε θέμα στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων, καθώς μόνιμοι θαμώνες του ήταν κατά καιρούς η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Μοχάμεντ Αλι και ο Μάικλ Τζάκσον. Μετά την ανακαίνιση του Πολ το μπριζολάδικο έγινε ξανά αγαπημένος προορισμός των Νεοϋορκέζων.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...