Σε αναμμένα κάρβουνα ο Χατζηγιάννης

❱❱ Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παρουσιάστηκε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, ελπίζοντας να τελειώσει η δικαστική περιπέτειά του Από την
Ντέμη Ντάβαρη

«Ολα θα πάνε όμως καλά, μια ψηλά και μια χαμηλά» τραγουδούσε το 2008 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που, προφανώς, δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι τα επόμενα χρόνια θα αντιμετώπιζε μια δυσάρεστη δικαστική περιπέτεια, η οποία χθες τον έφερε ακόμη μία φορά στο κατώφλι του Εφετείου της Αθήνας.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής παρουσιάστηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που κατηγορείται ότι τέλεσε, για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ τα οποία έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Οπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της η «Espresso», το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διέτασσε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του τραγουδιστή στις 6 Δεκεμβρίου ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών για τα επίμαχα ποσά που εμβάστηκαν στη γενέτειρά του. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μετά την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για φοροδιαφυγή.

«Τυπική διαδικασία»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής (που δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις) προσκόμισε στους εφέτες το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Οπως δήλωσε ο συνήγορός του Χρήστος Βρούστης, επρόκειτο για καθαρά τυπική διαδικασία.

«Το ζήτημα τού να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι καθαρά τυπικό, με δεδομένο ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του» πρόσθεσε ο κ. Βρούστης, εκτιμώντας ότι σύντομα θα πέσει η αυλαία στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης που ταλαιπωρεί τον τραγουδιστή. Ως τότε, όμως, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα!

Ο γνωστός καλλιτέχνης, που έχει αθωωθεί και στα διοικητικά δικαστήρια, βιώνει επί μία πενταετία ένα σκληρό δικαστικό πινγκ πονγκ. Παρότι πριν από περίπου έναν χρόνο οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο (2010-2011) δεν απέκρυπτε εισοδήματα από την Εφορία και ότι τα ιλιγγιώδη ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την απόρριψή της για τυπικούς λόγους. Στη συνέχεια, το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που τον κάλεσε χθες ενώπιόν του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ