Ποιος διεκδικεί 170.000 ευρώ από τη Σκορδά

❱❱ Δικηγόρος με αγωγή του ζητά από την παρουσιάστρια 170.000 € για σχόλιο που είχε κάνει σε ανάρτησή του Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Το ποσό των 170.000 ευρώ (!) διεκδικεί από τη Φαίη Σκορδά με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της ο δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης, ο οποίος είχε γίνει ευρέως γνωστός πριν από περίπου έξι μήνες εξαιτίας μίας αμφιλεγόμενης ανάρτησής του στο facebook για την… «πλαδαρή, αγύμναστη Ελληνίδα».

Η επίμαχη ανάρτηση, που προκάλεσε εκατοντάδες σχόλια και επικρίθηκε για σεξισμό, είχε συζητηθεί μεταξύ άλλων και στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1 στις 13 Ιουνίου, με την παρουσιάστρια να ξεσπά σε βάρος του δικηγόρου.

«Καμία, μα καμία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έπρεπε να εμπιστευτεί τον ίδιο και το γραφείο στο οποίο εργάζεται» είχε αναφέρει στον τηλεοπτικό αέρα η Φαίη Σκορδά.

Αυτή ακριβώς η αναφορά της παρουσιάστριας πυροδότησε την οργή του Θάνου Καρατσιώλη, ο οποίος υποστηρίζει ότι «υπέστη απρόκλητα τεράστια επαγγελματική και ηθική βλάβη από την άκρως προσβλητική και επιθετική προς το πρόσωπό του επίδικη εκπομπή».

Στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της παρουσιάστριας αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 ο δικηγόρος χαρακτηρίζει υβριστικά και προκλητικά όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του και διεκδικεί παχυλή αποζημίωση για ηθική βλάβη, την οποία δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Εφτασε η ώρα, λοιπόν, που θα κρίνει η ελληνική Δικαιοσύνη, η μόνη αρμόδια εν τέλει, ποια είναι τα όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και αν δύναται ο κάθε παρουσιαστής και το επιτελείο αυτού να αναφέρονται ελαφρά τη καρδία και χωρίς την παραμικρή συστολή με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο ενός απλού πολίτη, ενός απλού δικηγόρου και εν προκειμένω εμού του ιδίου, επειδή διεφώνησαν με μία γενικόλογη και χιουμοριστική μου ανάρτηση στο προσωπικό μου ιστολόγιο, στον δημοφιλή κοινωνικό ιστότοπο του facebook» αναφέρει σε νέα ανάρτησή του ο δικηγόρος.

Διευκρινίσεις

Μιλώντας στην «Espresso», o Θάνος Καρατσιώλης διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί, αντιθέτως σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής, αρκεί να μη θίγεται η επαγγελματική ιδιότητά του.

«Η βασική γραμμή στην αγωγή που κατέθεσα είναι ότι είναι απολύτως σεβαστό, και μάλιστα επιβάλλεται, να ασκείται κριτική από τους δημοσιογράφους. Ομως δεν είναι δυνατόν από μία ανάρτηση που έκανα στο facebook να με χαρακτηρίζουν ‟δικηγοράκο”, να λένε ότι δεν είμαι καλός στη δουλειά μου ή ότι δεν έχω πελατεία και μάλιστα να συμβουλεύουν το τηλεοπτικό κοινό από μία εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης να μην πάτε στο γραφείο του γιατί, εφόσον είπε αυτό, δεν είναι σωστός δικηγόρος”. Η κυρία Σκορδά, που είναι τόσο έμπειρη παρουσιάστρια, δεν είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα! Με δίκασε και με καταδίκασε ερήμην μου, χωρίς καν να υπάρξει κάποιος αντίλογος» τόνισε, εκφράζοντας το παράπονο ότι δεν του δόθηκε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ