Αστεροειδής «θησαυροφυλάκιο»

❱❱ Αποτελείται από σίδηρο και νικέλιο, η αξία του οποίου ανέρχεται σε $10.000 τετράκις εκατομμύρια! H NASA ετοιμάζει αποστολή σε αστεροειδή που, αν και δεν είναι σίγουρο ότι απειλεί την ανθρωπότητα, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την οικονομία της. O «Ψυχή 16», όπως ονομάζεται, έχει πλάτος 252 χλμ. και εντάσσεται σε μια ζώνη με αστεροειδείς στο έσω ηλιακό σύστημα. 

Η αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος τώρα φέρεται ότι έχει εντατικοποιήσει τα σχέδια για την αποστολή πυραύλου στον αστεροειδή, δρομολογώντας τα για το 2022.

Ο «Ψυχή» αποτελείται από σίδηρο και νικέλιο, όπως ακριβώς και ο πυρήνας της Γης, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι αποτελεί το απομεινάρι από κάποιο πλανήτη. Η αξία μόνο του σιδήρου που υπάρχει στον αστεροειδή, αν αυτός μπορούσε να μεταφερθεί με κάποιον τρόπο στη Γη, θα ανερχόταν σε 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια! Αυτό θα ήταν αρκετό να οδηγήσει στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία υπολογίζεται στα 73,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Daily Star».

«Ακόμα κι αν μπορούσαμε να αρπάξουμε ένα μεγάλο μεταλλικό κομμάτι και να το τραβούσαμε εδώ, τι θα κάναμε με αυτό; Θα καθόμασταν πάνω του, θα το κρύβαμε και θα το διαχειριζόμασταν όπως τα διαμάντια, προστατεύοντας την αγορά;» αναρωτιέται σε δηλώσεις της η Lindy Elkins – Tanton, επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής της ΝΑSΑ και διευθύντρια της Σχολής Εξερεύνησης Γης και Διαστήματος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνας.

Η αποστολή στον «Ψυχή» αναμένεται, πάντως, να βοηθήσει τους ειδικούς να καταλήξουν σε μεθόδους άμυνας του πλανήτη μας απέναντι στις καταστροφικές συγκρούσεις με αστεροειδείς.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ