Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

O Έλβις της Γαλλίας ροκάρει στον ουρανό

❱❱ Ο Τζόνι Χαλιντέι, που έχει πουλήσει πάνω από 110.000.000 δίσκους στην καριέρα του, «έφυγε» σε ηλικία 74 ετώνΑπό την
Κατερίνα Νικολοπούλου 

Η Γαλλία έχασε τον δικό της Ελβις Πρίσλεϊ, τον Τζόνι Χαλιντέι, με τη διαφορά όμως ότι η ζωή έδωσε στον Γάλλο ρόκερ πολλές παρατάσεις.

Ο μουσικός, που έχει πουλήσει πάνω από 110.000.000 δίσκους στην καριέρα του, νικήθηκε σε ηλικία 74 ετών από τον καρκίνο των πνευμόνων, βυθίζοντας τη χώρα του στο πένθος και στερώντας τρεις γενιές από το μουσικό ίνδαλμά τους, που, αν και δεν γνώρισε ποτέ την παγκόσμια καταξίωση, τροφοδοτούσε τον μύθο του με μια ζωή γεμάτη σκάνδαλα και ερωτικές περιπέτειες.

«Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Ο μπαμπάς των δύο μικρών κοριτσιών μας, της Τζέιντ και της Τζόι, “έφυγε”. Ο μπαμπάς της Λώρα και του Ντέιβιντ έκλεισε τα μάτια του. Αυτά τα μάτια του τα μπλε, που θα φωτίζουν ακόμα το σπίτι μας, τις ψυχές μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συγκινητική ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε τον θάνατό του, η σύζυγός του τα τελευταία 22 χρόνια, η 42χρονη Λετίσια.

Στο Παρίσι

Ο Ζαν Φιλίπ Σμετ, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, γεννήθηκε το 1943 στο Παρίσι, άλλαξε το όνομά του για να είναι πιο ροκ σε Τζόνι Χαλιντέι, δανειζόμενός το από έναν Αμερικανό συγγενή του, τον Λι Χαλιντέι, τον οποίο είχε ως πατρική φιγούρα, αφού ο πατέρας του τον είχε εγκαταλείψει. Ο εθνικός σταρ της Γαλλίας πέρασε από διάφορα μουσικά είδη κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ωστόσο ποτέ δεν αποχωρίστηκε τα τσιγάρα Gitanes, που κρέμονταν πάντα από την άκρη του στόματός του, αλλά και τον αυτοκαταστροφικό τρόπο ζωής. «Πολλά χρόνια δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί αν δεν έπαιρνα κοκαΐνη» είχε παραδεχτεί ο ίδιος σε συνέντευξή του το 1998, προσθέτοντας ότι προσπαθούσε επίσης να «πνίξει» τα φαντάσματα της δυστυχισμένης παιδικής ζωής του στο αλκοόλ, στο όπιο και στην κάνναβη.

Ο Χαλιντέι έδειχνε να μην εκτιμά τη ζωή του. Επέζησε από μια απόπειρα αυτοκτονίας, από αυτοκινητικά ατυχήματα και από πολλές ασθένειες που ήταν αποτέλεσμα των εθισμών του.

Την πρώτη πρόβα θανάτου του την έκανε το 2009 όταν έμεινε καιρό σε τεχνητό κώμα ύστερα από σοβαρή λοίμωξη που υπέστη σε επέμβαση ρουτίνας για τη μέση του. Ενδεικτικό δε της λατρείας του κόσμου στο πρόσωπό του ήταν ότι τότε ο χειρουργός είχε δεχτεί επίθεση στον δρόμο επειδή είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για την κατάσταση του μουσικού.

Οι πέντε γάμοι του «μοναχικού λύκου»

Rock’ n’ roll ήταν και η ερωτική ζωή του Τζόνι Χαλιντέι, καθώς η λίστα των ερωμένων του ήταν μεγάλη, ενώ έκανε και πέντε γάμους -δύο με την ίδια γυναίκα-, αν και συνήθιζε να λέει ότι ως ρόκερ έπρεπε να ζει σαν μοναχικός λύκος.

aergr 0

«Διάλεγα πάντα καλές μητέρες για τα παιδιά μου» είχε γράψει ο Χαλιντέι στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2009. Πρώτη του σύζυγος ήταν η τραγουδίστρια Σιλβί Βαρτάν, μητέρα του πρώτου γιου του, του Νταβίντ, η οποία ήταν σύντροφος του κολλητού του, Ντανιέλ Φιλιπασί. Γνωρίστηκαν το 1962 και έμειναν μαζί έως το 1980, οπότε πήραν διαζύγιο.

Με την Ετιέν

Ακολούθησε γάμος-εξπρές με την ηθοποιό Ελιζαμπέθ Ετιέν, την οποία παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1981 και χώρισε τον Φεβρουάριο του 1982! Λίγους μήνες μετά γνώρισε την ηθοποιό Ναταλί Μπάι, με την οποία απέκτησε την κόρη του Λόρα Σμετ και την οποία ο ίδιος είχε περιγράψει ως διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, αφού ήταν «διανοούμενη». Αυτό το love story τελείωσε το 1986.

Στα 50 χρόνια του ο ρόκερ γοητεύτηκε από τη 19χρονη τότε Αντελίν Μπλοντιό, κόρη του παλιού φίλου του και στιχουργού Λονγκ Κρις. Η σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους χαρακτηριζόταν από εκρηκτικό πάθος και καβγάδες. Παντρεύτηκαν πρώτη φορά το 1990, χώρισαν δύο χρόνια μετά, ξαναπαντρεύτηκαν το 1994 και χώρισαν οριστικά το 1995. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μόνη για την οποία είχε να πει μια κακή κουβέντα στην αυτοβιογραφία του. Για την ακρίβεια, όχι μία… Τη χαρακτήριζε «υστερική» και «φίδι», που τον απατούσε με όλα τα αρσενικά του Σεν Τροπέ. Ερωτικό λιμάνι βρήκε στο πρόσωπο της Λετίσια, την οποία γνώρισε όταν αυτή ήταν μόλις 21 ετών.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...