Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πίτσα Παπαδοπούλου: Ο Καζαντζίδης που γνώρισα!

❱❱ Η Πίτσα Παπαδοπούλου αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τη ζωή του λαϊκού βάρδου και μιλάει για την εκδήλωση στο Παλλάς Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Οταν κάποτε ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης ρωτήθηκε για το ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια θεωρεί σπουδαία φωνή, απάντησε: «Η Πίτσα Παπαδοπούλου… Τι φωνή, Θεέ μου».

Και, βέβαια, δεν ήταν τυχαίο ότι την επέλεξε για να κάνει σεκόντο σε δισκογραφημένα τραγούδια του και στη συνέχεια της εμπιστεύτηκε να τραγουδήσει δικές του επιτυχίες. Πώς, λοιπόν, θα μπορούσε να λείψει η αγαπημένη του Πίτσα από την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στο θέατρο Παλλάς;

Μιλάμε για μια ιδιαίτερη βραδιά, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη, με τίτλο «Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, η Ψυχή, η Ζωή του», που κυκλοφορεί τη Δευτέρα από τις εκδόσεις Αγκυρα, με την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Μελισσανίδη. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα τραγουδήσουν η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ηρώ Σαΐα και ο Χρήστος Μάστορας, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μεγάλες επιτυχίες του θρυλικού λαϊκού τραγουδιστή σε ένα μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Υπάρχω».

«Είμαι πολύ χαρούμενη και είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω σε αυτή την εκδήλωσή-αφιέρωμα στον Στέλιο» λέει η κυρία Παπαδοπούλου στην «Espresso» και θυμάται πώς γνωρίστηκε μαζί του πριν από 50 χρόνια. «Ηταν το 1967 και ο μουσικός και συνθέτης Στέφανος Βαρτάνης, που τότε ήταν στην ορχήστρα του Γιώργου Ζαμπέτα με τον οποίο τραγουδούσα, με πρότεινε στον Στέλιο Καζαντζίδη για να μ’ ακούσει. Ο Στέλιος ζητούσε μια νέα τραγουδίστρια για μια δική του εταιρία δίσκων που σχεδίαζε να κάνει και, βέβαια, δεν έκανε ποτέ. Ωστόσο, γνωριστήκαμε κι επειδή του άρεσε πολύ η φωνή μου, με πήρε να του κάνω σεκόντα σε μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες του, όπως είναι “Το αγριολούλουδο”. Θυμάμαι που ερχόταν στο σπίτι μου κι έλεγε στη μητέρα μου, η οποία είχε σπουδαία φωνή: “Κυρία Ιουλία, ήρθα να μου κάνεις τραχανά και να μου πεις κι έναν αμανέ”» αναφέρει η σπουδαία ερμηνεύτρια και συνεχίζει: «Το πιο σημαντικό σε αυτή τη σχέση αγάπης και μεγάλης εκτίμησης που είχε ο ένας για τον άλλον ήταν όταν στους δύο τελευταίους του δίσκους, με τον τίτλο “Γλέντι με τον Στελλάρα”, με έβαλε να τραγουδήσω δικές του μεγάλες επιτυχίες, όπως είναι τα κομμάτια “Πάρε τα χνάρια μου”, “Αλλοτινές μου εποχές” και “Kαθένας με τον πόνο του”, που θα τα τραγουδήσω και στο μουσικό αφιέρωμα στο Παλλάς».

Η παρουσίαση

Tη συναυλία θα διευθύνει ο Μανώλης Καραντίνης και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Για το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη θα μιλήσουν ο Σταμάτης Κραουνάκης -ο οποίος θα τραγουδήσει και δύο κομμάτια του Στέλιου Καζαντζίδη-, ο Δημήτρης Μανιάτης, ο Κώστας Μπαλαχούτης, ο Γιώργος Κακουλίδης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, οι οποίοι θα αναλύσουν με αντίστοιχες προσωπικές τους απόψεις τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ερμηνευτή και τιμητή της ποντιακής καταγωγής του, 16 χρόνια μετά τον θάνατό του. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης για τον Στέλιο Καζαντζίδη είναι η εφημερίδα «δημοκρατία».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...