«Οι εξωγήινοι υπάρχουν»

❱❱ Σχεδόν οι μισοί που συμμετείχαν σε έρευνα όχι μόνο το πιστεύουν, αλλά θέλουν να έρθουν και σε επαφή μαζί τους ΑΠΟ ΤΗΝ
Κατερίνα Νικολοπούλου

Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν οι ταινίες φαντασίας και οι θεωρίες συνωμοσίας να κυριαρχούνται τόσα χρόνια από τους εξωγήινους και τη «ζωή που υπάρχει εκεί έξω», νέα έρευνα έρχεται να απαντήσει στην απορία σας.

Ολλανδικό ινστιτούτο που πραγματοποίησε γκάλοπ σε 24 χώρες έδειξε ότι σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων όχι μόνο πιστεύει στην ύπαρξη των εξωγήινων, αλλά επιθυμούν να έρθουν και σε επαφή μαζί τους, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την ανθρωπότητα.

Ζωή σε άλλους πλανήτες

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του ερευνητικού προγράμματος Glocalities, με έδρα το Αμστερνταμ, διαπίστωσαν ότι το 47% των 26.000 ερωτηθέντων πιστεύει στην «ύπαρξη νοημόνων εξωγήινων πολιτισμών στο σύμπαν», ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 61% απάντησε «ναι» στην ερώτηση αν πιστεύουν στην ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής σε άλλους πλανήτες. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στη Ρωσία, ενώ ακολουθούν οι Μεξικανοί και οι Κινέζοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 25% δήλωσε πως δεν πιστεύει στην ύπαρξη ζωής με νοημοσύνη πέραν της Γης, με τους Ολλανδούς να είναι αυτοί που πιστεύουν λιγότερο στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής με νοημοσύνη (μόλις το 28%).

«Το υψηλό σκορ πίστης στην ύπαρξη έξυπνων εξωγήινων πολιτισμών και το διαφορετικό προφίλ που έχουν οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτήν τη θεωρία εξηγεί εν μέρει την τεράστια δημοφιλία ταινιών που αφορούν το Διάστημα, όπως ο “Πόλεμος των Αστρων”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας Martijn Lampert, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι «μειονότητα του περιθωρίου».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ