Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Μια μαγική βραδιά για τον Καζαντζίδη της καρδιάς τους

❱❱ Παρέλαση προσωπικοτήτων στην εκδήλωση για τον αξέχαστο βάρδο που ύμνησε την ποντιακή υπερηφάνειαΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

«Σείστηκε» το Παλλάς με τα τραγούδια του Στελάρα! Η παρουσίαση του βιβλίου «Στέλιος Καζαντζίδης – Η φωνή, η ψυχή, η ζωή του», με την υπογραφή του Γιώργου Λιάνη και την ευγενική χορηγία του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, εξελίχθηκε σε μια γιορτή με έντονη συγκίνηση και μουσικές που ξεσήκωσαν τον κόσμο στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο.

3 2

Λίγο πριν από την έναρξη δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στα ταμεία, με την ουρά να φτάνει μέχρι την οδό Βουκουρεστίου. Ωστόσο, η ταλαιπωρία πήρε γρήγορα τέλος με την εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη να ανοίξουν οι πόρτες και να περάσουν όλοι μέσα.

2 2

Στο όνομα του κορυφαίου ερμηνευτή που ύμνησε την ποντιακή περηφάνια, τον ξεριζωμό, την αγάπη, τον έρωτα αλλά και την αγαπημένη του ΑΕΚ έγινε κυριολεκτικά παρέλαση λαμπερών προσωπικοτήτων. Πολιτικοί όλων των παρατάξεων, επιχειρηματίες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών τραγούδησαν αγκαλιά με τρεις γενιές Ελλήνων όλων των κοινωνικών τάξεων, που παρευρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Παλλάς.

proin gynaika

«Ακόμα και σε γήπεδο να γινόταν η εκδήλωση, πάλι δεν θα χωρούσε τον κόσμο που αγαπάει τον Στέλιο» δήλωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ο ηθοποιός είχε αναλάβει την παρουσίαση της λαμπερής βραδιάς, που «κύλησε» σαν ένα ευχάριστο ταξίδι πίσω στον χρόνο, σε επιμέλεια και άψογη οργάνωση του Σάββα Καλεντερίδη και σκηνοθετική επίβλεψη της Σοφίας Σπυράτου. «Συγκινήθηκα! Εύχομαι να χαίρεται και ο Στέλιος μας από εκεί ψηλά. Τέτοιες βραδιές, 16 χρόνια μετά τον θάνατό του, δύσκολα γίνονται» ανέφερε στην ολιγόλεπτη ομιλία της η σύζυγος του λεβέντη ερμηνευτή, Βάσω Καζαντζίδη.

0405 dimitris melisanidis tzeni melisanidi katerina panopoyloy 12122017

Για την πολύτιμη έκδοση μίλησαν η Αναστασία Παπαδημητρίου των εκδόσεων Αγκυρα και στη συνέχεια ο ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ο οποίος ανέφερε πως ο Λιάνης γνώρισε τον Καζαντζίδη στη μεστή ωριμότητά του και συνδέθηκε μαζί του με κομβικές συνεντεύξεις.

petros poulidis mg 2096

Στη συνέχεια, ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης ανέφερε πως ο μεγάλος ερμηνευτής εξέφραζε τους «ζώντες και τα πάντα κατέχοντες», ενώ ο δημοσιογράφος Χάρης Πασβαντίδης δήλωσε πως προκλήθηκε «τεκτονικός σεισμός», όταν ο Στέλιος ερμήνευσε ποντιακά τραγούδια: «Εμείς οι Πόντιοι τον κάναμε ίνδαλμά μας και τον λατρέψαμε, ανταποδίδοντας έτσι ένα μικρό μέρος της αγάπης του για τον αξέχαστο Πόντο».

Τιμητικά πρόσθεσε πως ο Ζώρας Μελισσανίδης, πατέρας του εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, εκτός από τα φυσικά του παιδιά ανέθρεψε και δύο γενιές Ποντίων, μεταξύ των οποίων και τη δική του.

3033 mimis papaioanoy mimis domazos 12122017

Ολοκληρώνοντας τις ομιλίες, ο συγγραφέας Γιώργος Λιάνης αποκάλυψε πως αν ζούσε ο «εθνικός μας τραγουδιστής» μάλλον δεν θα έδινε το «παρών» στην εκδήλωση, καθώς δεν του άρεσαν τέτοιες τιμητικές βραδιές. «Θα προτιμούσε ένα ταβερνάκι για να φάει το ψαράκι του» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το βιβλίο αυτό έχει πολλούς πατεράδες, με πρώτο όμως τον καλό μου φίλο Δημήτρη Μελισσανίδη, που με τη θεόθεν τρέλα του με πίεσε να το γράψω».

f1 mg 2232

Οι Γιώργος Μαργαρίτης, Αντώνης Ρέμος, Θέμης Αδαμαντίδης, Λιζέττα Νικολάου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Μαρία Γράμψα, Ηρώ Σαΐα και Χρήστος Μάστορας, με μαέστρο τον Μανώλη Καραντίνη, ερμήνευσαν μεταξύ άλλων τα κορυφαία τραγούδια του Στελάρα «Υπάρχω», «Μη σκαλίζεις τις στάχτες», το «Μερτικό μου απ’ τη ζωή» και αποθεώθηκαν από το κοινό.

mg 1948

Μάλιστα, από σκηνής, ο Αντώνης Ρέμος υποσχέθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη πως θα γίνει ο συνεχιστής των τραγουδιών του Καζαντζίδη, μεταφέροντάς τα στη νέα γενιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος, καθώς ακόμα ταλαιπωρείται από το ατύχημα που είχε πέρυσι, κι έτσι δεν χόρεψε το αγαπημένο του ζεϊμπέκικο «Το μερτικό μου απ’ τη ζωή», ενώ παρούσα ήταν και ηλικιωμένη Μαρία Τσόλου, νονά του αείμνηστου τραγουδιστή.

«Να τον τιμήσουμε όπως τον Χαλιντέιοι Γάλλοι»

gia entheto mg 1896

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκε το κοινό την εξαιρετική πρόταση που απηύθυνε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης (φωτό) προς τα πολιτικά πρόσωπα που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου. «Η Γαλλία τίμησε τον Τζόνι Χαλιντέι και θέσπισε την ημέρα του θανάτου του ως ημέρα μνήμης και πένθους. Ισως είναι καιρός να συμβεί κι εδώ κάτι αντίστοιχο στο όνομα του Στέλιου Καζαντζίδη» είπε και πρότεινε να ανακαινιστεί το ρημαγμένο πατρικό σπίτι του τραγουδιστή στη Νέα Ιωνία, ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτό φωτογραφικό υλικό, δίσκοι και προσωπικά του αντικείμενα. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα ήταν υπέροχο αν έφερναν από τον Αγιο Κωνσταντίνο τη βάρκα με την οποία ξανοιγόταν στη θάλασσα και περνούσε ώρες ατελείωτες ψαρεύοντας!

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...