Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Καλά Χριστούγεννα στην ΕΡΤ3!

❱❱ Το πρόγραμμα του καναλιού περιλαμβάνει εκπομπές με έθιμα και παραδόσεις της περιφέρειας, συναυλίες, ντοκιμαντέρ και ταινίεςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ενα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με έθιμα και παραδόσεις της ελληνικής περιφέρειας, συναυλίες, οικογενειακές ταινίες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ προγραμματίζει η ΕΡΤ3 για το τριήμερο των Χριστουγέννων.

Την Παραμονή το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αρχίζει από τις 08.00 με το ντοκιμαντέρ «Βίβλος» και συνεχίζεται στις 09.00 με τη «Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη Χορωδία του Κρατικού Ωδείου Βορείου Ελλάδος», η οποία μαγνητοσκοπήθηκε τα Χριστούγεννα του 2015 στον Ιερό Ναό Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας. Ακολουθεί στις 10.00, σε πρώτη προβολή, το πρώτο μέρος της εορταστικής εκδήλωσης «Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, Πρώτη Γιορτή του Χρόνου» η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2017.

ee 0

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ύμνους που αναφέρονται σε όλη την περίοδο του Δωδεκαημέρου. Στις 12.00 η εκπομπή «Χαρά Θεού» με τον Γιάννη Μελισσίδη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με τίτλο «Χριστούγεννα με εικόνες και ήχους», ενώ στις 13.30 το οδοιπορικό «Κυριακή στο Χωριό» με τη Θάλεια Καμπουροπούλου «ταξιδεύει» στους Λάκωνες Κέρκυρας και καταγράφει τα κάλαντα των ημερών από τους κανταδόρους, τις μαντολινάτες και τη Φιλαρμονική του Χωριού.

Με πολύ κέφι, στις 23.00, η εκπομπή «Απόψε κάνεις μπαμ» με τον Κωστή Ζαφειράκη προσκαλεί τους τηλεθεατές σε ένα χριστουγεννιάτικο ρετρό πάρτι γεμάτο τραγούδια, ευχές, κάλαντα σε ροκ και ποπ ρυθμούς, με φιλοξενούμενους τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Αυλή των Θαυμάτων» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το συγκρότημα Les Au Revoir. Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 09.00, θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ «Η Γέννηση», σε σενάριο-σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη. Πρόκειται για μια ιστορική διαδρομή στους ιερότερους τόπους της Παλαιστίνης.

nothern ballet

Το μπαλέτο έχει την τιμητική του στις 10.00, με την παράσταση του Northern Ballet Theatre «Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία», εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντίκενς σε μια παραγωγή του BBC. Το απόγευμα στις 16.30, σε α’ προβολή προβάλλεται το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Χανς Κρίστιαν Αντερσεν», που αναφέρεται σε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου, ο οποίος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του έργου του στα Χριστούγεννα.

Στις 17.30 ακολουθεί το «Χριστουγεννιάτικο θαύμα», μια οικογενειακή ταινία μυστηρίου από τον Καναδά. Η εκπομπή «Κάθε τόπος και τραγούδι» στις 19.30, με τον Γιώργη Μελίκη κάνει «Χριστούγεννα στα Μαστοροχώρια των Γρεβενών» και παρουσιάζει δρώμενα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του Δωδεκαημέρου. Σε πρώτη προβολή στις 21.30 έρχονται «Οι 3 τενόροι: Τα χαμένα κονσέρτα», Πλάθιντο Ντομίγκο, Χοσέ Καρέρας και Λουτσιάνο Παβαρότι, που τραγούδησαν στο Μόναχο, στη Βιένη, στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο, στο Λας Βέγκας, στην Πρετόρια, στο Λονδίνο από το 1996 έως το 2000 συναρπάζοντας το κοινό. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό των επτά συναυλιών είχε χαθεί και βρέθηκε ύστερα από χρόνια. Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στις 08.00, μεταδίδεται το οδοιπορικό της ΕΡΤ3 «Φως Φοινικούν», τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Το ντοκιμαντέρ «Η Χώρα των Θαυμάτων», που θα προβληθεί στις 11.00, παίρνει τη σκυτάλη και καταγράφει χιονισμένα παραμυθένια τοπία στη χειμωνιάτικη Γερμανία, ασυνήθιστες και συγκινητικές ιστορίες με ζώα που δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...