Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

H EΡΤ γιορτάζει μετά μουσικής

❱❱ Σπέσιαλ πρόγραμμα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με εντυπωσιακά σκηνικά και λαμπερούς καλεσμένουςΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Η Δημόσια Τηλεόραση παίρνει τη… ρεβάνς από τα ιδιωτικά κανάλια και δημιουργεί ύστερα από πολλά χρόνια ένα σπέσιαλ εορταστικό πρόγραμμα για την Πρωτοχρονιά, το οποίο γυρίστηκε στα στούντιό της πριν από λίγες μέρες, με εντυπωσιακά σκηνικά και λαμπερούς καλεσμένους!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, η ΕΡΤ1 (22.00) μάς καλεί στο εορταστικό πρόγραμμα «2018 ευχές γεμάτες αναμνήσεις». Πρόκειται για ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι, το οποίο ξεκινά από τις αρχές του περασμένου αιώνα, φτάνει μέχρι τις μέρες μας και εξελίσσεται σ’ ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι. Η Ελλάδα του χθες και η Ελλάδα του σήμερα! Η παλιά Αθήνα, η λατρεμένη Σμύρνη, το όνειρο της Αμερικής, η πληγή της ξενιτιάς και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι καντάδες, η Πλάκα, τα Επτάνησα, το παραδοσιακό μας τραγούδι -της στεριάς και της θάλασσας-, το ρεμπέτικο, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, οι μεγάλες πόλεις, τα όμορφα χωριά… Το ελαφρό τραγούδι, το λαϊκό που γίνεται αστικό, ο Μάνος, ο Μίκης και οι συνεχιστές τους. Τα εμβληματικά τραγούδια, τα οποία καθόρισαν και διαμόρφωσαν τον πολιτισμό μας, τραγούδια που ενώνουν όλους τους Ελληνες και στοιχειοθετούν τη συλλογική μνήμη μας.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου συμπράττει με τη Λαϊκή Ορχήστρα Εμμετρον του Μανώλη Γεωργοστάθη, ενώ καταξιωμένοι τραγουδιστές ερμηνεύουν επιλεγμένα τραγούδια. Στην παρέα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Δάρρα, Στέλιος Διονυσίου, Βαγγέλης Δούβαλης, Αγνή Καλουμένου, Θοδωρής Καζάκος, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Σπύρος Πατράς, Ασπασία Στρατηγού, Ειρήνη Τουμπάκη, Μπάμπης Τσέρτος, Ιωάννα Φόρτη, Λάκης Χαλκιάς και Μπέτυ Χαρλαύτη. Επίσης, θα συμμετάσχει η χορωδία της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία – διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού. Τέλος, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα μας κεράσουν τοπικά καλούδια ο Λαογραφικός Ομιλος «Κουρήτες» με τον ιδρυτή-χοροδιδάσκαλο Μανώλη Παττακό από την Κρήτη και μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Πανποντιακής Ομοσπονδίας με τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Πάνος Χρυσοστόμου.

Την ίδια μέρα, η ΕΡΤ2 θα συνδεθεί στις 23.00 ζωντανά με τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο. Ο Χρήστος Φερεντίνος μαζί με τον κόσμο που θα βρεθεί από νωρίς στον πεζόδρομο θα καλωσορίσει το 2018. Στη σκηνή θα ανέβουν, μεταξύ άλλων, η Μαρίζα Ρίζου και ο Πάνος Μουζουράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, και το Mega θα συνδεθεί για ένα εικοσάλεπτο -στην αλλαγή του χρόνου- μέσω της ΕΡΤ με τη γιορτή του Δήμου Αθηναίων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...