Χαμός με τον «Καζαντζάκη»

❱❱ Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον δημοσιογράφων για τις κριτικές τους στην ταινίαΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Τα βέλη του σε εκείνους που, μέσα από την κριτική της ταινίας «Καζαντζάκης», περνούν στην προσωπική επίθεση ρίχνει ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος είναι έτοιμος να κινηθεί νομικά προκειμένου να προστατεύσει τόσο την προσωπικότητά του όσο και αυτήν των συνεργατών του.

Εναν μήνα μετά την πρώτη προβολή του φιλμ και υστέρα από σχεδόν 250.000 εισιτήρια, ο σκηνοθέτης ανοίγει πόλεμο με τους δημοσιογράφους που, όπως αναφέρει, πριν δουν την ταινία ήθελαν να τον «λιώσουν»!

«Οπως είναι και ο υπότιτλος της ταινίας, “στο σκοτάδι απαντάς με φως”, έτσι και στις σκοτεινές και μολυσμένες πένες των ονομαζόμενων κριτικών κινηματογράφου, που εκπροσωπούν την αισθητική της κακοξυρισμένης μασχάλης, απαντάω με τη δημιουργία αγαθών έργων που λυτρώνουν και παρηγορούν τις ψυχές. Αυτοί στα σκοτάδια τους κι εγώ στην αγάπη» λέει ο βραβευμένος σκηνοθέτης στην «Espresso» και συνεχίζει: «Κινούμαι ήδη νομικά, όπως κάθε Ελληνας πολίτης που δέχεται λάσπη, για την προσβολή της προσωπικότητάς μου και των συνεργατών μου, που τους βρίζουν κι αυτούς».

Ο σκηνοθέτης μιλά πλέον για ύβρη, για πρόθεση να σπιλωθεί επίτηδες. «Δεν θα την κάνουν την Ελλάδα ούτε Ουγκάντα ούτε Ολλανδία. Χώρα χωρίς αισθήματα και μισοζαλισμένη από ουσίες. Εδώ είναι η χώρα του φωτός. Ολα αυτά που κάνουν είναι προσβολή στους 250.000 ανθρώπους που εισέπραξαν αγάπη, αγαλλίαση και δύναμη ψυχής βλέποντας την ταινία. Είναι βλάσφημοι!» αναφέρει και συνεχίζει: «Η ταινία αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στην Ελλάδα σε εισιτήρια και αγαπήθηκε και στη Νέα Υόρκη, όπου θριάμβευσε, κι αυτό γιατί εκεί δεν πρόφτασαν να τους μολύνουν οι κριτικές των λερωμένων πενών!»

Αφήνοντας πλέον το θέμα στα χέρια της Δικαιοσύνης, ο κ. Σμαραγδής μάς μιλά για τα επόμενα βήματα του «Καζαντζάκη» του. «Η ταινία συνεχίζει το ταξίδι στην Ελλάδα και θα προχωρήσει στο εξωτερικό, όπου αγαπήθηκε περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα» λέει και ολοκληρώνει την κουβέντα μας ευχαριστώντας όλους όσοι τον τίμησαν με το εισιτήριό τους! «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που βλέπουν την ταινία δύο, τρεις, αλλά και πέντε και έξι φορές, και νιώθουν την ίδια συγκίνηση και αγαλλίαση ψυχής» λέει.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ