Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Που χάθηκε ο Δήμος Μυλωνάς

❱❱ Η συνεργασία με την Κορομηλά, η μεγάλη μεταξύ τους κόντρα, η συμμετοχή του σε βιντεοκασέτες και ο δρόμος της ξενιτιάς
❱❱ Εφτασε από την αναγνώριση στην οικονομική δυσχέρεια και πλέον ακολουθεί μοναχική πορεία διασκεδαστήΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ηθοποιός, τραγουδιστής, συνθέτης, παρουσιαστής, κειμενογράφος, μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ! Ο Δήμος Μυλωνάς -που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέσω της ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε μαζί με τη Ρούλα Κορομηλά το πρωινό μαγκαζίνο «Μια καλημέρα είν’ αυτή»- εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί μια μοναχική πορεία ως τραγουδιστής-διασκεδαστής σε νυχτερινά κέντρα, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Μάλιστα, όταν τα βρίσκει… σκούρα, από οικονομικής πλευράς, φιλοξενείται στο Σπίτι του Ηθοποιού, διατηρώντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή τη φιλοξενία του. «Ο Δήμος είχε φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Ηθοποιού πριν από μήνες και μετά έφυγε για την επαρχία, όπου έκανε διάφορες εμφανίσεις. Πρόσφατα επανήλθε στο Σπίτι, αλλά τις τελευταίες μέρες πήγε να μείνει με μια φίλη του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει φύγει από εδώ, αφού υπάρχουν στο δωμάτιό του τα πράγματά του» αναφέρει στην «Espressο» καλά πληροφορημένη πηγή και προσθέτει ότι «πρόκειται για έναν ευγενικό και καλόβολο ένοικο».

Ο Δήμος -ή Δημοσθένης, όπως είναι το όνομά του και ο ίδιος χαίρεται να τον φωνάζουν έτσι- Μυλωνάς εμφανίστηκε στα καλλιτεχνικά πράγματα τη δεκαετία του ’80 και αμέσως ξεχώρισε για το ζεστό χαμόγελό του, την αμεσότητά του και πάνω απ’ όλα για το χιούμορ του. Φορώντας τα χαρακτηριστικά κοκάλινα γυαλιά του, είχε μια κουλτουριάρικη εικόνα, από τα πρώτα του βήματα στη showbiz.

Μορφωμένος

Αλλωστε, οι σπουδές του δηλώνουν ότι είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος και καλλιτέχνης… Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Αθηνών, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και τη Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου.

Η συνεργασία του με τη Ρούλα Κορομηλά στη δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι δεν έληξε με τον καλύτερο τρόπο, αφού πριν από μερικά χρόνια οι δύο πρώην συνεργάτες μίλησαν για αυτή τη συνεργασία τους με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια.

«Δεν έκανα εγώ εκπομπή με τη Ρούλα, η Ρούλα ήρθε και με βρήκε… Οταν πήγα στην ΕΡΤ1 μού έβαλαν τρεις συμπαρουσιάστριες, μία εκ των οποίων θα έκανε μαζί μου το πρωινό. Ηταν η Νανά Παλαιτσάκη, η Ρούλα Κορομηλά και η Μάρω Λεονάρδου. Η Ρούλα δούλευε ήδη στην ΕΡΤ και φαινόταν πιο ευπροσήγορη. Την έβαλαν δίπλα μου και έγινε η εκπομπή. Δεν με ενδιαφέρει να πω κάτι που δεν είναι πραγματικότητα. Η Ρούλα δεν ήξερε τίποτα, έχω είχα βγει στη δουλειά από το ’85 και ήμουν ήδη γνωστός σε τηλεόραση και θέατρο. Ηξερα πώς να κινηθώ στο πλατό, η Ρούλα δεν ήξερε πώς να μιλήσει και πού να πάει» δήλωσε εκείνος σε τηλεοπτική συνέντευξή του και εκείνη, μέσω του twitter, του απάντησε ως εξής: «Γελάσαμε κι απόψε. Αχ, Θεέ μου. Τι άλλο πια; Σιωπώ».

Σουξέ

Παράλληλα με τις τότε τηλεοπτικές εμφανίσεις του έπαιξε σε βιντεοταινίες και ταινίες της εποχής, και ταυτόχρονα ξεκίνησε το τραγούδι, με πιο γνωστά σουξέ του τα κομμάτια «Είχα πάει λαϊκή», που φέρει την υπογραφή του στους στίχους, αλλά και το πασίγνωστο «Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου» σε δική του διασκευή. Ως συνθέτης και στιχουργός έδωσε τραγούδια στον Λευτέρη Πανταζή («Στον έβδομο ουρανό», «Ολα τα λεφτά λουλούδια»), στη Θέλξη («Εχεις τα μάτια»), καθώς και στους Διονύση Σχοινά, Ανέστη Μαντά, Ελενα Παπαρίζου κ.ά. Επίσης, συμμετείχε σε επιθεωρήσεις, που ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τα κείμενά τους, όπως το «Τι βρακί θα παραδώσεις, μωρή;», αλλά και σε άλλες κωμικές παραστάσεις στο πλευρό δημοφιλών συναδέλφων του, όπως «Χρήματα Φαντάσματα» με τους Βασίλη Τσιβιλίκα, Λίλα Καφαντάρη και Οδυσσέα Σταμούλη, «Σεσουάρ για δολοφόνους», στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε με την Τζόυς Ευείδη, κ.ά. Από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ήταν το 2004 στη σειρά «Solo καριέρα», με τις Ζέτα Μακρυπούλια και Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Για ένα μεγάλο διάστημα έζησε για βιοποριστικούς λόγους στο εξωτερικό (Κύπρος, Βρυξέλλες και Λος Αντζελες).

Ομως, μία από τις πιο άσχημες στιγμές της ζωής του ήταν το 2009, όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους έξω από την πολυκατοικία του σπιτιού στου Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική ζωή του, δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα. Τη δεκαετία του ’80 είχε κάνει έναν γάμο, που δεν κράτησε πολύ, με μια κοσμικογράφο της εποχής και έκτοτε… σιωπή.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...