Ηλίας Αβαντήρας: O χασάπης που μάγεψε τον Armani

❱❱ Ο 23χρονος κρεοπώλης Ηλίας Αβαντήρας μιλάει στην «Espresso» για την εμπειρία του δουλεύοντας με τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστήΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Μπορεί να είναι πετυχημένο μοντέλο με διεθνείς συνεργασίες στο ενεργητικό του, όμως έγινε από… σπόντα! Από «κούνια» ο Ηλίας Αβαντήρας είναι… κρεοπώλης! Αν και είναι μόλις 23 ετών, έχει καταφέρει να συνδυάζει τις δύο ιδιότητές του, από τη μια να ξεχωρίζει τα πιο ποιοτικά κομμάτια της αργεντίνικης ράτσας μοσχαριών black angus για το κρεοπωλείο του στο Νέο Ηράκλειο και από την άλλη να φωτογραφίζεται με άνεση για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου, όπως η «Vogue» και το «L’ Officiel Homme»!

Οι συνεργασίες του με τον Giorgio Armani και το πετυχημένο δίδυμο Dsquared έχουν αφήσει εποχή, ενώ το τραγούδι του με τίτλο «Θέλω πολλά», που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες με τις υπογραφές των Mark Angelo και Βίκυς Γεροθόδωρου, κάνει θραύση στο ΥouΤube με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

Για τον εντυπωσιακό νεαρό όλα άρχισαν σε ηλικία μόλις 18 ετών, όταν τον ανακάλυψε η booker του Κλεοπάτρα Φαρρή από το πρακτορείο Ace models, μέσα από φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media. Εκείνος, αν και δεν είχε σκεφτεί ως τότε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, είδε την πρόταση που του έγινε σαν ευκαιρία ζωής. Το αποτέλεσμα, όπως εξηγεί ο Ηλίας Αβαντήρας στην «Espresso», ήταν να μοιράζει πλέον τη ζωή του ανάμεσα στο delicatessen κρεοπωλείο του και στη διεθνή καριέρα στον χώρο της μόδας.

«Η αλήθεια είναι πως πολλοί γνωστοί και φίλοι μού έλεγαν από νωρίς να ασχοληθώ με το μόντελινγκ, όμως δεν μου περνούσε από το μυαλό. Ισως στην πορεία, αν δεν με είχαν ανακαλύψει, να έκανα από μόνος μου κάποιες κινήσεις. Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από σπόντα, όμως στην πορεία αγάπησα πολύ τον χώρο της μόδας. Ηδη προγραμματίζω και το επόμενο ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη, όπου θα χρειαστεί να μείνω για κάποιο διάστημα. Εχω μιλήσει με το γραφείο που με προωθεί εκεί για τα επόμενα επαγγελματικά μας σχέδια. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Κάθε φορά που ταξιδεύω, πίσω στο μαγαζί μένει το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας, μαζί με τον πατέρα μου».

esr 0601 015 cmyk

Από το πρώτο κιόλας διάστημα ο Ηλίας Αβαντήρας κατάφερε να δουλέψει ως μοντέλο σε Αμβούργο, Μιλάνο, Λονδίνο και Παρίσι, ενώ μια πρόταση που δέχθηκε σε ηλικία 20 ετών τον κράτησε στη Νέα Υόρκη για τουλάχιστον οκτώ μήνες.
Είναι η εποχή που ο Giorgio Armani βρήκε στην ομορφιά του το πρόσωπο που αναζητούσε για την τότε καλοκαιρινή ανδρική σειρά του με τίτλο «Armani Exchange». H εμπειρία ήταν μοναδική, αφού η φωτογράφιση έγινε σε ένα από τα πιο οργανωμένα στούντιο του Μανχάταν, με τον ίδιο να ποζάρει δίπλα σε πανέμορφα μοντέλα, μεταξύ άλλων και στον «άγγελο» της Victoria’s Secret Sharam Diniz από την Ανγκόλα.

Εκτός από τον Armani, όμως, στην ομορφιά του έχουν επενδύσει τουλάχιστον τρεις φορές και οι Dsquared, που τον έχουν επιλέξει για τα μεγάλα σόου τους στη μητρόπολη της μόδας, το Μιλάνο. «Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η δουλειά του μοντέλου σε ρίχνει στα βαθιά από νωρίς. Αρκεί, όμως, να είσαι προσγειωμένος, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τις στιγμές που σου χαρίζει. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τις σημαντικές συνεργασίες που έχω κάνει αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τη μόδα, και εύχομαι το όμορφο αυτό ταξίδι να συνεχιστεί με τους καλύτερους οιωνούς».

Εξέλιξε τη δουλειά του

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο Ηλίας βρισκόταν καθημερινά στο κρεοπωλείο για να βοηθάει τον πατέρα του στις δουλειές και στο ταμείο. Ετσι, όταν εκείνος χρειάστηκε να βγει σε σύνταξη, η οικογενειακή επιχείρηση στο Νέο Ηράκλειο πέρασε στα χέρια του Ηλία, ο οποίος αποφάσισε να εξελίξει τη δουλειά τους μέσα από τις σπουδές που ακολούθησε στη σχολή κρεοπωλών της Αθήνας. Το Butcher’s Ηouse, όπως το μετονόμασε, δεν είναι το κλασικό κρεοπωλείο της γειτονιάς, αφού ανάμεσα στα εκλεκτά κρέατα ο καταναλωτής μπορεί να βρει και διάφορα προϊόντα που δεν κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά.

«Από παιδί βοηθούσα πάντα τον πατέρα μου στο κρεοπωλείο. Ηταν η δουλειά μας αυτή, οπότε, όταν κλήθηκα να αναλάβω την επιχείρηση, γνώριζα τα πάντα γύρω από το ποιοτικό και νόστιμο κρέας. Εγώ το μόνο που έκανα στην πορεία ήταν να βάλω τη δική μου πινελιά, ώστε να προσαρμόσω τον χώρο και τα προϊόντα στα δικά μου δεδομένα. Το κρεοπωλείο και το μόντελινγκ είναι οι βασικές μου δουλειές. Οσο για το τραγούδι, φυσικά δεν δηλώνω τραγουδιστής. Απλά προέκυψε ένα καινούργιο project και είπα ‟γιατί όχι;”» καταλήγει!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ